Victoria Lovise Langfjell:

Deler åpenhjertig: - Tar på psyken

Forteller ærlig om graviditeten.

RUNDT HJØRNET: Victoria Lovise Langfjells lille gutt er ventet i januar. Foto: Privat
RUNDT HJØRNET: Victoria Lovise Langfjells lille gutt er ventet i januar. Foto: Privat Vis mer
Publisert

I sommer kunne den tidligere «Paradise Hotel»-deltakeren Victoria Lovise Langfjell (24) avsløre nyheten om at hun og samboer Elias Bårdsen venter sitt første barn sammen.

Nå nærmer terminen seg med stormskritt, og til Se og Hør deler Langfjell ærlig om hvordan hun har det som gravid.

GRAVID: Vi møtte Karianne Vilde på LYKO sin halloweenfest og tok en prat om baby og bryllup. Reporter: Katrine Bjelke. Video: Nora Skavhaug Vis mer

Kjent på ensomhet

Langfjell forteller at dagene har gått opp og ned under svangerskapet.

- Jeg har kjent på at dette tar på psyken til både meg og samboeren min da man ikke vet hvordan neste dag blir, forklarer 24-åringen, og legger til at gode rutiner har vært nøkkelen til de fine dagene.

Hun veksler mellom å være proppfull av energi og sosial, til å kjenne seg sliten og nedstemt.

- Jeg har slitt med å føle meg ensom og har til tider syntes det har vært kjipt å vært den eneste gravide i vennegjengen, og har tenkt at det kunne vært godt å hatt noen som er i samme situasjon som meg og kanskje skjønner litt bedre hva jeg snakker om, innrømmer hun.

- Heldigvis klarer Elias å tilpasse seg så godt til humøret mitt og være alle roller, så jeg hadde ikke klart dette uten han.

SETTES UT: Brødrene Emil og Silas Vasstrand får i oppgave å arrangere babyshower til storesøster Jørgine, og resultatet blir en litt annerledes feiring. Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Til tross for en vekslende psyke, føler Langfjell seg heldig som får utvide familien.

- Tanken på å stifte vår egen familie og få være så heldige å ha fått den muligheten. Men det beste er det vi har i vente. Dette er jo drømmen, rett og slett.

Hastet til sykehus

For tiden nyter paret likevel tilværelsen, men gravdiditeten har ikke kommet foruten noen humper i veien.

Tidligere denne måneden opplevde TV-profilen blødninger, og hun og Bårdsen hastet seg til sykehus. Heldigvis sto alt bra til med både mor og barn.

- Det er skummelt å ikke føle at en har kontroll, og alt er jo nytt. Første tanken er ofte den verste og den kan bli forsterket av et Google-søk.

- Det er første barnet til både til meg og samboeren min, og vi vil så gjerne at alt skal stå bra til. Når vi da må skynde oss til sykehuset så er minuttene før undersøkelsene veldig skumle, forteller hun ærlig.

ROSER HELSEVESENET: Victoria Lovise Langfjell opplevde god hjelp på sykehuset. Foto: Privat
ROSER HELSEVESENET: Victoria Lovise Langfjell opplevde god hjelp på sykehuset. Foto: Privat Vis mer

En ny bekymring meldte seg da 24-åringen denne uken merket mindre aktivitet i magen, og turen gikk igjen til sykehuset. Også denne gangen kunne paret dra lettet hjem.

- Jeg er utrolig glad for at vi blir fulgt opp så bra som vi blir, og at alle helsepersonell er så hyggelige og får oss til å føle oss trygge når noe skjer.

Plukket ut navn

Det er straks kun en liten måned igjen til paret får møte sønnen. Nå som ventetiden snart er over, kan Langfjell fortelle at det meste er klart for sønnens ankomst.

Blant annet har de fokusert på å kjøpe brukt, samt fått fine og nyttige gaver under baby shower-feiringen.

- Vi har også vært svært heldige med å få god hjelp av familie til å pusse opp barnerommet og fått vasket huset hvis jeg ikke har hatt energi og Elias har vært opptatt med jobb.

- Vi føler oss veldig heldige og takknemlige.

Langfjell kan avsløre at to navn er oppe til vurdering, og de bytter på med å kalle gutten i magen de to navnene, for å se hva de liker best. Navnet er imidlertid hemmelig fram til fødsel.

OVERRASKER: I denne ukens episode av «Kongen befaler» er det en av deltakerne som har tatt oppgaven skikkelig på alvor, og overrasker alle med babynyhet. Reporter: Thea Hope. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper Vis mer

- Hva blir det viktigste for deg å lære bort til sønnen din?

- Jeg tror det viktigste er å få ungen til å være selvsikker og trygg, at han tør å være seg selv og se at det å feile ikke er farlig. Det lønner seg å være snill og bli en person som kan stå opp for seg selv og andre, og ha egne meninger, forklarer hun, og legger til:

- Som mor har jeg tenkt å gi han all tryggheten og all kjærligheten som går an, og skal elske han med alt jeg kan. Det er veldig tydelig at mange har manglet dette i oppveksten sin, forklarer hun, og avslutter med et stikk:

- Et eksempel på det finnes i hvert kommentarfelt på saker som denne.

LES OGSÅ: Utelukker ikke enda flere barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer