Shannen Doherty:

Deler ærlig om kreftsykdommen

Skuespilleren ble diagnostisert med brystkreft i 2015.

KREFTSYK: Shannen Doherty har kreft for andre gang. Nå deler hun ærlige bilder. Foto: Earl Gibson III / Getty Images / AFP / NTB
KREFTSYK: Shannen Doherty har kreft for andre gang. Nå deler hun ærlige bilder. Foto: Earl Gibson III / Getty Images / AFP / NTB Vis mer
Publisert

I mars 2015 ble det kjent at «Beverly Hills 90210»-stjernen Shannen Doherty (50) hadde blitt rammet av brystkreft. To år senere ble hun erklært friskmeldt, men i februar i 2020 kom kreften tilbake - den gang med spredning til andre organer.

Siden den gang har skuespilleren flittig delt oppdateringer med sine 1,7 millioner følgere på Instagram, og nå viser hun en svært ærlig side av seg selv.

Det gjør hun i et innlegg på Instagram, der hun vil vise hvordan sykdommen preger henne, og hvordan det faktisk ser ut.

MARTIN LEPPERØD: Martin Lepperød åpner seg opp om sin kreftsyke søster i Tv2-programmet «En kveld hos Kloppen». Video/Tv2 Vis mer

Delte ærlig bilde

Skuespilleren skriver til innlegget at hun ønsker å «lære opp» følgerne sine, slik at de ikke nøler med å få jevnlige sjekker.

Bildene deler hun i forbindelse med aksjonen som skjer i oktober hvert år - Rosa Sløyfe.

«For måneden for bevissthet rundt brystkreft, ønsker jeg å dele mer av min personlige reise - fra min første diagnose til min andre. Er det pent? NEI, men det er ærlig og håpet mitt er at ved å dele dette blir vi alle mer opplyst, og mer kjent med hvordan kreft ser ut», skriver hun.

Videre oppfordrer hun alle til å få utført mammografiundersøkelser jevnlig.

Skjulte sykdommen

Det var som nevnt i februar i fjor at skuespilleren avslørte at hun nok en gang var rammet av kreft. Det fortalte hun på amerikansk TV - der hun samtidig røpet at hun hadde holdt kreftdiagnosen for seg selv i et helt år.

- Det kommer til å komme ut om noen dager eller uker at jeg er i fjerde stadium. Så kreften min kom tilbake, og det er derfor jeg er her. Jeg tror ikke jeg har bearbeidet det ennå. Det er en bitter pille å svelge på mange måter, sa 50-åringen i intervjuet med «Good Morning America» den gang.

TAR ALT: Den kreftsyke influenseren bestemte seg denne uka for å fjerne alt håret. - Jeg trodde det skulle være vanskelig, skriver hun på Instagram. Video: Instagram / @elin.kjos Vis mer

Gjennom årene med kreft har hun blant annet gjennomgått en mastektomi - fjerning av ett eller flere bryst - cellegiftbehandling og stråling.

LES OGSÅ: - Mannen min fikk brystkreft

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer