Jenny Mollen:

Deler ærlig bilde

Ønsker å sende en påminnelse til kvinner.

SJEKKET SEG: Jenny Mollen, her med ektemann Jason Biggs, fikk nylig utført en mammografiundersøkelse. Foto: Erik Pendzich/REX/NTB
SJEKKET SEG: Jenny Mollen, her med ektemann Jason Biggs, fikk nylig utført en mammografiundersøkelse. Foto: Erik Pendzich/REX/NTB Vis mer
Publisert

Onsdag kom nyheten om at TV-legenden Katie Couric (65) har blitt diagnostisert med brystkreft. Diagnosen fikk hun for noen måneder siden, samme dag som hun feiret bryllupsdag.

Svulsten ble operert ut i juli, og siden har hun gått gjennom strålebehandling. Den er nå avsluttet. Diagnosen kom etter en rutinemammografi, og hun oppfordret derfor følgerne sine til å sjekke seg jevnlig.

Det har nå skuespiller Jenny Mollen (43) gjort.

KREFT: Duane «Dog» Chapman forteller om tapet av kona Beth. Video: Splash Vis mer

«Skumleste dagen»

Mollen, som er gift med skuespiller Jason Biggs (44), kjent fra «American Pie», publiserte forrige uke flere ærlige innlegg på Instagram av at hun fikk utført en mammografi.

«Jeg er her for å ta min årlige mammografi, fordi Katie Couric sendte meg en melding og sa at det var på tide. Jeg er en måned for sent ute - vanligvis er jeg tidlig - og har vanligvis full kontroll. Men dette er den skumleste dagen i året for meg, jeg friker alltid ut», skrev hun.

Mammografi er en røntgenundersøkelse av brystene, som kan avsløre forandringer. Tidlig diagnose bidrar til økt overlevelse og mer skånsom behandling, ifølge Kreftforeningen.

ÆRLIG: Jenny Mollen fikk utført en mammografiundersøkelse denne uka. Foto: Skjermdump Instagram
ÆRLIG: Jenny Mollen fikk utført en mammografiundersøkelse denne uka. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

I Norge blir alle kvinner mellom 50 og 69 år tilbudt å være en del av screeningtilbudet Mammografiprogrammet.

- Fikk puppene mine most

Videre fortalte 43-åringen at ektemannen hennes kjørte henne til timen, slik han gjør hvert år. Grunnet parkeringsproblemer måtte han derimot denne gangen vente i bilen.

- Så det er dere som skal følge meg denne gangen, sa hun i en video.

DØDE: Den populære TikTokeren Kassidy Pierson tapte kampen mot kreften etter at hun ble diagnostisert for seks år siden. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Senere på dagen delte hun en oppdatering med følgerne sine, der hun fortalte at undersøkelsen er over.

- Jeg klarte det folkens. Jeg er ferdig. Jeg fikk puppene mine most og fikk også utført en ultralyd fordi jeg har «tette bryster», så jeg tar alltid ultralyd. Jeg vil anbefale det på det sterkeste.

Hun forteller også at hun har cyster i brystene. Ifølge legene hennes er disse normale.

Couric, som var blant de som oppfordret Mollen til å ta undersøkelsen, har selv kommentert innleggene, blant annet ved å skrive at hun er stolt over at Mollen gjorde det.

Det ble et sterkt øyeblikk i «Mesternes Mester» da Bjørn Einar Romøren fortalte om kreften. Video: NRK Vis mer

LES OGSÅ: Livredd kreft-diagnose

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer