Jenny Mollen:

Deler ærlig bilde

Ønsker å sende en påminnelse til kvinner.

SJEKKET SEG: Jenny Mollen, her med ektemann Jason Biggs, fikk nylig utført en mammografiundersøkelse. Foto: Erik Pendzich/REX/NTB
SJEKKET SEG: Jenny Mollen, her med ektemann Jason Biggs, fikk nylig utført en mammografiundersøkelse. Foto: Erik Pendzich/REX/NTB Vis mer
Publisert

Onsdag kom nyheten om at TV-legenden Katie Couric (65) har blitt diagnostisert med brystkreft. Diagnosen fikk hun for noen måneder siden, samme dag som hun feiret bryllupsdag.

Svulsten ble operert ut i juli, og siden har hun gått gjennom strålebehandling. Den er nå avsluttet. Diagnosen kom etter en rutinemammografi, og hun oppfordret derfor følgerne sine til å sjekke seg jevnlig.

Det har nå skuespiller Jenny Mollen (43) gjort.

«Skumleste dagen»

Mollen, som er gift med skuespiller Jason Biggs (44), kjent fra «American Pie», publiserte forrige uke flere ærlige innlegg på Instagram av at hun fikk utført en mammografi.

«Jeg er her for å ta min årlige mammografi, fordi Katie Couric sendte meg en melding og sa at det var på tide. Jeg er en måned for sent ute - vanligvis er jeg tidlig - og har vanligvis full kontroll. Men dette er den skumleste dagen i året for meg, jeg friker alltid ut», skrev hun.

Mammografi er en røntgenundersøkelse av brystene, som kan avsløre forandringer. Tidlig diagnose bidrar til økt overlevelse og mer skånsom behandling, ifølge Kreftforeningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.