Camilla Lorentzen:

Deler ærlig bilde

Influenser Camilla Lorentzen viser frem kvisene sine i et nytt bilde. - Det er lett å tro man er alene om det, men det er man ikke.

ÆRLIG: Influenser Camilla Lorentzen deler et ærlig bilde av kviseutbruddet på kinnet og kjeven med Instagram-følgerne sine. Lorentzen vil få frem at det ikke er unormalt å ha kviser. Foto: Privat
ÆRLIG: Influenser Camilla Lorentzen deler et ærlig bilde av kviseutbruddet på kinnet og kjeven med Instagram-følgerne sine. Lorentzen vil få frem at det ikke er unormalt å ha kviser. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De er gjerne ømme, røde og kommer på det mest upassende tidspunktet. Nesten alle har vært borti kviser en eller annen gang i løpet av livet. Blant kjendisene er det selvsagt intet unntak.

Supermodell Kendall Jenner (25) har vært åpen om å ha slitt med akne i ungdomsårene. Det samme har «The Undoing»-stjernen Matilda De Angelis (25).

Her hjemme deler også influenser Camilla Lorentzen (31) et glimt av sine utfordringer med kviser i et nytt Instagram-innlegg.

Under et ærlig, ufiltrert bilde av seg selv tatt i profil, med kviser på kinnet og kjeven, innleder Lorentzen innlegget følgende:

«Normaliser kviser i 30-årene. Kviser kommer og går. De kommer med syklus, de kommer med stress, de kommer med dårlig søvn og de kommer med tørr og kald luft».

Videre påpeker Tønsberg-kvinnen at kviser ikke kommer fordi hun er uren eller fordi hun ikke tar vare på seg selv.

Hun minner også følgerne på dette:

«Jeg vet at du tror at den eneste huden som er verdt noe er den som er plettfri og at all hud skal bli nettopp det bare man er blitt «voksen», så la meg minne deg på at det ikke er sant. Jeg har kviser, jeg har utbrudd - OG jeg er helt 100% fantastisk».

Under innlegget har det strømmet inn med støttende kommentarer fra flere følgere. Enkelte deler også egne erfaringer med trøblete hud. Influenser Iselin Guttormsen (33) og Lorentzens forlovede, Julie Visnes (25), har gitt sine likerklikk på bildet.

Vil normalisere kviser

Overfor Se og Hør forteller 31-åringen at hun har slitt med kviser i mange år. Ofte kommer de under perioder med stress eller ukene før menstruasjon.

- Jeg sto i speilet og tenkte: «Shit, jeg er voksen. Jeg skal ikke ha kviser». Tingen er at jeg har hatt kviser til og fra hele livet. I en periode skammet jeg meg så mye over dette. Jeg husker en ferietur, jeg var 18-19 år, og hadde fått et utbrudd. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg brukte masse tid på kvisene. Antibiotika brukte jeg også, men det forsvant ikke.

- Nå har jeg slått meg til ro med at sånn er det, fortsetter hun.

Lorentzen forteller at hun la ut bildet på Instagram for nettopp å normalisere kviser.

GIFTER SEG: Camilla Lorentzen og Julie Vistnes skal gifte seg! Video: Camillalor / Instagram Vis mer

- Da jeg la ut bildet tenkte jeg at det er mange som har det sånn. Det er lett å tro at man er alene om det, men det er man ikke, understreker hun, og fortsetter:

- Vi har fått det banket inn i skallen at man ikke skal ha kviser. At kviser kommer av uren hud, men det er ikke nødvendigvis det. Det kan jo være på grunn av hormoner blant annet. Jeg vil si at det ikke er noe galt å ha kviser. Man er ikke ekkel eller uflidd. Man må ikke ha hud som porselen.

- Folk kjenner seg igjen

Influenseren er glad for at hun kan hjelpe andre i samme situasjon.

- Tilbakemeldingene har bare vært positive. Folk kjenner seg igjen og deler selv. Det var en jente som sa at det var fint at jeg delte. Nå turte hun å jogge uten sminke, forteller Lorentzen.

31-åringen tror kviser er skambelagt mye på grunn av samfunnet vi lever i.

- Vi har jo blitt underbevisst fortalt at vi ikke skal ha kviser. Det blir beskrevet som noe som skal fikses, eksempelvis gjennom reklamer. Hud retusjeres til det ugjenkjennelige på TV.

Boligdrømmen gikk i oppfyllelse

Influenser Camilla Lorentzen har vært i et forhold med Julie Visnes siden i fjor sommer. Noen måneder senere røpet paret at de hadde tatt forholdet et steg videre ved å forlove seg.

I januar røpet Lorentzen også at boligdrømmen endelig hadde gått i oppfyllelse.

«VI HAR KJØPT HUS! Etter en nervepirrende budrunde, hvor vi var sikre på at vi kom til å tape, sto vi til slutt igjen som eiere av et helt flunkende nytt hus. Åtte minutters gange til stranden og skogen rett bak huset. Jeg kunne ikke drømt om noe bedre», jublet hun til et kyssebilde av seg selv og Visnes.

Da Se og Hør slo på tråden til Lorentzen kunne hun fortelle at de aktivt hadde vært på leting etter en bolig siden november.

- Til slutt tenkte vi at vi sikkert måtte ha nytt finansieringsbevis siden det aldri kom ut noen nye boliger for salg. Så dukket plutselig dette huset opp i desember, men det var altfor dyrt. Vi har sikkert sett på huset 300 ganger, og tenkt: «Åh, skulle ønske vi kunne bo der», fortalte hun.

HYLLET: Influenser Camilla Lorentzen har over 90 000 følgere på Instagram, og der blir hun både hyllet og kritisert. Vis mer

Fikk overraskende beskjed

Visnes og Lorentzen tenkte at det ikke var noe poeng å dra på visning da huset var utenfor deres prisklasse. De avtalte likevel en visning, men avlyste da de ikke orket å se på drømmehuset de ikke kunne kjøpe.

- Men så fikk jeg plutselig en melding fra megleren om at de hadde satt ned prisen på huset med 800 000 kroner fordi de ønsket å få solgt det fort. Vi dro på visning, la inn bud med en gang og bare håpet på det beste. Det ble til slutt en liten budrunde, men så fikk vi det, fortsatte Lorentzen.

HUSEIERE: Camilla Lorentzen og Julie Visnes gleder seg stort til å flytte inn i drømmehuset sitt i mars. Foto: Privat
HUSEIERE: Camilla Lorentzen og Julie Visnes gleder seg stort til å flytte inn i drømmehuset sitt i mars. Foto: Privat Vis mer

Visnes og Lorentzen endte med å punge ut totalt seks millioner for drømmehuset sitt.

Overtakelsen finner sted allerede 1. mars, og Lorentzen la ikke skjul på at de gleder seg stort til å flytte inn.

- Akkurat nå er vi blakke og føler oss litt redde, men det er likevel en god ettersmak. Det blir helt sikkert veldig bra, avsluttet hun.

LES OGSÅ: Vennskap ble forelskelse: - Dritskummelt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer