Amy Schumer:

Deler ærlig bilde

- Føler meg sliten og emosjonell.

VANSKELIG: I et nytt innlegg på Instagram, skriver Amy Schumer ærlig at hun sliter med å bli gravid. Foto: NTB Scanpix
VANSKELIG: I et nytt innlegg på Instagram, skriver Amy Schumer ærlig at hun sliter med å bli gravid. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I mai 2019 ble den amerikanske komikeren Amy Schumer og (38) og ektemannen Chris Fischer (40) foreldre for første gang - da sønnen Gene Attell Fischer kom til verden.

Nå ønsker ekteparet å gi sønnen et søsken, men det er ikke bare enkelt.

På Instagram delte den populære komikeren fredag et bilde av magen sin, som viser arret etter et keisersnitt, samt flere blåmerker. I bildeteksten skriver Schumer dette:

«Jeg er ei uke inn med IVF, og føler meg sliten og emosjonell. Hvis noen andre har gått gjennom dette og har noen råd dere kunne tenke dere å dele med meg, vær så snill gjør det».

Videre skriver Schumer at hun fryser ned eggene sine mens de prøver å finne ut hvordan de kan få flere barn.

- Jeg ber for deg

I kommentarfeltet under komikerens bilde, renner det inn med støtteerklæringer. Blant andre sanger Selena Gomez (27) har kommentert.

- Jeg ber for deg og Chris. Jeg er så lei meg, skriver sangfuglen.

FORELDRE: Amy Schumer og ektemannen ble foreldre for åtte måneder siden. Nå ønsker de å utvide familien, men det er ikke bare lett. Foto: NTB Scanpix
FORELDRE: Amy Schumer og ektemannen ble foreldre for åtte måneder siden. Nå ønsker de å utvide familien, men det er ikke bare lett. Foto: NTB Scanpix Vis mer

En annen hyller Schumers ærlighet:

- Jeg setter pris på deg som mor, som kvinne, som en offentlig person. Sårbarheten din er så sterk, lyder en av kommentarene.

Flere deler også sine egne erfaringer med IVF, og heier på 38-åringen.

FØDSEL: Den svenske toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic ble mor 14. juni etter mange vansker. Video: Kenza Zouiten Subosic. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Aldersbetinget reduksjon

IVF er en måte å hjelpe par som av ulike årsaker sliter med å bli gravide.

Det kalles også prøverørsbefruktning eller assistert befruktning, og innebærer at befruktningen skjer i et prøverør. Egg fra kvinnen og sædceller fra mannen føres sammen utenfor kroppen, før det befruktede egget settes tilbake i kvinnen igjen.

Det er ikke kjent hva som er årsaken til at Schumer har vansker med å bli gravid, men den aldersbetingede reduksjonen i fruktbarhet hos kvinner kan starte allerede når man er 27, ifølge NHI.

«Når du har passert 35 år, reduseres fruktbarheten med tre prosent for hvert år», står det på NHIs nettsider.

- Dette er dritt

Heller ikke Schumers første graviditet gikk smertefritt for seg. I november 2018 ble komikeren innlagt på sykehus med en kraftig form for morgenkvalme - noe hun sleit med helt inn i tredje trimester.

Amy Schumer delte åpent vanskene hun gikk gjennom.

«Jeg og babyen har det bra, men alle som sier at andre trimester er bedre enn første, forteller ikke hele historien. Jeg har vært enda sykere dette trimesteret. Jeg har ekstrem svangerskapskvalme. Jeg er veldig heldig som er gravid, men dette er dritt!», skrev hun på Instagram da.

Også fødselen ble trøblete.

- Jeg kastet opp hele den første timen av keisersnittet mitt. Det skal egentlig ta halvannen time, men mitt tok over tre på grunn av kvalmen, fortalte hun til Dr. Berlin i podkasten «Informed Pregnancy» i desember.

Schumer har også valgt å snakke høyt om at hun ikke ammer sønnen sin, for å lette presset mot mødre.

BEKYMRET: Louise Angelica Riise blir bekymret i «Kjendismødre» når hun får blødninger flere uker etter fødselen. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Avslører babyplaner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer