Jørgine «Funkygine» Vasstrand:

Deler ærlig bilde

- Jeg kommer aldri til å ha silkemyk hud på magen igjen. Men det er helt greit, sier Jørgine Vasstrand.

GI FAEN: Jørgine Vasstrand (30) oppfordrer til å gi litt mer faen i hvordan man ser ut. Foto: Privat
GI FAEN: Jørgine Vasstrand (30) oppfordrer til å gi litt mer faen i hvordan man ser ut. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Å si at det ikke finnes en idealkropp, er løgn». Slik åpner Jørgine Vasstrand (30), bedre kjent som «Funkygine», et lengre innlegg på sin Instagram-profil lørdag.

På bildet nyter treningsbloggeren og «Bloggerne»-profilen sommervarmen i bikini, sammen med sønnen Milano (1).

Selv om det er liten tvil om at 30-åringen er i svært god form, sørger Vasstrand for at også magen kommer godt til syne på bildet. Det er ikke uten grunn.

Den siste tiden har nemlig 30-åringen fått flere tilbakemeldinger på at kroppen hennes er godt egnet for bikinisesongen, og at mange «hadde gått i bikini dersom man så ut som henne».

Nå ønsker hun å vise at heller ikke hennes kropp er «feilfri», men at det slett ikke skal få stoppe henne i å nyte sommeren til det fulle. Det oppfordrer hun også alle andre til å gjøre.

NERVØS: Vergard Harm var programleder for VG-lista, men han var mer nervøs for treningspartner Jørgines bursdag. Vis mer

- Kjemper mot de samme følelsene

- Mange tenker kanskje at jo nærmere man er en idealkropp, jo færre komplekser må man forholde seg til.

- Men jeg tror mange av oss kjemper mot akkurat de samme følelsene, forklarer Vasstrand til Se og Hør.

I innlegget skriver hun at alle sannsynligvis streber etter å ikke sammenlikne seg selv med andre, men at alle kanskje likevel har kjent på følelsen av å ikke være bra nok, pen nok, eller å ha trent nok – i større eller mindre grad.

Det tankesettet oppfordrer hun alle til å kjempe mot ved å i større grad «gi faen».

«Nesten ingen lever opp til det idealet som samfunnet har skapt. Nesten ingen er helt plettfri. Helt perfekt. Og vil man egentlig være det uansett? Blir man lykkeligere av det? Hadde jeg vært lykkeligere uten strekkmerker? Eller med struttende bryster? Hadde Morten elsket meg mer? Mamma og pappa vært stoltere av meg? Hadde flere fulgt meg på Insta? Hadde jeg vært en bedre forelder? NEI. Absolutt ikke.» skriver hun i innlegget.

- Ville vise resultatet av fødslene

Til Se og Hør sier hun at hun ønsket å dele et naturlig nærbilde som viser resultatet tre fødsler har hatt på hennes kropp.

- Det er ikke noe å legge skjul på at kroppen blir preget av å ha født tre barn. Jeg kommer aldri til å ha silkemyk hud på magen igjen. Men det er helt greit.

Selv om kroppsidealet har endret seg med tiden, tror Vasstrand slett ikke at kroppspress er noe nytt fenomen. Hun mener likevel at man i dag har et langt mer bevisst - og potensielt anstrengt - forhold til kroppens utseende.

KJEMPER MOT KROPPSPRESSET: Jørgine Vasstrand oppfordrer alle til å nyte sommeren, og bry seg litt mindre om at ikke alt på kroppen er som man hadde ønsket seg. Foto: Privat
KJEMPER MOT KROPPSPRESSET: Jørgine Vasstrand oppfordrer alle til å nyte sommeren, og bry seg litt mindre om at ikke alt på kroppen er som man hadde ønsket seg. Foto: Privat Vis mer

Overfor Se og Hør legger ikke 30 -åringen skjul på at det å bli eldre har vært en viktig faktor for å lære seg å bry seg litt mindre om at ikke alt på kroppen er akkurat som hun hadde ønsket seg.

Likevel mener hun vi dag kan være litt flinkere til nettopp å «gi litt mer faen».

«La oss prøve å ikke bruke så mye tid på det. La oss heller nyte sommeren! For den er kort. Altfor kort. Og du er fin. Alt for fin. Til å ikke flekke av deg klærne å strutte rundt i bikini!», avslutter hun i innlegget.

LES OGSÅ: Vekker oppsikt med brystpumpe-bilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer