Martin Danielle og Alexandra Backström:

Deler ærlig bilde av mammakroppen

Tiden etter fødselen ble ikke som Alexandra Backström forventet. Nå deler hun sin opplevelse med andre mødre.

ÆRLIG: Alexandra Backström har slitt med selvbildet etter fødselen. Nå deler hun åpenhjertig sin opplevelse med andre. Til høyre på ELLE-festen sammen med kjæresten Martin Danielle. Foto: Instagram, Andreas Fadum/ Se og Hør
ÆRLIG: Alexandra Backström har slitt med selvbildet etter fødselen. Nå deler hun åpenhjertig sin opplevelse med andre. Til høyre på ELLE-festen sammen med kjæresten Martin Danielle. Foto: Instagram, Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert

Det er støtt og stadig man ser nybakte mødre dele flatterende bilder av seg selv på Instagram kort tid etter fødsel. Kylie Jenner (23) har gjort det, og det har også blogger Caroline Berg Eriksen (33).

Instagram har i lang tid vært en plattform hvor brukere nærmest konkurrerer om å fremstille livet sitt på best mulig måte, alt fra den perfekte daten til den mest idylliske ferieturen, og mammalivet.

En av dem som derimot har sett seg lei på glorifiserende bilder, er den tidligere Miss World-deltakeren Alexandra Backström (31).

- Blir helt feil

I høst ble Backström og kjæresten, «The Voice»-dommer og artist Martin Danielle (32), foreldre for første gang. Tiden etter fødselen ble imidlertid ikke slik den tidligere modellen hadde sett for seg.

Tidligere denne uken delte hun et åpenhjertig innlegg med et svært ærlig bilde av seg selv på Instagram, hvor man ser magen hennes med flere strekkmerker.

Backström skriver blant annet følgende:

«Det er lett å føle seg mislykket med «gravidjobben» når man ser sånn her ut 15 uker etter fødsel. Jeg sammenligner meg med andre nye mammaer, lurer på hva hemmeligheten deres er. Løfter jeg ikke babyen min nok, går jeg ikke lange nok turer?»

Videre påpeker hun at det på bildedelingstjenesten florerer med vakre «mammakropper», med tilsynelatende lite strekkmerker og hengepupper.

«Ingen fortalte meg at jeg skulle ha så vanskelig for å elske meg selv etter at jobben var gjort», skriver hun så.

Ønsker bredere utvalg

Til Se og Hør forteller den nybakte mammaen at hun ikke var forberedt på at kroppen fortsatt skulle se slik ut, 15 uker etter fødselen av sønnen. Nå ønsker hun å dele sin erfaring med andre mødre.

- Forandringene er «non reversible». Det er slik kroppen min er nå, og det må man innse og forsøke å elske, selv om den ikke ser ut som den gjorde, forteller hun.

Backström ser selv mye på Instagram, og forteller at hun ofte kommer over bilder av det hun selv beskriver som «fantastiske gravidkropper» og «folk som har født, uten at det ser ut som at de har født».

View this post on Instagram

Welcome to the crazy train 😬

A post shared by Alexandra Marie Backström (@alexandrabacks) on

Dette mener hun personlig blir en feil fremstilling av «mammakroppen», selv om hun er klar over at alle graviditeter og fødsler er forskjellige.

- Jeg ser jo på andre mammaer og lurer på hvorfor de spretter tilbake så raskt. Jeg føler jeg gjør alt alle andre gjør, sier hun.

At Backström nå velger å dele sin opplevelse, forklarer hun med at hun opplever at det mangler et bredere utvalg i hvordan «mammakroppen» fremstilles på det sosiale mediet.

GRAVID: Modellen Belle Lucia får hets i kommentarfeltet på Instagram etter at hun la ut et bikinibilde av seg selv, 6 måneder på vei i graviditeten. Vis mer

I etterkant av innlegget har hun mottatt en rekke positive tilbakemeldinger, inkludert meldinger fra mødre i samme situasjon.

- Det har definitivt endret tankene mine. Jeg la også ut bildet for min egen del, for å tvinge meg selv til å innse at kroppen er fin som den er. Jeg har fått mange meldinger fra andre kvinner som trengte å se dette på Instagram. De klarer ikke venne seg til at de ser sånn ut. Det har hjulpet masse å vite at man ikke er alene om det.

Legger ikke skjul på noe

Selv om det florerer med bilder av det flere mener er «den perfekte mammakroppen», har det de senere årene blitt mer vanlig å dele en større del av virkeligheten.

Blant dem som ikke har lagt skjul på ting, er treningsblogger Jørgine Massa Vasstrand (30), også kjent som Funkygine. I 2018 ønsket hun sitt tredje barn velkommen til verden, og etter fødselen delte hun et bilde med sine følgere som skulle vise seg å bli hyllet av flere.

Iført voksenbleie og en mage som fortsatt så gravid ut, poserte hun foran kamera med sønnen Milano i armene. Til Se og Hør forklarte Vasstrand at hun ønsket å fremstille det så riktig som mulig, uten å legge skjul på noe.

- Det er mange som har urealistiske tanker om hvordan kroppen ser ut etter fødsel. Alle opplever kroppen forskjellig. Noen kan være tilbake til normalen bare uker etter fødsel, mens for andre tar det lengre tid. Det er viktig å få frem at alle er forskjellige og at man har ulikt utgangspunkt, fortalte hun den gang.

LES OGSÅ: Bekrefter endelig babyfaren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer