Peg Parnevik:

Deler ærlig bilde av egen kropp

- Jeg er så lei.

OPPGJØR: Peg Parnevik har sett seg lei og tar nå et oppgjør med kroppspress. Foto: Skjermdump fra Instagram
OPPGJØR: Peg Parnevik har sett seg lei og tar nå et oppgjør med kroppspress. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske artisten Peg Parnevik (26), også kjent fra familiens populære realityprogram «Parneviks», er ikke fremmed for å snakke åpent og ærlig om kroppspress - og nå gjør hun det igjen.

Til sine 250 000 følgere på Instagram deler artisten et bikinibilde av seg selv, samtidig som hun tar et oppgjør med de urealistiske kroppsidealene som mange higer etter.

- Det verste kroppsbildet

I et innlegg skriver 26-åringen at hun spesielt denne sommeren har slitt mye med kroppsbildet sitt. Det melder blant andre svenske Expressen.

«Denne sommeren har jeg hatt det verste kroppsbildet på mange år. Jeg har vært så forvirret over hvorfor jeg har hatet kroppen min og utseendet mitt», skriver hun innledningsvis, og fortsetter:

« … helt til det slo meg at alt jeg konsumerer (sosiale medier, vanlige medier, mote, popkultur) har fortalt meg at jeg burde bli mindre, forminske meg selv, diett, gå ned i vekt og forakte kurvene mine».

Videre i innlegget skriver Parnevik at kroppspositivitet og inklusivitet ikke lenger er såkalt «trendy» i samfunnet vårt.

«Kroppene våre må raskt matche det som er «trendy», akkurat som øyenbryn eller nye sko …».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer