Peg Parnevik:

Deler ærlig bilde av egen kropp

- Jeg er så lei.

OPPGJØR: Peg Parnevik har sett seg lei og tar nå et oppgjør med kroppspress. Foto: Skjermdump fra Instagram
OPPGJØR: Peg Parnevik har sett seg lei og tar nå et oppgjør med kroppspress. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske artisten Peg Parnevik (26), også kjent fra familiens populære realityprogram «Parneviks», er ikke fremmed for å snakke åpent og ærlig om kroppspress - og nå gjør hun det igjen.

Til sine 250 000 følgere på Instagram deler artisten et bikinibilde av seg selv, samtidig som hun tar et oppgjør med de urealistiske kroppsidealene som mange higer etter.

FOTOREDIGERING: Wanda Mashadi får kritikk av Mads Hansen for å redigere seg tynnere på et bilde tatt på Elle-festen. Det tar hun med en klype salt. Vis mer

- Det verste kroppsbildet

I et innlegg skriver 26-åringen at hun spesielt denne sommeren har slitt mye med kroppsbildet sitt. Det melder blant andre svenske Expressen.

«Denne sommeren har jeg hatt det verste kroppsbildet på mange år. Jeg har vært så forvirret over hvorfor jeg har hatet kroppen min og utseendet mitt», skriver hun innledningsvis, og fortsetter:

« … helt til det slo meg at alt jeg konsumerer (sosiale medier, vanlige medier, mote, popkultur) har fortalt meg at jeg burde bli mindre, forminske meg selv, diett, gå ned i vekt og forakte kurvene mine».

Videre i innlegget skriver Parnevik at kroppspositivitet og inklusivitet ikke lenger er såkalt «trendy» i samfunnet vårt.

«Kroppene våre må raskt matche det som er «trendy», akkurat som øyenbryn eller nye sko …».

UHELL I KJÆRLIGHET: Benjamin ble Majas utvalgte i «Naked Attraction Norge», og de hadde en hyggelig date. Så tok det hele en brå vending. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

- Bryr meg ikke

Overfor følgerne sine presiserer Parnevik at hun ikke skriver innlegget for å fortelle at det er noe galt å være en viss størrelse, og mener alle burde være fornøyde med seg selv uansett hva.

Nå har hun nemlig fått nok av kroppspresset.

«Og vær så snill å forstå at jeg ikke er her for å si at det er noe galt med å være en viss størrelse. Jeg føler at jeg er så lei av de lave buksene og y2k (de som er født etter 2000)-modellene, går ned i vekt og spiser bare pasta og ting jeg liker i helger eller på «jukse»-dager …».

Artisten avslutter innlegget med å konkludere med at hun ikke lenger bryr seg, og at hun nå er lei av å føle seg ukomfortabel i kroppen sin.

IKKE FLAU: Hollywood-stjerna Gwyneth Paltrow delte like så greit et nakenbilde av seg selv i anledning sin 48-årsdag. Foto: Skjermdump fra Instagram/gwynethpaltrow Vis mer

«Jeg er fornøyd med mine valker og cellulitter og jeans med høy midje. Jeg er lei av å føle meg ukomfortabel i kroppen min, og ærlig talt, jeg bryr meg ikke om det er trendy eller ikke».

LES OGSÅ: «Mammakropp»-storm etter dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer