Sandra Lyng:

Deler ærlig bilde:
- Helt vanlig

Sandra Lyng tar til Instagram for å hylle «mammakroppen».

ÅPENHJERTIG: Sangfuglen deler ærlig bilde med følgerne sine på Instagram. Foto: Privat
ÅPENHJERTIG: Sangfuglen deler ærlig bilde med følgerne sine på Instagram. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For fire år siden kunne forfatter og sangstjerne Sandra Lyng (34) dele den hyggelige nyheten om at hun skulle bli mor for første gang. I 2018 ønsket hun og samboeren, Lasse Langerud (38), velkommen til lille Sander (3).

34-åringen har tidligere beskrevet familietilværelsen som idyllisk, samtidig som hun har vært åpen med følgerne sine om blant annet kroppspress, mental helse og de vanskelig stundene som småbarnsmor.

Nå deler barnebokforfatteren et ærlig bilde i sosiale medier for å sette søkelys på den mye omtalte «mammakroppen».

ÆRLIGE BILDER: Tea Broholm, kjent fra «Paradise Hotel» er nybakt mor. Nå deler hun ærlige bilder av kroppen etter fødselen. Video: Instagram / Rød Løper Vis mer

Fikk graviditetsspørsmål

Overfor Se og Hør røper Lyng at årsaken til at hun velger å vise frem bildet, er fordi følgerne hennes begynte å lure på om barn nummer to er på vei.

- For en stund siden delte jeg et bilde av meg og sønnen min fra han var noen måneder gammel, da med en liten søt kulemage. Jeg fikk da spørsmål i kommentarfeltet om jeg var gravid. Det reagerte jeg litt på, innrømmer 34-åringen.

Hun ønsker å normalisere og hylle kropper som har vært gjennom svangerskap og fødsel.

- Det er faktisk helt vanlig at magen ikke ser ut som før graviditeten, noen måneder etter fødsel, eller ofte - noen gang igjen. Jeg har stusset litt på den trangen til å «se ut som før». Som før hva? Før man ble mamma? fortsetter hun til Se og Hør.

- Kunne alltid bli tynnere

Lyng innrømmer at synet på sin egen kropp er totalforandret etter å ha gjennomgått svangerskapet, og legger til at hun tok kroppen for gitt i forkant av fødselen.

MAMMAKROPPEN: I Khloé Kardashians program «Revenge Body», forteller hun om tiden etter fødsel. Video: Hayu via TV2 Sumo Vis mer

Artisten legger heller ikke skjul på at hun tidligere har slitt med dårlig selvbilde, men at hun nå har et mye bedre forhold til kroppen sin.

- Før slet jeg med selvbilde, og var ikke glad i meg eller kroppen min i det hele tatt. Den kunne alltid bli tynnere og sterkere, og jeg var aldri god nok. Nå elsker jeg at den fungerer så bra, forteller hun, og legger til:

- Nå føler jeg meg bare så takknemlig som har en frisk kropp som fungerer. Jeg digger den!

Det vanskeligste for «Stjernekamp»-finalisten var imidlertid å se kroppen forandre seg etter en fortid med spiseforstyrrelser, men dette fant hun likevel en løsning på:

- Jeg lagde en podkast om det. Jeg synes psykisk helse og graviditet var altfor lite snakket om. Gjennom den fikk jeg snakket med andre som hadde det likt som meg, og fagfolk. Det hjalp veldig.

ONLYFANS: Fenomenet «OnlyFans» vekker sterke reaksjoner. Programleder Jenny Emilie Aas inviterer til debatt. Medvirkende: Benedicte Haugaard, Thale Myhre og Håvard Kvernaas Bakken. Vis mer

- Jeg fikk sjokk

Lyng er også klar i sin tale hva gjelder sosiale medier og redigerte bilder. 34-åringen har i lang tid vært en forkjemper innen dette temaet på sin Instagram-profil, der hun har i overkant av 142 000 følgere.

- Veldig mange bilder i sosiale medier er ikke ekte, så det er ikke rart man kan få et skjevt bilde. Og dette på flere områder enn mammakroppen og mammalivet. Mange er poserte, retusjerte og redigerte, mener hun.

- Og vi alle er jo forskjellige! Noen får jo flat mage med én gang etter fødsel, og mange får ikke det. Vi er ulike og det er det som gjør oss unike.

Under innlegget strømmer det inn positive tilbakemeldinger fra fansen, noe Lyng mener understreker problematikken med retusjerte bilder.

- Det viser at vi trenger mer ekte og sanne bilder rundt dette temaet. Jeg fikk sjokk da jeg ble mamma i 2018. Jeg fulgte bare kontoer på Instagram med sminkede mammaer med overskudd og smilende barn. Ingen fortalte meg hvor jævlig tøft det også kan være. Hvor lite søvn du får. Hvor vanskelig det kan være å stå i gråt og trass, og hvor liten en kan føle seg, forteller 34-åringen, og legger til:

- Derfor vil jeg være en av dem som er motvekten. Så kanskje andre som står i det samme kan vite at de ikke er alene om å synes det er vanskelig til tider.

LES OGSÅ: - Jeg skammer meg over å si det høyt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer