- Deilig å motbevise kritikerne

Maiken Sæther Olsen vant «Robinsonekspedisjonen». Det var det ikke mange av deltagerne som trodde på forhånd.

SLAPP FØLELSENE LØS: Her har det akkurat gått opp for Maiken Sæther Olsen at hun har vunnet årets utgave av Robinsonekspedisjonen. Julian David Gursky og Rolf Florida Kristensen nådde ikke helt opp. Foto: TV 2
SLAPP FØLELSENE LØS: Her har det akkurat gått opp for Maiken Sæther Olsen at hun har vunnet årets utgave av Robinsonekspedisjonen. Julian David Gursky og Rolf Florida Kristensen nådde ikke helt opp. Foto: TV 2 Vis mer

SEOGHØR.NO: Etter nesten seks uker på en øy i Filippinene, var det til slutt Harstad-jenta Maiken Sæther Olsen (22) som stakk av med seieren i TV 2-programmet «Robinsonekspedisjonen».

JUBELBRØL: Programleder Christer Falck løfter årets vinner, Maiken Sæther Olsen. Foto: TV 2
JUBELBRØL: Programleder Christer Falck løfter årets vinner, Maiken Sæther Olsen. Foto: TV 2 Vis mer
SKÅL!: Deltagerne feirer Maikens Robinson-seier. Foto: TV 2
SKÅL!: Deltagerne feirer Maikens Robinson-seier. Foto: TV 2 Vis mer
I FORM: Programleder Falck strålte med Maiken Sæther Olsen og tvillingene Vita og Wanda Mashadi på premierefesten. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
I FORM: Programleder Falck strålte med Maiken Sæther Olsen og tvillingene Vita og Wanda Mashadi på premierefesten. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

- Det er helt ubeskrivelig. Det var et slit i 39 dager der man både er sulten og veldig sliten. Jeg tenkte flere ganger: «Er det verdt det?». Men å være den siste som står igjen av 18 personer er en ekstrem følelse av mestring og lettelse, sier Sæther Olsen til Seoghør.no.

I finalen kjempet hun mot deltagerne Julian David Gursky (30) og Rolf Florida Kristensen (32), men fikk nesten alle stemmene fra de andre deltagerne. I begynnelsen var det imidlertid ikke mange som hadde tro på Maiken. Flere uttalte at de ikke trodde hun ville komme langt i konkurransen.

- Det var kjempedeilig å motbevise kritikerne. Det er mange som dømmer lett, og flere som ikke hadde noen tro på meg. Men dette viser at dersom man vil nok og kjemper hardt nok, så vil det gå bra til slutt.

Saken fortsetter under bildet.


- Hvorfor synes du at du er en verdig vinner av «Robinsonekspedisjonen»?

- Jeg synes at alle som kommer til en finale i «Robinsonekspedisjonen» er verdige vinnere. Jeg mener jeg er en verdig vinner fordi jeg vant totalt flest Robinsonkamper og kappestrider, samtidig som jeg var viktig for mange på øya. Jeg var en støttende person som ikke tråkket noen på tærne.

Sæther Olsen forteller at hun på forhånd trodde at sulten ville bli det verste på øya. Men det var en annen ting som skulle vise seg å være enda verre.

- Det var usikkerheten rundt alt som var det mest utfordrende. Man vet ikke om man skal hjem eller ut i en kamp. Man får ikke styrt noe som helst. På nettene lå jeg våken og lurte på: «Kan jeg virkelig stole på den personen? Eller kan jeg ikke det?»

Saken fortsetter under bildet.


Hjem fra Filippinene tar hun med seg en pengepremie på 300.000 kroner.

- Pengene går til nedbetaling av boliglån. Også skal jeg ta med lillebroren min på ferie, sier hun til Seoghør.no.

I TV 2-programmet har Harstad-jenta vist følelser, både glede og skuffelse. Hun har også måtte vise seg naken, noe hun tidligere sa var uproblematisk. Nå sier hun at hun er fornøyd med hvordan hun er blitt fremstilt.

- Jeg trodde det ville bli rart å se seg selv på TV. Men det har egentlig vært helt greit. Jeg står for det jeg har gjort, og føler at jeg er blitt fremstilt på riktig måte.

Etter at den blide 22-åringen første gangen viste seg fram på TV, har hun fått mange henvendelser. Maiken er likevel overrasket over hvor mange som er støttende og positive.

- Det har kommet mange tilbakemeldinger, både fra kjente og ukjente. Men det har nesten utelukkende vært positivt. Vi ble fortalt at det kunne komme mye rart, så jeg er positivt overrasket over at det har vært så mye hyggelig.

Saken fortsetter under bildet.


- Men hva med kjærligheten?

- Jeg er fortsatt singel, og trives med det. Jeg lengter ikke etter noen kjæreste akkurat nå, sier hun.

Det begynner å bli en god stund siden innspillingen av «Robinson»-sesongen var over. Men Sæther Olsen forklarer at det ikke har vært vanskelig å holde på hemmeligheten om at hun vant.

- Det har vært ganske lett. Jeg har ikke tenkt så mye på det faktisk, før de siste dagene nå. Da ekspedisjonen var over, la jeg det litt på avstand. De nærmeste har heller ikke mast så mye. De vet hvordan jeg er, og at jeg uansett ikke ville røpet noe.

Video: - Kan man spise silikon?:


LES OGSÅ: Måtte kle seg nakne i Robinson