SPENT: Debrah Scarlett er klar for å representere Norge sammen med Kjetil Mørland i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen.  Foto: Ida Nikolaisen/ Se og Hør
SPENT: Debrah Scarlett er klar for å representere Norge sammen med Kjetil Mørland i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen. Foto: Ida Nikolaisen/ Se og HørVis mer

Debrah Scarlett flyttet fra moren som tiåring

Norges Grand Prix-håp gjorde et modig valg...

SEOGHØR.NO: Debrah Scarlett (21) er klar til ta verden med storm i den andre delfinalen av Eurovision i Wien med «A Monster Like Me» sammen med Kjetil Mørland (34).

Hun forteller til Se og Hør at låtskriveren og duettpartneren Kjetil måtte overtale henne på Skype før hun tok avgjørelsen å synge med ham under årets norske «Melodi Grand Prix».

Det var ikke første gang hun tok en modig avgjørelse som skulle forandre livet hennes.

Allerede som tiåring tok Debrah nemlig skjebnen i egne hender og bestemte seg for å flytte fra moren i Hakadal til faren som bodde i Basel, Sveits.

 – Det var en stor innflytelse på meg at jeg fikk bestemme selv da jeg var ti, elleve år gammel at jeg kunne flytte tilbake til Sveits med faren min. Det var først tenkt at jeg skulle være der et halvt år, forteller Debrah til Seoghør.no, få dager før hun synger for millioner av europere.

Slik så det ut under første generalprøve forrige uke:

LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Norges MGP-håp. Foto: Se og Hør
LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Norges MGP-håp. Foto: Se og Hør Vis mer

Debrah legger ikke skjul på at moren var skeptisk til avgjørelsen.

– Det er vel ingen mor som har lyst til at barna drar så langt unna. Men i stedet for et halvt år, så ble det 11 år, fortsetter sangtalentet.

– Så jeg følte at jeg fikk muligheten til faktisk å ta valg selv, det ga meg veldig mye. Ikke bare mye erfaring, men jeg fikk jo oppleve å se virkningen av sine egne valg.

- Jeg har alltid gått etter min egen intuisjon, og det har jo vist seg å fungere bra. Det har jo tatt meg hit, stråler den sjarmerende rødtoppen.

 

LES OGSÅ: Trodde ikke vi skulle vinne