Blake Painter:

«Deadliest Catch»-stjerne (38) funnet død

Kaptein Blake Painter ble funnet i sitt eget hjem.

DØD: Blake Painter (t.v.), kjent fra Dicovery-serien «Deadliest Catch», er død. Han ble 38 år gammel. Foto: NTB Scanpix
DØD: Blake Painter (t.v.), kjent fra Dicovery-serien «Deadliest Catch», er død. Han ble 38 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tidligere kaptein om bord F/V Maverick, Blake Painter, er død.

Det melder en rekke medier, deriblant The San Francisco Chronicle.

Painter, som medvirket i Discovery-serien «Deadliest Catch» i 2006 og 2007, ble 38 år gammel. Ifølge avisen ble tv-profilen funnet i sitt eget hjem på fredag i byen Astoria, Oregon i USA.

Politiet opplyser at 38-åringen ble funnet av en nær venn, etter at vedkommende ikke hadde fått kontakt med Painter på flere dager.

Dødsårsaken er så langt ikke kjent.

Side om side med nordmann

Painter ble kjent for tv-seerne i sesong to og tre av ovennevnte Discovery-serie. Han medvirket dermed samtidig som blant andre norskættede Sig Hansen (52).

«Deadliest Catch» har holdt det gående siden 2005, og Hansen har vært med siden starten som kaptein på Northwestern.

Gjennom serien har Hansen blitt verdensberømt og fått status som folkehelt - spesielt hjemme i Seattle.

Da Se og Hør møtte Hansen i midten av mai, fortalte han blant annet åpenhjertig om jobben som krabbefisker, og det nylige tapet av en nær venn som var kaptein. Krabbefisking i Beringhavet utenfor Alaska innebærer høy sikkerhetsrisiko, og yrket er blitt omtalt som et av verdens farligste.

«NORTHWESTERN»: Båten «Northwestern» med Sig Hansen som kaptein, befant seg midt i en kraftig storm da den var ute på krabbefiske. Video: Fra «Livsfarlig fangst» på Discovery. Vis mer

- Det har vært anledninger hvor jeg har sagt til Discovery at jeg er ferdig med programmet. Jeg har tenkt på det. Men så har jeg tenkt at hvis jeg slutter, da er jeg ikke ærlig overfor meg selv.

- Alt handler ikke om pengene. Det er en tøff tilværelse. Du har kameramenn om bord. Det er ikke enkelt. Man gjør to jobber samtidig. De kan være en «pain in the ass», og vi har reddet livet til to kameramenn. Min regel fra dag én har vært at fiskinga kommer først, deretter filminga, sa Hansen til Se og Hør den gang.

LES OGSÅ: Måtte skjerpe kleskoden etter klage