AVVISER PÅSTANDENE: Sig Hansen er blitt et kjent ansikt etter å ha medvirket i «Deadliest Catch». Nå har datteren saksøkt tv-profilen for angivelig overgrep av henne som barn. Foto: Anders Johan Stavseng / Se og Hør
AVVISER PÅSTANDENE: Sig Hansen er blitt et kjent ansikt etter å ha medvirket i «Deadliest Catch». Nå har datteren saksøkt tv-profilen for angivelig overgrep av henne som barn. Foto: Anders Johan Stavseng / Se og Hør Vis mer

Sigurd «Sig» Hansen:

«Deadliest Catch»-Sig saksøkt av datteren for overgrep

Selv benekter han påstandene på det sterkeste.

Publisert

(Seoghør.no): Den norskættede kapteinen Sigurd «Sig» Hansen (50), kjent fra Discovery-serien «Deadliest Catch», er saksøkt av datteren Melissa Eckstrom (28). Hun anklager ham for å ha forgrepet seg på henne da hun var barn.

Ifølge rettspapirer som Seatle Times har offentliggjort, hevder Eckstrom at farens overgrep skal ha blitt begått da hun var to år gammel.

STOR KJENDIS: Sig Hansen i front foran resten av kapteinene i den populære TV-serien Livsfarlig fangst. Bak ligger krabbebåten Northwestern. Foto: Discovery Channel
STOR KJENDIS: Sig Hansen i front foran resten av kapteinene i den populære TV-serien Livsfarlig fangst. Bak ligger krabbebåten Northwestern. Foto: Discovery Channel Vis mer

Beskyldningene om overgrep dukket for første gang opp da Hansen skilte seg fra Melissas mor, Lisa Eckstrom. Den gang kommenterte dommeren ifølge Seattle Times at han anså sannsynligheten for at tv-stjernen skal ha forgrepet seg på datteren som «svært liten».

- Var alene

Nå har imidlertid datteren saksøkt sin far på egen hånd.

28-åringen hevder at hun har slitt med depresjon, spiseforstyrrelser og selvmordstanker som følge av de påståtte overgrepene.

Til tross for at de angivelige overgrepene skal ha skjedd mens hun var svært ung, hevder datteren at hun fortsatt husker bruddstykker av det som skjedde.

- Jeg husker at jeg var alene i et rom med min far og skrek ut i smerte, skriver Eckstrom i rettsdokumentene.

- Urimelig

Ifølge New York Daily News benekter Hansen alle påstander på det sterkeste.

- Dette er et urimelig søksmål som baserer seg på løgner som min ekskone diktet opp, da vi skilte oss. Hun brukte løgner for å ta fra meg datteren min, og bruker dem fortsatt for å prøve å presse meg for penger, sier Hansen.

Sig Hansen har anket avgjørelsen om at saken skal behandles i retten, fordi han hevder anmeldelsen ikke har hold i seg.

NORTHWESTERN: Krabbefiskebåten Northwestern er stasjonert i Seattle og fisker krabbe i Beringstredet. Foto: Discovery Channel
NORTHWESTERN: Krabbefiskebåten Northwestern er stasjonert i Seattle og fisker krabbe i Beringstredet. Foto: Discovery Channel Vis mer

Møtte kong Harald

«Deadliest Catch», har gjort Hansen kjent verden rundt. Folk i 160 land har fulgt ham på tv-skjermen når skipperen og hans mannskap drar opp kongekrabbe, snøkrabbe og blåkrabbe fra Beringhavet vest for Alaska.

Sig har røtter fra Karmøy og er gift med norske June.

I 2015 hilste han på kong Harald i forbindelse med et besøk på det norske verftet «Pacific Fishermen Shipyard» i Seattle, hvor den kjente båten «Northwestern» lå til kai.

MØTTE KONGEN: Sig Hansen håndhilser på kong Harald i forbindelse med et møte i 2015. Foto: Anders Johan Stavseng / Se og Hør
MØTTE KONGEN: Sig Hansen håndhilser på kong Harald i forbindelse med et møte i 2015. Foto: Anders Johan Stavseng / Se og Hør Vis mer

Kong Harald fikk en stor omvisning på det kjente verftet, og han fikk også møte kaptein Sig Hansen, som er stolt over at han snakker norsk.

- Han forsto meg, men jeg snakket mest engelsk. Det var en fantastisk opplevelse, fortalte Sig til Se og Hør etter møtet.

Rammet av hjerteinfarkt

I fjor ble det også kjent at Sig måtte hentes i helikopter, etter å ha fått kraftige smerter i brystet mens han var ute til sjøs.

Ifølge Daily Mail skal hans datter Mandy ha skrevet på sosiale medier at faren hadde vært gjennom ett hjerteinfarkt, men at han senere var ved god helse.

LES OGSÅ: Kongen møtte krabbekongen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer