Sigurd «Sig» Hansen:

«Deadliest Catch»-Sig frikjent for overgrep

Påtalemyndighetene har avvist søksmålet. 

FRIKJENT: Sig Hansen er blitt et kjent ansikt etter å ha medvirket i «Deadliest Catch». Sist måned saksøkte datteren tv-profilen for angivelig overgrep av henne som barn. Foto: Anders Johan Stavseng / Se og Hør
FRIKJENT: Sig Hansen er blitt et kjent ansikt etter å ha medvirket i «Deadliest Catch». Sist måned saksøkte datteren tv-profilen for angivelig overgrep av henne som barn. Foto: Anders Johan Stavseng / Se og Hør Vis mer

(Seoghør.no): I mars kom nyheten om at den norskættede kapteinen Sigurd «Sig» Hansen (50), kjent fra Discovery-serien «Deadliest Catch», hadde blitt saksøkt av sin 28 år gamle datter.

Hun anklaget ham for å ha forgrepet seg på henne seksuelt da hun var barn.

KJENTE FJES: Sig Hansen i front foran resten av kapteinene i den populære TV-serien Livsfarlig fangst. Bak ligger krabbebåten Northwestern. Foto: Discovery Channel
KJENTE FJES: Sig Hansen i front foran resten av kapteinene i den populære TV-serien Livsfarlig fangst. Bak ligger krabbebåten Northwestern. Foto: Discovery Channel Vis mer

Nå har imidlertid påtalemyndighetene i Seattle avvist søksmålet.

Det melder Karmøynytt, som også har fått det aller første intervjuet med krabbefiskeren.

- Dette er andre gang retten sier at jeg er uskyldig. Det var en stor lettelse for meg og det er godt å være renvasket, sier han på telefon fra Seattle til avisen.

Ifølge Karmøynytt har Sig Hansen valgt å holde seg unna medienes søkelys mens etterforskningen har pågått i statene. Han forteller til avisen at det har vært en krevende tid.

- Vi har ingen ting å skamme oss over og opplever stor støtte blant folk.

Det var tirsdag denne uken påtalemyndighetene avgjorde at Hansen ikke skal tiltales for kriminelle handlinger. Det er nå domstolen som må avgjøre om datteren kan reise et sivilt søksmål mot faren.

Saken fortsetter under bildet.

MED KONA: Sig sammen med sin nåværende kone, norske June Hansen, på Creative Arts Emmy Awards i 2016. Foto: Jen Lowery / Splash News / NTB scanpix  
MED KONA: Sig sammen med sin nåværende kone, norske June Hansen, på Creative Arts Emmy Awards i 2016. Foto: Jen Lowery / Splash News / NTB scanpix   Vis mer

Saksøkt av datteren

Det var datteren Melissa Eckstrom (28) som saksøkte sin egen far med anklager om at Sig skal ha forgrepet seg på henne da hun var barn.

Ifølge rettspapirer som Seatle Times offentliggjorde kort tid etter det ble kjent, hevdet Eckstrom at farens overgrep skal ha blitt begått da hun var to år gammel.

Beskyldningene om overgrep dukket for første gang opp da Hansen skilte seg fra Melissas mor, Lisa Eckstrom. Den gang kommenterte dommeren ifølge Seattle Times at han anså sannsynligheten for at tv-stjernen skal ha forgrepet seg på datteren som «svært liten».

MØTTE KONGEN: Sig Hansen håndhilser på kong Harald i forbindelse med et møte i 2015. Foto: Anders Johan Stavseng / Se og Hør
MØTTE KONGEN: Sig Hansen håndhilser på kong Harald i forbindelse med et møte i 2015. Foto: Anders Johan Stavseng / Se og Hør Vis mer

- Var alene

Denne gangen var det imidlertid datteren som sto for søksmålet.

28-åringen hevder at hun har slitt med depresjon, spiseforstyrrelser og selvmordstanker som følge av de påståtte overgrepene.

Til tross for at de angivelige overgrepene skal ha skjedd mens hun var svært ung, hevder datteren at hun fortsatt husker bruddstykker av det som skjedde.

- Jeg husker at jeg var alene i et rom med min far og skrek ut i smerte, skrev Eckstrom i rettsdokumentene.

Ifølge New York Daily News benekter Hansen alle påstander på det sterkeste.

- Dette er et urimelig søksmål som baserer seg på løgner som min ekskone diktet opp, da vi skilte oss. Hun brukte løgner for å ta fra meg datteren min, og bruker dem fortsatt for å prøve å presse meg for penger, sa Hansen den gang.

Forsvarte broren

Etter at nyheten ble kjent uttalte også broren hans, Edgar Hansen (46), seg til media og fortalte at niesens anklager var falske.

Nettstedene RadarOnline og Inquisitr offenliggjorde nemlig en uttalelse fra Edgar Hansen, som også er med i «Deadliest Catch», hvor han omtalte Eckstrom indirekte som en løgner:

- Det er ingen tvil om at Sig er en flott fyr og en vidunderlig far. Han er fullstendig uskyldig i alle disse grusomme løgnene, heter det i uttalelsen.

- Dette har vært rigget helt fra starten av. Vi trodde dette marerittet var over etter at Sig ble renvasket i retten, men vemmelig nok, var det bare begynnelsen, la han til i uttalelsen.

Saken fortsetter under bildet.

NORTHWESTERN: Krabbefiskebåten Northwestern er stasjonert i Seattle og fisker krabbe i Beringstredet. Foto: Discovery Channel
NORTHWESTERN: Krabbefiskebåten Northwestern er stasjonert i Seattle og fisker krabbe i Beringstredet. Foto: Discovery Channel Vis mer

- Vil ødelegge ryktet vårt

Edgar Hansen påsto videre at saksøkers mor har prøvd å ødelegge Hansen-familiens rykte i et forsøk på å få penger fra dem.

- Over en periode på nesten 30 år, har Lisa Eckstrom og familien hennes prøvd å ta Sig og familien vår tre ganger. De har prøvd å trekke vårt gode navn og rykte ned i søla, og prøvd å ta pengene våre.

I tillegg trakk han fram hjerteinfarktet som rammet broren for ett år siden.

- Nå venter de til fyren får et hjerteinfarkt, og så sparker de ham mens han ligger nede. Det er selve definisjonen på ondskap, fortsatte Edgar Hansen i uttalelsen sin.

Sigurd «Sig» Hansen har uttalt til RadarOnline at han ble frikjent i retten for alle anklager på starten av 1990-tallet, og at han samarbeidet 100 prosent med politiet den gang. Han skal dessuten ha bestått en løgndetektortest om overgrepsanklagene.

En talsperson for Discovery Channel har også sagt i en uttalelse at kabel-tv-nettverket støtter Hansen fullt ut i lys av skandalen:

- Retten fikk fakta i saken for 25 år siden, og fastslo at det ikke var hold i påstandene. Av respekt for familien og de som er innblandet, vil vi avstå fra å kommentere ytterligere. Dette vil ikke påvirke showet, het det i uttalelsen, ifølge Inquisitr.

LES OGSÅ: Nå er Kelly Osbourne åpen for å date jenter