Benjamin Ingrosso:

- De visste ikke om de ville beholde meg

Den svenske artisten åpner seg om kaoset som rådet i familien - før han en gang «hadde utviklet fingre og tær».

ÅPNER SEG: Benjamin Ingrosso forteller åpent og ærlig om familiens krangling i sitt sommerprat på svensk radio. Foto: Lotte Fernvall / Aftonbladet / NTB
ÅPNER SEG: Benjamin Ingrosso forteller åpent og ærlig om familiens krangling i sitt sommerprat på svensk radio. Foto: Lotte Fernvall / Aftonbladet / NTB Vis mer
Publisert

Det svenske stjerneskuddet Benjamin Ingrosso (23) har vært på «hele» Sveriges lepper det siste året.

Med svært vellykkede albumslipp, i tillegg til flere tv-opptredener som har blitt rost opp i skyene av folk og fe, kan man derfor trygt si at 23-åringen er på god vei mot å bli «hele» Sveriges yndling.

I Norge har vi blant annet sett han opptre på «Allsang på grensen» og i familiens realityserie «Wahlgrens värld».

Denne helgen gikk han i storesøster Bianca Ingrossos (26) fotspor, og fikk sin helt egne sommerprat i det populære radioprogrammet «Sommar i P1». Influenserens sommerprat fra 2018 nådde én million avspillinger den første uken, noe som gjorde episoden til det mest avspilte Sveriges Radio-programmet noensinne.

Dermed var forventningene store da 23-åringens episode ble sluppet på selveste midsommardagen, lørdag - og verken fans og familie ser ut til være skuffet.

I programmet åpner han seg nemlig mer om den trøblete oppveksten enn noen gang tidligere. Spesielt det vanskelige forholdet til faren Emilio har fått mye plass.

STORMER UT FRA INNSPILLINGEN: Benjamin Ingrosso har fått si egen serie «Benjamin Ingrosso: En gång i tiden», der snakker han om den gangen familien var med på «Sinnasnekkeren» og han stakk fra innspillingen, og hvordan det førte til «Wahlgrens verden». Video: Discovery + Vis mer

Skitten skilsmisse

I 1985 møttes Pernilla Wahlgren (53) og Emilio Ingrosso (55) under Melodifestivalen, og ble raskt et av Sveriges hotteste par.

Kjærlighetshistorien mellom de to var på «alles» lepper, og nådde på mange måter toppen da de to giftet seg i 1993, fire år etter at deres første sønn, Oliver (31), kom til verden. Fem år senere fikk de datteren Bianca, og i 1997 kom Benjamin til verden.

I 2002, etter 17 år som par, ni år som ektepar, brast lykken og det var spikeren i kisten for stjerneparet Pernilla og Emilio. Det gikk lenge rykter om både det ene og det andre, og det skulle vise seg å bli en både offentlig og skitten prosess.

I denne prosessen vokste lille Benjamin opp, noe han nå forteller om i sommerpraten sin. Oppveksten skal nemlig ha vært preget av usikkerhet, bråk, heftige krangler og sene kvelder med mye tårer.

KJEMPEKRANGEL: I søndagens episode av «Wahlgrens verden» hadde Pernilla og Bianca en kjempekrangel. Vis mer

- Hjertebank hver kveld

I 2006 toppet det hele seg, da duoen havnet i retten og Emilio ble dømt for å ha hetset eksen, ifølge Aftonbladet. Ingrosso ble dømt til å betale 7000 kroner og ble også dømt for mishandling mot Wahlgren. I dag skal de ha et langt bedre og mer sivilisert forhold.

- Jeg får hjertebank hver kveld, for det er da kranglingen begynner, og kranglingen kan handle om hva som helst, minnes han i programmet.

23-åringen forteller at det brenner rundt ham allerede før han blir født. Kvelden han kommer til verden er faren ute på byen, uten at noen egentlig vet hva han gjør eller eksakt hvor han er.

- I hjemmet mitt rådet det kaos før jeg en gang hadde fått fingre og tær. Foreldrene mine var usikre på om de skulle beholde meg. Men da mamma spurte morfaren min om råd, var han tydelig: «Denne ungen skal du beholde, det er noe spesielt med den».

- Hun var mitt ansvar

Foreldrenes dårlige forhold gjorde at 23-åringen hadde vanskeligheter med å finne sin rolle i oppveksten. Han forteller at det var vanskelig å vite om han skulle være en «Wahlgren» eller en «Ingrosso».

- Pappa var jo ikke der da jeg var liten, og jeg prøvde å søke etter noen som kunne være det. Mamma var der, men hun måtte være begge foreldre, men hun var som regel også bare et barn. Hun var mitt ansvar, sier han ærlig.

Kort tid etter at episoden ble sluppet, strømmet resten av Wahlgren/Ingrosso-familien til sosiale medier for å hylle den unge artistens ærlige ord.

SEXLEKETØY: I den nyeste episoden av «Wahlgrens verden» får Benjamin en gave av søsteren Bianca som er litt utenom det vanlige. Vis mer

Hylles av familien

Emilio Ingrosso var blant familiemedlemmene som var raskt ute med å skrive et følelsesladet innlegg om sønnens sommerprat.

«Jeg er så fortvilende lei meg for at du måtte oppleve skilsmissen vår. Du skulle absolutt ikke ha måttet gjøre det. Men dessverre kan man ikke styre alt i livet», skriver han.

Videre beskriver han sin kjærlighet for sønnen, til tross for at han har vært mye borte.

Mamma Pernilla Wahlgren er også full av lovord om 23-åringen, men beklager for noe av oppførselen i oppveksten.

«(...) Tårene rant nå når jeg forsto at alt har vært på godt og vondt. At du også tok på deg den rollen (som gledesspreder journ.anm.) fordi du ville at alle andre rundt seg skulle ha det bra. Et viktig sommerprat å høre på for alle, men framfor alt for alle skilsmisseforeldre».

Til Expressen forteller Ingrosso at han har vært nervøs for at folk skal høre på episoden. Den svenske avisen snakker med han kort tid etter at sommerpraten ble publisert, og etter at 23-åringen har hørt den sammen med flere familiemedlemmer.

- Det føles litt tungt, så klart, men det føles også fint. Enkelte ting som man ikke har turt å si til folk, fikk jeg si i sommerpraten.

FULL FYR: Det går galt når Benjamin Ingrosso skal lære søsterens kjæreste, Philippe Cohen, å lage mat i «Wahlgrens verden». Video: Dplay / Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Ga tøft ultimatum etter aborten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer