2016 - tv-året som gikk:

De villeste tv-øyeblikkene i 2016

Vill krangling, «drapsforsøk», sex-bekjennelse og nakenavsløring.

VILLE TV-ØYEBLIKK: 2016 har gitt oss blant annet en tårevåt «bromance»-exit i «Paradise Hotel», knall og fall i «Svenske Hollywoodfruer» og en pinlig sexavsløring i «På tur med Dag Otto». Foto: TV3 / TV 2
VILLE TV-ØYEBLIKK: 2016 har gitt oss blant annet en tårevåt «bromance»-exit i «Paradise Hotel», knall og fall i «Svenske Hollywoodfruer» og en pinlig sexavsløring i «På tur med Dag Otto». Foto: TV3 / TV 2 Vis mer

SEOGHØR.NO: Et nytt år går mot slutten, der tv-kanalene nok en gang har gjort sitt beste for å lokke seerne til seg.

I en tid der lineær tv stadig trues av - og holder på å smelte sammen med - nett-tv og streaming av filmer og serier, skal det en del til for å virkelig gjøre seg bemerket.

Kjendisredaksjonen i Dagbladet og Seoghør.no har lagt hodene i bløt for å trekke fram noen av de villeste og mest minneverdige tv-øyeblikkene i 2016.

  • Krangelen mellom «Farmen»-Lasse og «Farmen»-Laila

Det hører med til sjeldenhetene at realityprogrammet «Farmen» ruller over skjermen uten noen heftige intriger og verbale sammenstøt, og årets sesong er intet unntak.

STOLT: Laila Lochert slipper jubelen løs som vinner av «Farmen 2016». - Det så kult at jeg endelig kan fortelle det til alle som har hatt troa på meg. Video: Sveinung Ystad Vis mer Vis mer

Det gikk ikke lang tid før det oppstod en noe anstrengt tone mellom Lasse Bergseter (49) og Laila Lochert (40), og i starten av sesongen var mye av fokuset på de to.

Lochert opplevde at hun ble behandlet som en hakkekylling av meddeltakeren, og i episoden som ble vist på TV 2 mandag 7. november kulminerte uenighetene i en kjempekrangel.

- Jeg dyttet ham bort fordi jeg var livredd. Jeg hadde lyst til å trekke meg fra hele «Farmen». Så jævlig var det. Jeg turte ikke å være i nærheten av ham etterpå, fortalte Lochert til Dagbladet den gang.

Les alt om den voldsomme «Farmen»-krangelen her!

FIKK NOK: Det smalt til slutt skikkelig mellom Laila Lochert og Lasse Bergseter i «Farmen». Foto: TV 2
FIKK NOK: Det smalt til slutt skikkelig mellom Laila Lochert og Lasse Bergseter i «Farmen». Foto: TV 2 Vis mer

Da det endelig smalt mellom Lochert og Bergseter på «Farmen», er et av årets villeste tv-øyeblikk av flere grunner. Det hadde en voldsom temperatur og mye følelser, skapte engasjement i sosiale medier og ble en bemerkelsesverdig avslutning på Laila-Lasse-konflikten.

SKVÆRET OPP: Laila og Lasse hygget seg sammen på «Farmen»-finalefesten før jul. Video: Linn-Christin Marthinussen / Sveinung Ystad Vis mer Vis mer Vis mer

Og ikke minst: Krangelen fikk store konsekvenser for «bad guy» Bergseter, som kort tid senere ble valgt til førstekjempe - før han røk ut av reality-konkurransen.

Overfor Dagbladet påstod Bergseter at han tapte kampen med vilje:

- For å være helt ærlig, så hadde jeg ikke lyst til å reise inn på gården igjen. Jeg orket ikke mer, fortalte han.

  • Dag Otto og sex-spørsmålet

Denne høsten har «På tur med Dag Otto» underholdt seerne med diverse scener der Dag Otto Lauritzen (60) og makker Kristian Ødegård (42) må ut av komfortsonen.

Ett av øyeblikkene skiller seg imidlertid ut: Når duoen befinner seg i Bangkok i Thailand skal de gjennomgå en løgndetektortest i et forsøk på å oppnå nirvana.

I episoden stiller de to hverandre en rekke humoristiske spørsmål, men det hele tar en brå vending når Lauritzen stiller Ødegård sitt siste spørsmål.

- Har du noen gang hatt seksuelle fantasier om kona mi, Ellen?

Se hele øyeblikket i videoen nedenfor!

KOKER: Dag Otto Lauritzen stiller et svært intimt spørsmål. Kristian Ødegårds svar får det til å koke. Video: TV 2 Vis mer

Det er flere ting som gjør sexspørsmål-øyeblikket så minneverdig. For det første er det forfriskende å se at radarparet Lauritzen og Ødegård tilsynelatende ikke vet alt om hverandre.

Og at man «ikke skal begjære sin nestes hustru» er jo et velkjent tabu både i bibelen og samfunnet for øvrig. Så at Ødegård våger å svare bekreftende på spørsmålet - foran Lauritzen og tusenvis av tv-seere - er i seg selv oppsiktsvekkende sporty!

  • Gunilla Persson og «drapsforsøket»

Damene i TV3s reality-serie «Svenske Hollywoodfruer» har i flere år underholdt seerne med sine til tider uforståelige, latterlige og overdramatiske intriger.

I den tredje episoden av høstens sesong er Hollywood-fruene samlet til en av sine beryktede fruelunsjer.

Der oppstår det selvfølgelig en krangel mellom erkefiendene Gunilla Persson (58) og Åsa Vesterlund (40), og stemningen blir ekstremt trykket når Persson sier at Vesterlund «vil få det bedre når hun får barn».

BRÅK: Etter en heftig krangel blir Åsa Vestlund så sint at hun kaster et vannglass over Gunilla Persson da Hollywoodfruene var samlet til lunsj. Video: TV3 Vis mer

For den uinnvidde seer har Vesterlund i lang tid forsøkt å bli gravid uten å lykkes. Den ubetenksomme bemerkningen fra Persson får henne til å se rødt, og hun kyler et vannglass rett i fjeset på tv-kollegaen så vann og vinglass fyker veggimellom.

Imidlertid er det Perssons svært dramatiske tolkning av situasjonen som virkelig tar kaka:

- Jeg kunne blitt blind, døv og stum. Jeg kunne dødd, det er et mordforsøk, sier Gunilla Persson etter hendelsen i episoden.

  • Gunilla Persson og Hoverboard-dramaet

Ikke overraskende har Persson sørget for flere enn ett av årets mest minneverdige tv-øyeblikk.

Da hun skulle prøve tenåringsdatteren Erikas Hoverboard (ståhjuling uten stang) for første gang, deiset hun rett i bakken og slo bakhodet i asfalten. Fallet ser riktignok svært dramatisk ut, men Perssons reaksjon er en del hakk mer dramatisk:

- Ring ambulansen! Det gjør så vondt at jeg tror at jeg dør! skriker hun i episoden mens hun tar seg til bakhodet.

At datteren hennes ikke klarer å unngå å glise, og at ambulansepersonellet avviser at fallet har gitt Persson noen alvorlige skader, gjør at man bare må trekke på smilebåndet:

«JEG DØØØØR»: Gunilla Persson, kjent fra TV3-programmet «Svenske Hollywood-fruer» går rett i bakken når hun skal prøve en Classywalk for første gang. Video: TV3 Vis mer
  • Sophie Elise og Robin gjør det slutt i «Bloggerne»

I våres var en av Norges aller største bloggere, Sophie Elise Isachsen (22), tilbake i en ny sesong av «Bloggerne» på TV 2 Livsstil.

Toppbloggeren har tidligere gitt tv-seerne svært nærgående innblikk i livet sitt, men en av episodene i årets sesong var likevel helt spesiell.

I april ble seerne nemlig vitne til hvordan Isachsen og kjæresten Robin Johansson endelig avsluttet forholdet sitt. Stemningen var så trykket at den nærmest var til å ta og føle på gjennom tv-skjermen, og Robin gråt sine modige tårer foran en temmelig betenkt Sophie Elise, for å si det sånn.

Dette tv-øyeblikket er så minneverdig av flere grunner. Det er fascinerende å se hvordan de to tilsynelatende bretter ut hjertene sine, og tar til tårene, for åpent kamera.

For det andre hadde episoden et svært ladet bakteppe, som gjorde det hele desto mer spesielt å se på skjermen:

«Brudd-samtalen» ble vist på tv flere måneder etter at forholdet var over. Lenge etter at Isachsen hadde skrevet flere blogginnlegg om kjærlighetssorgen. Og lenge etter at Seoghør.no kunne avsløre at Robin stod tiltalt i Oslo Tingrett etter en voldsepisode i Oslo sommeren 2015. Han ble for øvrig dømt til tre måneders ubetinget fengsel.

  • Da Carl Aksel røk ut av «Paradise Hotel»

Årets sesong av «Paradise Hotel» har utvilsomt bydd på en rekke minneverdige øyeblikk.

Helt i toppsjiktet ligger likevel scenen der Carl Aksel Jansen må forlate hotellet, etter å ha snakket mye om at han hadde planer om å vinne TV3s populære reality-konkurranse.

Den omstridte deltakeren bryter sammen i gråt foran åpent kamera over sjokkexiten, som også innebærer at han må forlate kompisen Øystein Myhren Storaa.

- Det er helt forferdelig. Jeg klarer ikke snakke. Alt har vært helt fantastisk, men nå er det slutt. Sånn er det, sa en gråtkvalt Carl Aksel i episoden.

Carl Aksels «Paradise»-exit er så minneverdig fordi man fikk se en såpass sårbar side av den vanligvis så bråkjekke reality-deltakeren. At flere av de andre deltakerne også ble tydelig beveget av at han ble sendt hjem, rørte selv hjertet til en «ikke-så-begeistra-for-Paradise»-titter.

  • Tone Damlis nakenflause

Enhver kjendisjournalist har på ett eller annet tidspunkt latt seg irritere over at intervjuobjektet ikke byr så mye på seg selv som man hadde håpet.

En person som nesten alltid får fram overraskende gullkorn fra kjendisgjestene sine, er programleder Solveig Kloppen. Denne våren har «En kveld hos Kloppen» gitt oss nye, festlige og mer eller mindre unødvendige «fun facts» om en rekke profilerte personer.

De minnerike øyeblikkene er mange: Stian Blipp erklærer sin kjærlighet til samboeren Jamina, Synnøve Skarbø innrømmer Botox-bruk og både Liv Signe Navarsete og Bent Stiansen snakker om det å miste ektefellene sine.

Det uomtvistelige høydepunktet er likevel episoden der Tone Damli Aaberge gjenforteller sin aller pinligste opplevelse - en skikkelig nakenflause.

Se Tone Damli gjenfortelle flausen i videoen nedenfor!

At en av Norges mest profilerte kjendiskvinner, som likevel er relativt privat av seg, velger å fortelle om «nakenflausen» sin på TV 2 - foran Christian Ringnes -er vel et prakteksempel på et skikkelig snakkis-øyeblikk?!

  • «Luksusfellen»-Hallgeir blir skremt av deltaker

TV3-programmet «Luksusfellen» har rullet over tv-skjermene i over åtte år, men hvert år oppstår det likevel nye og uventede situasjoner.

Høstens aller mest minneverdige «Luksusfellen»-øyeblikk ble sendt på tv i midten av oktober. Da ble den garvede økonomieksperten Hallgeir Kvadsheim helt satt ut av reaksjonen til deltakeren Krister Scott Johnsen.

Da Kvadsheim sørget for at deltakerens Nissan Qashqai ble byttet ut med en langt billigere bil, fikk sistnevnte nok.

Se den voldsomme reaksjonen til «Luksusfellen»-deltakeren nedenfor!

Hallgeir Kvadsheim innrømmet overfor Seoghør.no at han aldri hadde opplevd lignende.

Emosjonelle utbrudd er ikke uvanlig kost i «Luksusfellen». Imidlertid pleier deltakerne å bli lei seg eller sinte på seg selv - ikke på ekspertene! Den store kontrasten mellom deltakeren og eksperten, hva gjelder både oppførsel og utseende, er toppen av kransekaka.

  • «Jakten»-bonde gjør historisk friervalg

I «Jakten på kjærligheten» på TV 2 er det en kjensgjerning at kjærligheten ikke alltid er helt som på film.

Denne sesongen har imidlertid et av parene virkelig skilt seg ut. Allerede første gang bonden Axel Tobias Sanderud (43) møtte frier Gro Langnes (37) på speed-date på Hoel gård, var det liten tvil om at det var en spesiell gnist mellom dem.

Og åtte uker ut i programmet fattet Sanderud en historisk avgjørelse i «Jakten»-sammenheng: Da han måtte sende hjem én av tre gjenværende friere, tok han like gjerne sitt endelige friervalg med det samme. Så sikker var han på at det var Gro Langnes han ville ha igjen på gården sin.

Skråsikkerhet er sjelden i «Jakten», og frierens barnlige begeistring når hun skjønner hva som har skjedd, gjør at scenen virkelig er et ubetalelig tv-øyeblikk. Åh! Det er så innmari fint! Bare se på dette her:

Det blir både spenning og sterke følelser når bonden Axel Tobias Sanderud satser alt på frieren Gro Langnes i «Jakten på kjærligheten». Vis mer
  • Eva Weel Skram blir overrasket av ektemannen

TV 2-programmet «Hver gang vi møtes» er ikke fremmed for å få fram tårene i øyekroken hos både deltakere og tv-tittere.

I årets sesong av programmet var det likevel ikke et tårevått øyeblikk som var det mest minneverdige.

Da Eva Weel Skram ble hyllet av Jørn Hoel, som framførte låta «Superhero» med beundringsverdig innlevelse, hadde han sørget for en ekstra overraskelse til henne.

«Eva & The Heartmaker»-vokalisten, som er gift med bandkollegaen Thomas Stenersen, hadde bryllupsdag den dagen «hennes» dag ble spilt inn. Derfor var hun innstilt på å ikke få feire bryllupsdagen med ektemannen. At Jørn Hoel plutselig vinket fram Stenersen på scenen, kom derfor fullstendig uventet på Weel Skram.

Både Jørn Hoels framføring og Eva Weel Skrams utilslørte begeistring og overraskelse over ektemannens visitt, plasserer dette øyeblikket i «Hver gang vi møtes»-toppsjiktet. «Awww!» sier vi bare!

Se Jørn Hoel i aksjon og Eva Weel Skrams reaksjon i videoen nedenfor.

BONUS: Jon Almaas' siste «Nytt på nytt»-sending

I 1999 kom det satiriske nyhetsprogrammet «Nytt på nytt» på lufta for første gang. I panelet har det vært flere utskiftninger, men den største endringen ble avslørt i høst.

Da avslørte Seoghør.no at Jon Almaas (49) gir seg etter 17 år i sjefsstolen og går til Discovery Networks Norway og TVNorge.

Fredag 2. desember ledet Almaas sin aller siste «Nytt på nytt»-sending, som ble sett av hele 1,3 millioner nordmenn. Det hele ble en slags godmodig «Nytt på nytt»-reunion, der Almaas' tidligere kolleger Linn Skåber (46) og Knut Nærum (55) figurerte som gjester.

HISTORISK AVSLUTNING: I starten av desmber ledet Jon Almaas sin siste «Nytt på nytt»-sending. Neste år er det Bård Tufte Johansen som overtar sjefsstolen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
HISTORISK AVSLUTNING: I starten av desmber ledet Jon Almaas sin siste «Nytt på nytt»-sending. Neste år er det Bård Tufte Johansen som overtar sjefsstolen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Den smått historiske episoden ble markert med flere uventede innslag i beste «Nytt på nytt»-stil: Johan Golden (42) innledet en urix-reportasje der flere av NRKs garvede utenrikskorrespondenter hadde hentet inn reaksjoner på Almaas' avgang fra USA via Tyrkia til Kina.

At «nye ord»-oppgaven inneholdt både «TVNorge», «forræder» og «Judas», vippet tilsynelatende alltid like kule Almaas av pinnen - i hvert fall i et sekund.

At panelene utropte Almaas til ukas vinner, at Nærum forærte ham et personlig trofé og at paneldeltaker Pernille Sørensen (39) ble tydelig rørt, økte sendingas «aww»-faktor et par ekstra hakk. Det beste var kanskje likevel at Jon Almaas fortsatt var så innmari kul! Ingen synlige tårer i øyekroken der! Respekt...