Konspirasjonsteorier:

De villeste teoriene om den britiske kongefamilien

Kjærlighetsbarn, politiske baktanker og en vampyr. Heller ikke den britiske kongefamilien slipper unna konspirasjonsteoretikerne.

RYKTER OG KONSPIRASJONSTEORIER: Flere medlemmer av den britiske kongefamilien har gjennom tidene blitt ofre for konspirasjonsteorier og usanne rykter. Blant annet er det blitt hevdet at ekteskapet mellom prins Harry og hertuginne Meghan har politiske baktanker. Foto: NTB Scanpix
RYKTER OG KONSPIRASJONSTEORIER: Flere medlemmer av den britiske kongefamilien har gjennom tidene blitt ofre for konspirasjonsteorier og usanne rykter. Blant annet er det blitt hevdet at ekteskapet mellom prins Harry og hertuginne Meghan har politiske baktanker. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Konspirasjonsteorier har opp gjennom årene vist seg å vekke stor fascinasjon blant mennesker verden over, og de fleste har vel fått med seg teoriene om at USAs tidligere president, John F. Kennedy, ble myrdet av den amerikanske regjeringen, samt at månelandingen i 1969 aldri fant sted.

Mange konspirasjonsteorier er også blitt skrevet om det britiske kongehuset gjennom tidene. Flere av disse mangler imidlertid konkrete bevis, i likhet med en rekke andre teorier. Likevel kan det se ut til at konspirasjonsteorier fenger, og det skal ikke mer enn et raskt søk på nettet til for å finne de mest innviklede og bisarre teoriene om verdens eldste monarki.

I denne saken har vi samlet noen av dem.

«SKREMMENDE»: I desember 2018 ble de levende voksfigurene av hertuginne Meghan og prins Harry vist frem ved Madame Tussauds i Berlin. Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Video: NTB Scanpix / Madame Tussauds Vis mer

Mannlig stedfortreder

Konspirasjonsteoriene om det britiske kongehuset går langt tilbake i tid. En av dem omhandler Elizabeth I, som regjerte som dronning i landet fra 1558 til 1603.

Hun er blant annet kjent for sin lange tid på tronen, og ble kalt «jomfru-dronningen», da hun aldri giftet seg og stiftet familie.

«JOMFRU-DRONNINGEN»: Flere har hevdet at dronning Elizabeth I av England og Irland egentlig var en mann. Foto: NTB Scanpix
«JOMFRU-DRONNINGEN»: Flere har hevdet at dronning Elizabeth I av England og Irland egentlig var en mann. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge History Answers, hadde dronningen en rekke friere i løpet av sin regjeringstid. Likevel nektet hun å gifte seg, og hun skal ha uttalt at hun allerede var gift - med kongeriket England.


Mange tror imidlertid at den egentlige grunnen til at hun aldri ble gift var av den biologiske sorten. Det har nemlig blitt hevdet at hun egentlig var mann.

Teorien går ut på at dronningen skal ha mistet livet som barn. Deretter skal barnepasserne ha funnet en lokal gutt som de satte i Elizabeths rolle, uten at noen fikk vite det - ikke engang kongen.

Det har senere kommet frem at teorien var basert på det faktum at grunnet hennes ekstraordinære lederegenskaper og akademiske glans - må hun ha vært en mann. En overveldende mengde bevis har senere erklært denne oppfatningen som falsk og kvinnediskriminerende.

«BECOMING ROYALE»: Hertuginne Meghan Markles far, Thomas Markle, reagerer med sinne over en scene i den nye «Becoming Royale», som baserer seg på Meghan og Prins Harry sitt første år som gift. Vis mer

Bryllup med baktanke

Også de kongelige i dag har teorier svirrende rundt seg. Da prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37) i mai 2018 gikk til alters og ble erklært mann og kone, var det med en hel verden som vitne. Prinsen, som i ungdomsåra sto for en rekke kontroverser, slo seg endelig til ro og var klar for å starte familielivet.

POLITISK MOTIV: Enkelte vil ha det til at bryllupet mellom amerikanske Meghan Markle og britiske prins Harry er en del av en større plan i regi av Storbritannia. Foto: NTB Scanpix
POLITISK MOTIV: Enkelte vil ha det til at bryllupet mellom amerikanske Meghan Markle og britiske prins Harry er en del av en større plan i regi av Storbritannia. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I begynnelsen av mai i år ble paret foreldre for første gang, da sønnen Archie Harrison kom til verden. Det ser med andre ord ut til at duoen virkelig har tatt fatt på sin nye tilværelse, men det er imidlertid enkelte som har spekulert på om ekteskapet er bygget på løgn.

Ifølge Business Insider tror nemlig noen at bryllupet mellom de to var en del av et større prosjekt i regi av Storbritannia.

Det var en tweet skrevet av redaktør Greg Pollowitz i nettstedet Twitchy som fikk flere til å undre over om Storbritannia med tida ønsker å ta kontroll over USA.

«Prins Harrys barn vil være amerikanere. Hva om en vokser opp til å være president, og samtidig være i arverekken til den britiske tronen? Det er et smart trekk. Britene ønsker USA tilbake, og dette er måten de gjør det på», skrev han.

Hemmelig kjærlighetsbarn

Mens teorien om hertugparets ekteskap er av den milde sorten, har det tidligere dukket opp flere mer dyptgående konspirasjonsteorier om kongefamilien.

I flere tiår har en mann ved navn Robert Brown forsøkt å bevise at han er avdøde prinsesse Margarets kjærlighetsbarn.

KJÆRLIGHETSBARN: Robert Brown har i flere tiår forsøkt å bevise at han er prinsesse Margarets hemmelige kjærlighetsban. Her er prinsessen avbildet i 1987. Foto: NTB Scanpix
KJÆRLIGHETSBARN: Robert Brown har i flere tiår forsøkt å bevise at han er prinsesse Margarets hemmelige kjærlighetsban. Her er prinsessen avbildet i 1987. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prinsessen, som var dronning Elizabeths (93) lillesøster, hadde angivelig et hemmelig forhold til en ansatt i kongefamilien, og Brown hevder at han ble født inn i kongefamilien i 1955, for så å bli sendt bort etter at romansen tok slutt. Det skriver New Idea, som har samlet flere konspirasjonsteorier om familien.

Brown skal ha brukt enorme summer på å bevise teorien, og i 2015 skal han ha søkt om å få saken tatt opp i Høyesterett. Dette har ennå ikke skjedd, og påstandene hans betviles av flere.

Kongelig vampyr

Heller ikke prins Charles (70) slipper unna konspirasjonsteoriene. Teorien om prinsen av Wales er imidlertid noe mer spesiell, da det hevdes at han er vampyr - eller i alle fall etterkommer av en vampyr.

70-åringen er en fjern slektning av Vlad III, en hærfører og fyrste av fyrstedømmet Valakia i det nåværende Romania, skal vi tro de ivrige konspirasjonsteoretikerne.

VAMPYR: Prins Charles er angivelig fjern slektning med en vampyr, og dermed er han det også. Det er det i alle fall enkelte som hevder. Foto: NTB Scanpix
VAMPYR: Prins Charles er angivelig fjern slektning med en vampyr, og dermed er han det også. Det er det i alle fall enkelte som hevder. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bram Stokers bok om vampyren Dracula ble inspirert av ovennevnte hærfører, og dermed er det flere som har trukket linjer mellom prinsen og hans fjerne slektning.

Vampyrer skal angivelig ha lav toleranse for sollys, noe som også er blitt koblet opp mot prins Charles og den britiske kongefamilien.

Porfyri er nemlig arvelig i den britiske kongefamilien. De som lider av dette preges av lysømfintlighet, og sykdommen gir utslett på solbestrålte områder, ifølge Store Medisinske Leksikon.

Surrogatispekulasjoner

Nettstedet Closer skrev i 2016 at det er blitt spekulert på om hertuginne Kate (36) aldri gikk gravid med sitt andre barn.

Flere har hevdet at hertuginnen brukte en surrogat, og mistanken kommer av følgende årsak: Hun så rett og slett for bra ut etter fødselen til å ha født selv.

SURROGATISPEKULASJONER: Grunnen til at flere tror at hertuginnen brukte en surrogat, er at hun så såpass bra ut da hun viste fram datteren etter fødselen. Foto: NTB Scanpix
SURROGATISPEKULASJONER: Grunnen til at flere tror at hertuginnen brukte en surrogat, er at hun så såpass bra ut da hun viste fram datteren etter fødselen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

En konspirasjonsteoretiker ble ifølge nettstedet sitert i en russisk avis, og hevdet at hertuginnen hadde brukt en falsk babymage under svangerskapet.

Falsk bakende

Også hertuginnens lillesøster, Pippa Middleton (34) har måttet tåle å få høre at hun har jukset litt. Da hun i 2011 stjal mye av oppmerksomheten da søsteren giftet seg med prins William, ble det mye snakk om bakenden hennes i ettertid.

34-åringen så nemlig flott ut i en tettsittende, hvit kjole på vei inn i kirken.

FALSK: En ridder av Grimaldis orden hevder at Pippa Middletons bakende var falsk under prinsebryllupet i 2011. Foto: NTB Scanpix
FALSK: En ridder av Grimaldis orden hevder at Pippa Middletons bakende var falsk under prinsebryllupet i 2011. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2015 hevdet en ridder av Grimaldis orden i Monaco at bakenden var falsk.

- Selvfølgelig hadde hun en falsk rumpe. Jeg gjentar, hun hadde en falsk rumpe. Det var en optisk illusjon, uttalte ridder Mr. Bern, ifølge nettstedet Closer.

- Hun visste at en hel verden så på. Det var øyeblikket for å vise den, la han til.

ISTE?: Internett har talt: Enkelte mener blant annet at Pippa, hertuginne Kates søster, har kledd seg ut som en iste-boks. Vis mer

Omstridt affære

Rykter sirkulerte lenge om at avdøde prinsesse Diana fikk prins Harry utenfor ekteskap med sin elsker, James Hewitt.

Diana innrømmet nemlig at hun hadde hatt en affære med Hewitt, og forholdet deres varte i hele fem år. Britene regnet seg raskt bakover, og mange kom fram til at de to hadde innledet affæren rundt tida da Diana ble gravid med Harry.

Flere bet seg også merke i den slående likheten mellom prinsen og Hewitt.

LIKHETER: Flere mener prins Harry har flere likheter til James Hewitt enn til sin egen far, prins Charles. Foto: NTB Scanpix
LIKHETER: Flere mener prins Harry har flere likheter til James Hewitt enn til sin egen far, prins Charles. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selv har Hewitt hele tiden avvist at han er faren til prinsen. Han har medgitt at de to likner på hverandre, men hevder at Harry allerede hadde lært å gå da han innledet et forhold til prinsesse Diana.

Ifølge Hewitt møtte han den nå avdøde prinsessa første gang i 1986, da Harry var to år gammel. Det skal også ha blitt tatt en DNA-test for å fastslå én gang for alle at prins Charles faktisk er faren til sin rødhårede sønn - noe testen bekreftet.

LES OGSÅ: Derfor forsvant «Sinnasnekker'n» fra tv-skjermen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer