<strong>BARNEVAKTER:</strong> Marit Bjørgen (i midten) forteller at venninnene lar seg skremme av at sønnen gråter, men at de fremdeles vil sitte barnevakt. Her sammen med Therese Johaug (t.v.) og Heidi Weng.  Foto: NTB scanpix
BARNEVAKTER: Marit Bjørgen (i midten) forteller at venninnene lar seg skremme av at sønnen gråter, men at de fremdeles vil sitte barnevakt. Her sammen med Therese Johaug (t.v.) og Heidi Weng. Foto: NTB scanpix Vis mer

- De vil være barnepiker

Den nybakte moren Marit Bjørgen røper at hun kan stole på ski-venninnene i den nye tilværelsen sin.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I romjulen ble skistjernen Marit Bjørgen (35) og samboeren Fred Børre Lundberg (46) foreldre for første gang. 

Vesle Marius, som er oppkalt etter den populære «Marius-genseren» kom til verden natt til 26. desember, tre dager etter termin. 

Under et pressemøte i Holmenkollen tidlig denne måneden avslørte 35-åringen at hun definitivt har fått en ny hverdag etter at hun ble mamma.

– Jeg koser meg veldig. Det er uvant for en toppidrettsutøver. Han sover ikke hele natten, men det er en vanesak, fortalte Bjørgen.

Saken fortsetter under bildet. 

<strong>FORNØYD MOR:</strong> Langrennsløper Marit Bjørgen hadde med sønnen Marius i barnevogn da hun tidligere denne måneden møtte pressen på Holmenkollen.  Foto: NTB scanpix
FORNØYD MOR: Langrennsløper Marit Bjørgen hadde med sønnen Marius i barnevogn da hun tidligere denne måneden møtte pressen på Holmenkollen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Selv om Bjørgen har hatt mange våkenetter med amming og bleieskift, innrømmer hun at hun i fremtiden kan satse på sine gode ski-venninner. 

– De har jo vært innom. Men så fort Marius skriker, leverer de ham tilbake til mor igjen! Men de har sagt at de har lyst til å være barnepiker. Jeg har ikke turt å spørre nå midt i sesongen… Men de fleste har vært innom og hilst på ham. Så det har vært hyggelig, fortalte hun. 

Saken fortsetter under bildet. 

<strong>STØTTE FRA VENNINNER:</strong> Marit Bjørgen røper at hun trolig kan satse på kollegene som barnepiker. Her er hun sammen med ski-venninne Therese Johaug.  Foto: NTB scanpix
STØTTE FRA VENNINNER: Marit Bjørgen røper at hun trolig kan satse på kollegene som barnepiker. Her er hun sammen med ski-venninne Therese Johaug. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tidlig comeback

Bjørgen har foreløpig ikke avslørt nøyaktig tidspunkt for når hun planlegger å være tilbake i skisporet, men har røpet at hun ønsker å starte igjen så fort som mulig.

- Det er et NM del to på Beitostølen litt senere. Det kan være mulig, men jeg må trene en måned før jeg er klar for skirenn. Det er ennå to måneder til, så får vi se, sa hun.

Rett etter fødselen avslørte Bjørgens trener Egil Kristiansen til NRK at et mulig comeback for skiesset allerede kunne skje denne måneden. 

- Hvis alt går bra, så har Marit noen planer om å gå skirenn helt i slutten av februar eller begynnelsen av mars. Det er en plan, og så får vi se, sa han.

Marit og den tidligere OL-mesteren i kombinert, Fred Børre, traff hverandre under VM i Oberstdorf i 2005, og har i dag vært kjærester i ti år.

<strong>NYBAKTE FORELDRE:</strong> Marit og Fred Børre ble foreldre i romjulen etter å ha vært kjærester i ti år.  Foto: Erlend Haugen
NYBAKTE FORELDRE: Marit og Fred Børre ble foreldre i romjulen etter å ha vært kjærester i ti år. Foto: Erlend Haugen Vis mer

LES OGSÅ: Marit Bjørgen tok med sønnen på jobb

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer