HAR SETT MYE: Ruben Eliassen (t.h) hevder han ser mye dop på forlagenes sommerfester og litteraturfestivaler. Foto: Espen Solli
HAR SETT MYE: Ruben Eliassen (t.h) hevder han ser mye dop på forlagenes sommerfester og litteraturfestivaler. Foto: Espen SolliVis mer

- De vil skjerpe sansene

Flere kjente forfattere har tatt kokain på litteraturfester, hevder Ruben Elisassen.

SEHER.NO: Ruben Eliassen (41) er aktuell med sin første kriminalroman for voksne, "Vi dør sakte", hvor han skriver om forfattere som tar kokain på Kunstnernes Hus og salg av dop på Aschehougs hagefest.

Til VG forteller forfatteren at det ikke er uvanlig for kjente, norske forfattere å ta kokain.

- Flere er veldig kjente, forteller Eliassen, som har sett litt av hvert i de litterære miljøene.

Eliassen er kjent for ungdomsbokseriene "Phenomena" og "Mare", og han sier til VG at forfattere er ute etter å skjerpe sansene.

- Uten at kjendisfaktoren er av betydning; forfattere er som andre kreative tiltrukket av å utprøve grenser og utfordre sansene. Forfattere er ikke generelt ute etter å sløve sansene, de ønsker å skjerpe sansene. Som alkohol var tidstypisk på Bjørneboes tid, er nye rusmidler noe som er blitt mer vanlig. Bjørneboe var heller ikke helt fremmed for andre rusmidler enn rødvin, sier han.

VG har imidlertid vært i kontakt med flere forfattere, som ikke kjenner seg igjen i Eliassens doppåstander.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

 
LES OGSÅ: - Var i kokainrus da han angrep kona