SUKSESS: "deLillos gitarbok" har allerede blitt en suksess ifølge bokhandlere og forlaget. Så langt er 8000 bøker trykket opp i ti opplag. Foto: SCANPIX
SUKSESS: "deLillos gitarbok" har allerede blitt en suksess ifølge bokhandlere og forlaget. Så langt er 8000 bøker trykket opp i ti opplag. Foto: SCANPIXVis mer

De vil gi Lillebjørn skikkelig konkurranse

- Jeg er rimelig sikker på at deLillos-boka vil selge bedre enn Lillebjørns, mener ekspert.

SEHER.NO: I 1973 ga Lillebjørn Nilsen (58) ut boken "Lillebjørns gitarbok". Siden den tid, har den vært enerådende på markedet. Men nå får den konkurranse.

DeLillos ga ut boken "deLillos gitarbok" forrige måned, og har allerede blitt en suksess ifølge bokhandlere og forlaget. Så langt er 8000 bøker trykket opp i ti opplag.

- Vi følte vi kunne bidra med et eller annet, sier Lars Lillo-Stenberg.

Lars Lillo-Stenberg og de to andre bandmedlemmene, Lars Lundevall og Lars Beckstrøm har jobbet med boken i to år.

- Jeg er rimelig sikker på at deLillos-boka vil selge bedre enn Lillebjørn sin nå. De kommer til å gi ham skikkelig konkurranse, fordi de er mer synlige i dagens musikkbilde, sier Sven Lundestad, professor ved musikkhøgskolen i Oslo til Dagbladet.

Lilebjørn Nilsen frykter ikke konkurransen.

- Jeg tror alle har glede av flere bøker. Det er bare morsomt. Jeg har alltid vært opptatt av å dele av min kunnskap og synes det er gøy deLillos ønsker det samme. Jeg kommer ikke til å endre boken min på grunn av de nye bøkene. Boka er oppdatert flere ganger nå og er over dobbelt så tjukk som opprinngelig, sier Nilsen.

"Lillebjørns gitarbok" har solgt i underkant av 200.000 bøker, og skal ifølge Dagbladet ha tjent over sju millioner kroner på utgivelsen.

På nyåret kommer også Jahn Teigen ut med en lærebok i gitar.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Krever at de unnskylder seg