STERK OPPLEVELSE: Leif Ove Andsnes forteller til Dagbladet Magasinet at han og samboeren Ragnhild Lothe ble liggende på prematureavdelingen på Haukeland sykehus i Bergen i to måneder etter at tvillingene ble født. Foto: Espen Solli / Se og Hør
STERK OPPLEVELSE: Leif Ove Andsnes forteller til Dagbladet Magasinet at han og samboeren Ragnhild Lothe ble liggende på prematureavdelingen på Haukeland sykehus i Bergen i to måneder etter at tvillingene ble født. Foto: Espen Solli / Se og HørVis mer

- De var som to små fugleunger, så skjøre og uferdige

Pianist Leif Ove Andsnes' tvillingbarn ble født 12 uker før termin.

SEOGHØR.NO: Våren 2013 ble det kjent at den norske stjernepianisten Leif Ove Andsnes (45) hadde blitt tvillingpappa - hele 12 uker før termin.

I et intervju med Dagbladet Magasinet forteller 45-åringen om de tøffe månedene som fulgte:

- De var som to små fugleunger, så skjøre og uferdige. Huden var ikke ferdig utviklet, så de måtte pakkes i plast rett etter fødselen for å holde på kroppsvarmen. Jeg hadde aldri sett noe så smått.

Andsnes og samboeren Ragnhild Lothe (40) ble værende på Haukeland sykehus i Bergen i to måneder etter fødselen, og tiden bar preg av usikkerhet og redsel.

- Alarmer gikk av hele tida, og det var leger og sykepleiere overalt. Det opplevdes dramatisk den første tida. Likevel var barna sunne og friske etter forholdene, de veide rundt 1100 gram begge to, og det var et godt utgangspunkt.

STOR FAMILIE: Stjernepianist Leif Ove Andsnes koste seg med sin gravide musikersamboer Ragnhild Lothe under åpning av Festspillene i Bergen i 2010. I dag har paret tre barn sammen. Foto: Bent Are Sigvaldsen / Se og Hør
STOR FAMILIE: Stjernepianist Leif Ove Andsnes koste seg med sin gravide musikersamboer Ragnhild Lothe under åpning av Festspillene i Bergen i 2010. I dag har paret tre barn sammen. Foto: Bent Are Sigvaldsen / Se og Hør Vis mer

I tillegg til tvillingene Ingvild og Erlend (2) har paret også datteren Sigrid (5).

Da datteren ble født i 2010 sa Andsnes til BT Magasinet:

- Jeg har tenkt at jeg både er for ung og for gammel, men den absolutt mest overveldende følelsen er at det føles riktig at dette skjer nå.

Fikk angst av å få kjæreste

45-åringen var singel i mange år, før han møtte det som skulle bli moren til hans barn. I et intervju med «Viggo på lørdag» på NRK1, fortalte han i 2009, at han fikk angst av å få kjæreste:

- Jeg møtte Ragnhild, min kjæreste, for sju år siden. Og det tok mange år før jeg innså at det var henne jeg skulle leve med. Det var nok frykten for tosomhet. Jeg dyrket jo ensomheten i den grad at jeg fikk angst - angst av forholdet. Og det hadde jeg for så vidt hatt tidligere også.

SØT MUSIKK: Pianisten Leif Ove Andsnes dirigerer Det Norske Kammerorkester fra klaveret under en prøve i 2010. Foto: NTB Scanpix (Sigmund Krøvel-Velle / Samfoto)
SØT MUSIKK: Pianisten Leif Ove Andsnes dirigerer Det Norske Kammerorkester fra klaveret under en prøve i 2010. Foto: NTB Scanpix (Sigmund Krøvel-Velle / Samfoto) Vis mer

- Da jeg kom virkelig opp i det og møtte et menneske jeg elsket, så fikk jeg kjempeproblemer. Jeg våknet på morgen og skalv og hadde mye angst. Så jeg måtte virkelig jobbe med meg selv, og finne ut hvordan jeg skulle klare å kombinere dette. Dette nye store som jeg opplever med mitt liv, sier pianisten i intervjuet med Viggo Johansen.

Leif Ove og Ragnhild bor i dag i Bergen med sine tre små barn.

LES OGSÅ: - For oss var det normalt at hun var så liten

 

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.