BESATT AV HVERANDRE: Richard Burton og Elizabeth Taylor giftet seg to ganger. Men ifølge Burtons niese, drømte Elizabeth om et tredje bryllup med skuespillerstjernen.  Foto: AP
BESATT AV HVERANDRE: Richard Burton og Elizabeth Taylor giftet seg to ganger. Men ifølge Burtons niese, drømte Elizabeth om et tredje bryllup med skuespillerstjernen. Foto: APVis mer

- De var besatt av hverandre

Elizabeth Taylor drømte om et tredje bryllup med Richard Burton.

SEHER.NO: Det er få Hollywoodlegender som kan slå Elizabeth Taylor (77) og avdøde Richard Burton når det gjelder antall ekteskap.

Paret, som spilte i 11 filmer sammen, har mellom seg hele 12 ekteskap, inkludert to med hverandre.

Men selv om forholdet dem imellom var svært turbulent, hevder Burtons niese, Sian Owen, at skuespillerstjernene var helt besatt av hverandre.

Owen var og besøkte Taylor i fjor sommer, og forteller at 77-åringen drømte om et tredje ekteskap med Burton, skriver Daily Mail.

Paret giftet seg for første gang i 1964. Ekteskapet varte den gang i ti år, frem til 1974. De to giftet seg på nytt i 1975, men da varte forholdet kun i 11 måneder.

Men selv om det andre ekteskapet ikke holdt, klarte ikke superstjernene å glemme hverandre.

- I huset til Elizabeth i Bel Air har hun bilder av onkel Rich over alt, og det er fortsatt et bilde av han ved sengekanten hennes. Hun sier at dersom han fortsatt hadde levd, så hadde de blitt sammen igjen. Alle gode ting er tre. De var besatt av hverandre. De var sjelevenner. Det var en utrolig kjærlighetshistore, forteller Owen.

Burton og Taylor forelsket seg under innspillingen av "Cleopatra" i 1963. Paret giftet seg tolv måneder etter innspillingen, men ekteskapet tok altså slutt etter ti år. 

Ifølge Taylor var årsaken til skilsmissen at Burton drakk for mye og at de stadig kranglet.

Selv om deres andre ekteskap også endte, fortsatte paret å være venner. Og da Burton døde av en hjerneblødning i 1984, kun 58 år gammel, nektet hans enke, Sally Burton, skuespillerens ekskone å delta i begravelsen.

- Selv da han var gift med Sally og bodde i Sveits, snakket han mange timer på telefonen med Elizabeth. Jeg sa alltid til Sally at jeg aldri hadde tillatt noe slikt, men hun hadde ikke noe valg, forteller Owen.

Nylig ble det kjent at det skal holdes en filmfestival i Denbigh, Wales, for å markere 25-årsdagen for Burtons død. Og det var i forbindelse med dette at hans niese snakket ut om hans liv.

- Jeg hadde det helt fantastisk sammen med han. Særlig i årene med Elizabeth. Det er fortsatt enorm interesse for ham, selv 25 år etter hans død. Men han var mer enn en dyktig skuespiller. Det var noe magnetisk ved ham, sier Owen.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Innlagt etter Michaels død