- De trodde jeg var aldeles ubrukelig

Fabian Stang imponerte Eyvind Hellstrøm i sushiduell.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Mandag kveld måtte Oslos ordfører Fabian Stang (56) ut i ilden da han møtte mesterkokk Eyvind Hellstrøm (63) til matduell i «Hellstrøm Inviterer». Som vanlig var det kveldens gjest som valgte hovedrett og politikeren valgte å lage sushi.

- Jeg trodde Hellstrøm skulle være streng og furten, så jeg gikk høyt ut. Han har rykte på seg for å være eplekjekk, men jeg lar meg ikke pille på nesen, sier Stang til Seoghør.no.


Stang hadde sett på «Hellstrøm hjelper deg» og valgte sushi fordi han visste mesterkokken kviet seg for å lage den japanske spesialiteten. Selv hadde han også lite erfaring med å lage fiskeretten, og en sushi-kokk var med i studio for å hjelpe de to matkonkurrentene med små fiskefinesser.

- Jeg tror de tok utgangspunkt i at jeg var aldeles ubrukelig på kjøkkenet. Jeg klarer meg på et amatørnivå, men jeg hadde stor respekt for sushi-kokkens ekspertise. Jeg tror flinke mennesker og god sjømat stadig blir viktigere i Norge. Ikke alle liker rå fisk, men de burde i hvert fall prøve sier Stang som innrømmer at han må ha sushi minst én gang i uken.

56-åringen er ikke uvant bak kjelene, og midt i et tettpakket program prøver han å få tid til matglede på kjøkkenet så ofte han kan. 

- Jeg er ganske mye på kjøkkenet når jeg har tid. Kjæresten min og jeg hygger oss ofte på kjøkkenet sammen.  

Stang hadde ikke noe nært forhold til Hellstrøm før programmet og innrømmer at han ikke har vært ofte på kokkens tidligere arbeidsplass Bagatelle. Men matduellen satte han stor pris på.

- Jeg er så heldig at de fleste er hyggelige mot meg, og det var også Hellstrøm. Jeg tror han har mye moro av å late som han er fæl.
 
Hellstrøm Inviterer ser du på TV3 mandag til torsdag kl 20.00. Se Seher.nos TV-guide her.
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Levde i to måneder på hurtigris og grillkrydder 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer