«Hotel Cæsar» på TV 2

De ti største skandalene fra «Hotel Cæsar»: - Én «hemmelig» scene kunne endret alt i 2001

Ti høydepunkter fra over 3 000 episoder med «Nordens største såpeserie».

ORIGINALBESETNINGEN: Bak fra høyre: Rolv Espevoll (Tom A. Haug), Åge Nygaard (Karl Sundby), Juni Anker-Hansen (Anette Hoff) og Ragnar Lunde (Nicolay Lange-Nielsen). Foran fra venstre:  Charlotte Anker-Hansen (Kristin Frogner), Ninni Anker-Hansen (Henriette Lien), Jens August Anker-Hansen (Kim Kolstad)  og Georg Anker-Hansen (Toralv Maurstad) . Foto: TV 2
ORIGINALBESETNINGEN: Bak fra høyre: Rolv Espevoll (Tom A. Haug), Åge Nygaard (Karl Sundby), Juni Anker-Hansen (Anette Hoff) og Ragnar Lunde (Nicolay Lange-Nielsen). Foran fra venstre: Charlotte Anker-Hansen (Kristin Frogner), Ninni Anker-Hansen (Henriette Lien), Jens August Anker-Hansen (Kim Kolstad) og Georg Anker-Hansen (Toralv Maurstad) . Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

En lang epoke med norsk tv-historie ble brått historie fredag. TV 2 opplyste om at de ikke bestiller flere sesonger av såpeserien «Hotel Cæsar».

Den stødige traveren har rullet over norske tv-skjermer i snart 19 år, og over 3 000 episoder er spilt inn. Serieskaperne heter Peter Emanuel Falck og Christian Wikander.

En rekke kjente og ukjente skuespillere har bidratt i serien opp gjennom årene. Anette Hoff har gestaltet rollen som Juni Anker Hansen i nesten to tiår, og tok nyheten svært tungt.

- Jeg synes det er vemodig på mange måter, for nå er historien over. «Hotel Cæsar» har vært nesten 20 år av mitt yrkesliv, så det ville jo være trist om jeg ikke syntes det var vemodig, uttalte hun til Dagbladet etter at nyheten ble kjent.

Dybdekunnskap

En naturlig attributt til gravøl er mimring, og Dagbladet har spurt en av Norges fremste «Hotel Cæsar»-eksperter, Se og Hør-journalist Ole Johannes Ferkingstad, om å ta et dypdykk i sitt mentale arkiv.

Ferkingstad har sett absolutt alle de over 3 000 episodene.

- Jeg elsker den serien. De tar opp hverdagslige temaer som kanskje overdrives litt, men like fullt har et budskap. De har tatt opp ting som homofili, hverdagsrasisme og identitets- og samfunnsproblemer, sier Ferkingstad.

Journalisten befester sin posisjon som kunnskapsrik blodfan idet han med forbausende letthet ramser opp ti av de største skandalene som har preget den komplekse og intrikate handlingen i «Hotel Cæsar» siden oppstarten høsten 1998.

SLUTTEN?: TV 2 bekrefter at de ikke har bestilt flere sesonger av TV-serien. Husker du disse klippene? Video: TV 2 Vis mer

Skandalelista

Ferkingstad og nettstedet Hotel Cæsar Wiki har satt sammen følgende rangering, fortalt av Ferkingstad:

10: Linn Fylke blir tatt for kidnapping (sesong 6, 2000-2001)

De dro denne kidnappingen ut over to sesonger, men Victoria (Sofie Cappelen) blir kidnappet av moren Junis (Anette Hoff) tidligere alkoholterapeut, Linn Fylke (Ulla Marie Broch), i sesong seks. Man satt på pinebenken hele veien, og det var alltid spenning knyttet til om Fylke hadde drept Victoria.

Hvor lenge skulle hun holdes i fangehullet?

OFFER: Alkoholikeren Juni kidnappes av sin gamle terapeut, Linn Fylke. Foto: TV 2
OFFER: Alkoholikeren Juni kidnappes av sin gamle terapeut, Linn Fylke. Foto: TV 2 Vis mer

På slutten ble Juni også kidnappet og satt i samme fangehull. Mor og datter holdt på å miste livet, men politiet kom i siste sekund.

9: Eva og Jens Augusts første bryllup (sesong 16, 2004)

Gjennom alle de 34 sesongene gifter Eva (Rudy Claes) og Jens August (Kim Kolstad) seg mange ganger, men i sesong 6 hadde hun allerede sagt nei en gang, og løpt fra alteret. Det var stor spenning involvert fordi hun var gravid. Eva besvimte rett før hun skulle si ja, men i episoden etter våknet hun opp på gulvet, og de ga hverandre sitt ja. Endelig!

8: Ankerseteren brenner ned (sesong 27, 2010-2011)

Foruten hotellet er Ankerseteren selve kronjuvelen i Anker Hansen-familiens imperium, og har vært i familien i alle år. Jens August velter en lysestake over stedet det allerede er sølt noe fyringsolje. Seteren går opp i flammer og brenner ned til grunnen. Flere dør, og det er en veldig trist scene.

7: Skytedramaet (sesong 22, 2006)

Et lite utdrag ble først sendt som et frampek helt i starten, noe som gjorde hele sesongen veldig spennende. Den uberegnelige Rolv Espevoll (Tom A. Haug) er under hardt press, og blir arrestert etter at forretningspartner og halvbror Scott (Håvard Bakke) plantet kokain på hotellrommet hans. Rolv rømmer fra politiets varetekt, skaffer en hagle og går amok på hotellet. 19 personer blir drept før han skyter seg selv foran halvbroren.

6: Bussulykken (sesong 8, 2001)

Denne scenen er spesiell. Den ble egentlig spilt inn som en alternativ slutt etter at seriens framtid i en periode var usikker.

ALTERNATIV SLUTT: Bussulykken ble spilt inn som en alternativ slutt. Scenen hvor den sprenger ble aldri brukt, sier Ferkingstad. Foto: TV 2
ALTERNATIV SLUTT: Bussulykken ble spilt inn som en alternativ slutt. Scenen hvor den sprenger ble aldri brukt, sier Ferkingstad. Foto: TV 2 Vis mer

Hele hotellet skal på tur for å feire at Anker Hansen-konsernet har klart å kjøpe tilbake Hotel Cæsar. De fleste sentrale rollene er ombord da en plantet sprengladning sørger for at bussen pungterer og kjører utfor et stup. Episoden avsluttes med at bussen ligger på bakken, og ingen vet hvem som lever.

Det finnes en scene hvor bussen sprenger og alle dør, men serien fikk fortsette og den ble forkastet. Det har alltid vært mye usikkerhet rundt «Hotel Cæsar».

5: Runas død (sesong 29, 2012-2013)

Dette er en av de tristeste scenene i «Hotel Cæsar»-historien. For meg var Runa (Marita Traaen) en karakter jeg ble veldig glad i. Hun var jordnær og fantastisk, men fikk leukemi.

TRIST: Runa (Marita Traaen) dør av kreft. Foto: TV 2
TRIST: Runa (Marita Traaen) dør av kreft. Foto: TV 2 Vis mer

Ryktene sier at produksjonen egentlig ville ha henne med videre, men Traaen ble dårlig på ordentlig av å spille kreftsyk, og de ble enige om at Runa skulle dø i serien.

Øyeblikket da hun lå i senga og livet ebbet ut, med alle de kjente og kjære karakterene som sa farvel til trist musikk, gjorde at jeg brøt sammen i gråt.

4: Maskeradeballet (sesong 11, 2002)

Drama! Jens August (Kim Kolstad) giftet seg ikke med Ninni (Henriette Lien) på grunn av kjærlighet, men fordi hun hadde arvet Cæsar-konsernet. Dette finner Ninni ut den kvelden det er maskeradeball til ære for hotellet og 90 år gamle Astrid Anker-Hansen (Sossen Krohg).

Samme kveld skal Julie Anker-Hansen (Elin Sogn) drepe pastoren Arne Marcussen (Ingar Helge Gimle) fordi han har svindlet henne.

I et uventet seriegrep får Ninni tak i pistolen til Julie. I og med at Jens August og Marcussen er utkledd i samme kostyme skyter hun Arne Marcussen først, før hun plaffer ned Jens August. Marcussen dør, men Jens August mister bare synet.

3: Goggen styrter flyet inn i hotellet (sesong 32, 2015)

Dette er en ekstrem scene. Goggen (Tarjei Westby) finner ut at hans virkelige far er Rolv Espevoll som drepte 19 personer på hotellet i sesong 22, og ikke Jens August som han alltid har trodd. Samtidig har han spionert på hotellet og har familieproblemer.

SESONGAVSLUTNING: Goggen kjører et fly inn i hotellet. Seerne fikk kun se dette utsnittet. Foto: TV 2
SESONGAVSLUTNING: Goggen kjører et fly inn i hotellet. Seerne fikk kun se dette utsnittet. Foto: TV 2 Vis mer

Punktene ovenfor kombinert med psykiske lidelser gjør at han bestemmer seg for å ta selvmord ved å kjøre et propellfly inn i Hotel Cæsar. Dermed gjentar slektas forbannelse seg. Bestefaren gjorde nemlig det samme. Ni personer mister livet.

2: Testamenteopplesningen etter Georgs død (sesong 3, 1999-2000)

En skandale av dimensjoner! Georg Anker-Hansen (Toralv Maurstad) er død av kreft og testamentet blir lest opp foran familien.

Hans nye kone Ninni Anker-Hansen får 50 millioner kroner og overtar som konsernsjef. Alle går berserk, og dette blir et klassisk arveoppgjør. Jens August Anker Hansen kaller blant annet Ninni for en «hore fra Drammen».

1: Georg dør (sesong 3)

DØR: Georg Anker-Hansen faller om sekunder etter han kommer inn i rommet med champagne. Foto: TV 2
DØR: Georg Anker-Hansen faller om sekunder etter han kommer inn i rommet med champagne. Foto: TV 2 Vis mer

Hotellkongen Georg Anker-Hansen (Toralv Maurstad) dør i 1999, noe som gir utgangspunkt for store deler av handlingen i «Hotel Cæsar» i årene fram til 2017.

Georg har fått diagnosen bukspyttkjertelkreft, og er i kontakt med en utenlandsk spesiallege som kanskje klarer å kurere ham. Noen dager før legen ankommer, skal Georg ta et glass champagne med Astrid og Ninni. Han detter om idet hjertet stopper. De forsøker å få liv i ham, men han dør på gulvet.

Vel blåst, «Hotel Cæsar» (1998-2017).

LES OGSÅ: Slik er Obama-familiens nye liv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer