Angelina Jolie:

- De tar så godt vare på meg

Barna passet på henne etter det vonde bruddet.

SAMMENSVEISET GJENG: Angelina Jolie med barna (f.v) Pax Thien Jolie-Pitt, Shiloh Nouvel Jolie-Pitt, Vivienne Marcheline Jolie-Pitt, Zahara Marley Jolie-Pitt og Knox Leon Jolie-Pitt. Bildet er tatt høsten 2019. Foto: VALERIE MACON / AFP / NTB
SAMMENSVEISET GJENG: Angelina Jolie med barna (f.v) Pax Thien Jolie-Pitt, Shiloh Nouvel Jolie-Pitt, Vivienne Marcheline Jolie-Pitt, Zahara Marley Jolie-Pitt og Knox Leon Jolie-Pitt. Bildet er tatt høsten 2019. Foto: VALERIE MACON / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Høsten 2016 kom sjokknyheten om at Brad Pitt (57) og Angelina Jolie (45) hadde brutt med hverandre etter bare to år som mann og kone.

Duoen giftet seg i 2014, etter ti år som kjærester, men ekteskapet skulle altså ikke holde lenge. Sammen har de barna Maddox (19), Pax (17), Zahara (16), Shiloh (14) og tvillingene Vivienne og Knox (12).

Det var Jolie som først leverte inn skilsmissepapirene.

- Jeg er veldig trist over dette, men det som betyr mest nå er at barna våre har det bra. Jeg ber vennlig om at pressen gir dem det spillerommet de trenger gjennom denne vanskelige tiden, sa Pitt i en pressemelding til People den gang.

Via sin talsperson fortalte Jolie til Us Weekly at valget ble tatt fordi «det er det beste for familien». Hun ba også om omsorgsretten for alle seks barna alene, og de to ligger fremdeles i en bitter strid om nettopp denne fordelingen.

GJENFORENT: Jennifer Aniston og Brad Pitt gjenforenes for første gang på skjermen siden 2001. Vis mer

Det kom også frem at en av grunnene til at 45-åringen valgte å forlate «Fight Club»-stjernen skal ha vært en hendelse som angivelig skjedde mellom ham og Maddox om bord på et fly i 2016. I tillegg skal Pitt ha slitt med alkoholproblemer.

«Oppegående barn»

I dag er det fem år siden stjerneduoen skilte veier, og mandag fortalte Jolie at ungene har tatt godt vare på henne etter det turbulente ekteskapsbruddet, skriver Daily Mail.

- Jeg har seks veldig oppegående barn. Selvfølgelig tenker man: «Jeg må passe på at de har det fint. Jeg må sørge for at de har det bra mentalt». Men helt ærlig, da ting forandret seg for et par år siden, så var det de som tenkte: «Jeg må passe på at mamma har det bra», delte hun med E! News, ifølge nettstedet.

Videre skrøt Jolie av hvor nærme hele familien står hverandre.

- De tar så godt vare på meg. Vi er et utrolig team, så jeg er veldig, veldig heldig. Jeg er alltid den som bekymrer meg, men jeg bekymrer meg ikke for dem. De er kule folk.

SLAKT: Natt til mandag var det duket for den 93. Oscar-utdelingen i Los Angeles. Tidligere Oscar-vinner Brad Pitt fikk i oppgave å presentere beste kvinnelige birolle under prisfesten og en detalj gjør at han nå får slakt på Twitter. Video: Se og Hør Vis mer

Mens Brad Pitt har blitt koblet romantisk til «Arrested Development»-stjernen Alia Shawkat (32) og den tyske modellen Nicole Poturalski (28) etter skilsmissen, så har det vært stille rundt Jolies kjærlighetsliv. Selv innrømmet hun til E! News at singellivet har gjort henne kresen.

- Jeg har sannsynligvis en veldig lang nei-liste for jeg har vært alene så lenge nå.

Voldsanklager

Da Pitt og Jolie ga hverandre sine «ja» i en romantisk og liten seremoni i Frankrike i 2014, foregikk det i all hemmelighet. Hverken pressen eller offentligheten visste om bryllupet, og det skal ikke ha vært mer enn 22 gjester til stede.

I 2016 gikk det hele imidlertid rett vest, og det var som nevnt «Tomb Raider»-stjernen som søkte om skilsmisse.

Samme året ble 57-åringen anklaget for barnemishandling, etter en hendelse ombord på et privatfly. Saken ble senere henlagt, og Pitt ble renvasket av FBI.

OVERRASKELSE: Det blir tårer og klemming når superstjerna Brad Pitt overrasker sin venn og stylist gjennom 30 år, Jean. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

I mars blusset imidlertid anklagene om vold opp igjen. Da hevdet nemlig Jolie at hun hadde bevis.

Det kom fram i rettsdokumenter levert inn 12. mars av skuespilleren, som altså mener eksmannen har vært voldelig i parets felles hjem.

I dokumentene, som blant andre The Blast, Entertainment Tonight og Us Weekly fikk innsyn i, gjorde 45-åringen det tydelig at hun er forberedt på å vise frem «bevis og autoritet» mot Pitt angående påstanden om vold i hjemmet under den kommende skilsmisse-rettssaken.

I rettsdokumentene stod det også at Jolie hadde levert inn forseglede dokumenter angående vitnesforklaringen fra deres felles barn. Både hun selv og alle de seks barna skal være klare for å vitne, ifølge Entertainment Tonight.

Verken Jolie eller Pitt har kommentert saken, men kort tid etter ekskonas voldsanklager, hevdet en kilde til Entertainment Tonight at han skal være sønderknust.

- Brad er opptatt av å få en løsning på forsørgeransvaret slik at familien endelig kan gå videre. Han vil bare tilbringe tid med barna sine og gå videre i en positiv retning. Hans prioritet har alltid vært forholdet til barna, delte kilden med nettstedet.

LES OGSÅ: - Lopez og Affleck dro på romantisk helgetur sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer