OVERMENNESKE?: - At alkohol gir økt kreftfare er morsomt å høre, mener Christer Falck og mener de som drikker er undermennesker. Her poserer han som Jesus under innspillingen av «Robinsonekspedisjonen». Foto: TV3/Odd-Steinar Tøllefsen
OVERMENNESKE?: - At alkohol gir økt kreftfare er morsomt å høre, mener Christer Falck og mener de som drikker er undermennesker. Her poserer han som Jesus under innspillingen av «Robinsonekspedisjonen». Foto: TV3/Odd-Steinar Tøllefsen Vis mer

- De som drikker alkohol er undermennesker

Christer Falck mener det er «morsomt å høre» at kreftfaren øker med alkoholkonsum.

Publisert
SEHER.NO: - At alkohol gir økt kreftfare er morsomt å høre. Det gir enda et godt argument i bunken. De som drikker alkohol er undermennesker, sier Robinson-programleder Christer Falck til VG.

Tirsdag skrev VG om økt kreftfare ved mobilbruk, onsdag skriver de om økt kreftfare ved alkoholkonsum. Det er i denne forbindelse den innbitte alkoholmotstanderen Christer Falck (41) uttaler seg til avisen.

Nasjonalt råd for ernæring gir nemlig nå nordmenn nå råd om at «Inntak av alkohol anbefales ikke.»

- Alkohol øker risikoen for kreftsykdommer. Når det gjelder kreftrisiko er det ikke en sikker nedre grense, sier professor i ernæring ved Universitetet i Oslo, Rune Blomhoff, til VG.

Det er risikoen for kreft i munnhule, spiserør, tykktarm og endetarm hos menn, samt brystkreft for kvinner, som øker ved alkoholkonsum ifølge forskning på feltet.

Hvis man likevel skal drikke alkohol, bør menn ifølge ekspertene begrense seg til to enheter om dagen, og kvinner én enhet. Én enhet regnes som 1,2 desiliter rødvin, eller 0,35-0,5 liter øl.

- Jo mer de drikker, jo lengre ut til høyre på undermenneskeskalaen, er Christer Falcks dom.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer