USPISELIG: - Kamskjellene ser mest ut som isbiter, sier Eyvind Hellstrøm og konkluderer med at han ikke tør å ta sjansen på å spise sushien han får servert i Nydalen.  Foto: TV 3
USPISELIG: - Kamskjellene ser mest ut som isbiter, sier Eyvind Hellstrøm og konkluderer med at han ikke tør å ta sjansen på å spise sushien han får servert i Nydalen. Foto: TV 3Vis mer

De serverte ståltråd i suppa før Hellstrøm kom...

Sarkasmen hagler, tårene renner og Hellstrøm rydder opp bedre enn noen gang.

HVA GJØR DU HVIS du er restauranteier i dresstunge og BI-blå Nydalen, ikke har betalt husleien din på ett år, får færre og færre gjester og flere og flere inkassokrav?

Hvis du svarer, at «jo, da stenger jeg dørene i lunsjen og tar kollektiv personallunsj isteden», så kunne du vært daglig leder på «Nydalen Eat».

Men problemene er større enn som så, for to år siden fikk Dagbladets matanmeldere Robinson & Fredag servert ståltråd fra oppvaskbørsten i suppa, og betalingen ble terningkast 1 for spisestedet!

VIRKELIGHETEN OVERGÅR som kjent fantasien, og det er litt av en smørje Eyvind Hellstrøm tråkker inn i på sesongpremieren av «Hellstrøm rydder opp».

Bedre blir det ikke av nær dødelig sushi, som Hellstrøm ikke engang tør å putte i munnen – på stedet som attpåtil har monopol på rå fisk i Nydalen.

«NÅ HAR JEG VÆRT her i to dager, og jeg synes at alt dere gjør er feil», «Jeg blir så frustrert når jeg kommer inn her», «Kamskjellene ser mest ut som isbiter. Det er ikke mye sushikunst bak den disken der», og «Dere sitter bare og spiser selv, hvordan skal dere tjene penger på det da?», er bare noen av gullkornene sitatmaskinen brummer ut i løpet av episoden.

I KJENT STIL BRYTER Hellstrøm folk brutalt ned til smuler, før han med kjærlighet og engasjement knar dem sammen til optimistiske mennesker igjen.

Innen han er ferdig på «Nydalen Eat», har den initiativløse daglige lederen blitt en sprudlende servitør, og servitøren blitt til daglig leder, og fra å ha sett ut som en frostskadet Everest-klatrer i starten, er laksen nærmest så fersk at den hopper ut av makien etter opprydningen. 

DET ER RETT OG SLETT en kulinarisk TV-opplevelse å se Hellstrøm i aksjon. Han er Norges største TV-funn de siste årene, og i sesongpremieren spiller han på hele sitt kjente register - og litt til.

HAN RULLER FORTSATT ustanselig på skuldrene, som om han prøver å kvitte seg med en kakerlakk på ryggen, han vagger fortsatt fram og tilbake med armene i kors på magen, og han viser fortsatt tommelen opp, mens han egentlig rakker ned på stakkarslige restaurantansatte.

Han er med andre ord fortsatt som i alle parodiene av ham, men denne ene mannen har mange flere personligheter enn som så…

I DET ENE ØYEBLIKKET er han som en general som gir refs til elendige sjefer, i neste øyeblikk er han som en omsorgsfull hjemmehjelp for usikre servitører og på kjøkkenet har han en rørende omsorg for alle som ønsker å lære.

HELLSTRØM FREMSTÅR både selvsikker, morsom, sarkastisk, omsorgsfull og brutal ærlighet i tidenes mest tårevåte og rørende episode av «Hellstrøm rydder opp».

Torsdagene er virkelig ikke de samme uten...

Se «Hellstrøm rydder opp» på TV3 torsdager 20.30. Finn dine favorittprogrammer i Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901. 

LES MER: Er det noe rikingene mangler? Ja, penger.