- De sa: «Nå skal vi skyte deg»

Jo Røislien fikk dødsangst på bandturné i Sibir.

ØSTBLOKK-SUKSESS: Jo Røislien (t.v) er keyboardist i Tøyen Airport. Bandet har vært på hitlistene i Estland og spilt for fulle hus i Sibir. Foto: Tøyen Airport
ØSTBLOKK-SUKSESS: Jo Røislien (t.v) er keyboardist i Tøyen Airport. Bandet har vært på hitlistene i Estland og spilt for fulle hus i Sibir. Foto: Tøyen Airport Vis mer
Se video med Jo Røislien nederst i saken!

SEHER.NO: Denne høsten har Jo Røislien blitt et kjent fjes gjennom programlederjobben i NRK-serien «Siffer». Men det mange ikke vet, er at Røislien også har en karriere innen musikken. Han spiller keyboard i elektropop-bandet «Tøyen Airport».

Gruppen har blant annet gjort stor suksess på hitlistene i Estland, noe de fikk vite ved en tilfeldighet.

- Vi har spilt en del i den gamle østblokken. Rent tilfeldig fikk vi vite at vi havnet på hitlistene i Estland, så vi ble hentet på flyplassen i limousin for å spille på en stor klubb. Men hvor det kom fra, det aner jeg faktisk ikke, sier Røislien til Seher.no.

Men ikke alt har vært like glamorøst i det gamle Sovjet for «Tøyen Airport». Da bandet turnerte i Sibir fikk bandmedlemmene seg en real støkk da sjåføren truet med å drepe bandmedlemmene. Heldigvis var det bare en dårlig spøk.

- Den artigste konserten der var i en nedlagt flyhangar langt ute i ingenmannsland. Vi ble satt i en bil av noen store, tøffe russere og kjørt langt avgårde. På et tidspunkt stopper de bilen og sier: «Nå skal vi skyte dere». Og det er jo klart at med de alvorlige minene der, så var ikke den vitsen like gøyal syntes vi, sier han.

Men da de omsider kom fram fikk de seg en god opplevelse.

- Det å feste med russere ligner ikke noe som helst annet. De fester som om det ikke skulle vært noen morgendag. Det var stinn brakke, men hvor de kom fra aner jeg ikke. De hadde vel kommet i de «pimpa» ladaene sine, spekulerer Røislien.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Fikk NRK-jobb på fuktig nachspiel[obj:media:10223]