Cindy Crawford:

- De sa jeg burde fjerne den

I dag er skjønnhetsflekken en del av supermodellens varemerke, men ikke alle var like begeistret.

KJENNEMERKE: Da hun slo gjennom som modell fikk Cindy Crawford beskjed om at skjønnhetsflekken kunne hindre henne i å få jobb. Her er hun avbildet i 1991. Foto: NTB Scanpix
KJENNEMERKE: Da hun slo gjennom som modell fikk Cindy Crawford beskjed om at skjønnhetsflekken kunne hindre henne i å få jobb. Her er hun avbildet i 1991. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Allerede som tenåring debuterte Cindy Crawford (54) som modell, og innen hun var 20 år gammel sikret hun seg forsiden på britiske Vogue.

Siden den gang har 54-åringen prydet utallige forsider, og gått på catwalken for flere av verdens største motehus. Men veien dit har ikke bare vært lett, røper hun nå.

I modellkollega Naomi Campbells (49) YouTube-serie «No Filter with Naomi», forteller Crawford at hun som ung fikk beskjed om at hennes berømte skjønnhetsflekk ville være en utfordring for henne.

SUKSESS: Cindy Crawford omtales som en supermodell, og det med god grunn. Hun har i flere tiår vært å se på både forsider og catwalker verden over. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Cindy Crawford omtales som en supermodell, og det med god grunn. Hun har i flere tiår vært å se på både forsider og catwalker verden over. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Da jeg gikk til mitt første modellbyrå, et lite byrå i Chicago, sa de til meg at jeg burde fjerne den, og moren min sa: «Ok, du kan gjøre det, men du vet ikke hvordan arret vil bli. Du vet hvordan skjønnhetsflekken din ser ut», forteller 54-åringen.

UØNSKET: Supermodellen Gigi Hadid måtte ta grep da en uventet gjest tok seg opp på catwalken under moteuka i Paris. Video: Rød Løper/AP DV Vis mer

Booket av Vogue

Crawford bestemte seg for å ikke gjøre noe med skjønnhetsflekken, som siden er blitt en del av hennes varemerke, og fortsatte jobbingen.

For til tross for at hun hadde blitt fortalt at skjønnhetsflekken kunne gjøre at hun ikke fikk jobber, ble hun booket av britiske Vogue, etterfulgt av amerikanske Vogue. Da førstnevnte forside kom ut var det derimot noe som hadde blitt fjernet.

- På britiske Vogue hadde de redigert bort skjønnhetsflekken. Så det er en forside med meg der ute uten skjønnhetsflekken, sier hun.

Supermodellen forteller at hun ikke ble lei seg for at den ble redigert bort, da hun mislikte den selv som barn. I amerikanske Vogue ble den derimot værende.

Komfortabel

Etter dette ble skjønnhetsflekken en viktig del av varemerket hennes.

- Da jeg gjorde min første forside for amerikanske Vogue, visste jeg ikke om de ville fjerne skjønnhetsflekken eller ikke. Og da de lot den være, og den kom på forsiden av amerikanske Vogue, da var det ikke et «problem» lenger.

STJERNE: Cindy Crawford har hatt en suksessfull modellkarriere. Her er hun på catwalken for Ralph Lauren i 1989, to år etter forsiden for amerikanske Vogue. Foto: NTB Scanpix
STJERNE: Cindy Crawford har hatt en suksessfull modellkarriere. Her er hun på catwalken for Ralph Lauren i 1989, to år etter forsiden for amerikanske Vogue. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I dag ser Crawford på skjønnhetsflekken som en måte å hjelpe kvinner med å føle seg komfortable. Hun tror at andre som har skjønnhetsflekker ble mer komfortable med det etter at de så hennes på forsiden av magasinet.

I morens fotspor

Cindy Crawford er fortsatt modell, og også hennes to barn, datteren Kaia Gerber (18) og sønnen Presley Gerber (20), har fulgt i samme karriere. Førstnevnte er utvilsomt likt sin mor, noe hun selv har påpekt ved flere anledninger tidligere.

I fjorårets oktoberutgave av Vogue innrømmet 18-åringen at hun selv sliter med å skille de to på bilder fra morens yngre dager.

- Jeg pleide ikke se det i det hele tatt, men nå ser jeg på et bilde og må ta et sekund for å finne ut hvem av oss det er. Men det er det største komplimentet når noen sier at jeg er som mamma. Utover skjønnheten og det åpenbare, har hun alltid vært helten og rollemodellen min på grunn av måten hun behandler folk på og måten hun ser verden på. Det er jeg veldig takknemlig for, sa hun.

MODELLER: Det er ingen tvil om at Gerber er datteren til Crawford. Her er de to avbildet på catwalken i henholdsvis 2019 og 1992. Foto: NTB Scanpix
MODELLER: Det er ingen tvil om at Gerber er datteren til Crawford. Her er de to avbildet på catwalken i henholdsvis 2019 og 1992. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gerber påpekte samtidig at det er nettopp morens kjennemerke som skiller de to, dersom man er i tvil:

- Mamma er hun med føflekken.

LES OGSÅ: Vekker oppsikt i utlandet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer