HAR VÆRT ÅPNE: Cesar Millan, Jostein Pedersen, Stephen Fry og Åge Aleksandersen har tidligere snakket om sine egne vonde minner. Foto: Stella Pictures, Se og Hør
HAR VÆRT ÅPNE: Cesar Millan, Jostein Pedersen, Stephen Fry og Åge Aleksandersen har tidligere snakket om sine egne vonde minner. Foto: Stella Pictures, Se og HørVis mer

De opplevde det samme som Lene Marlin

- Jeg er glad for at det gikk bra den gangen.

SEOGHØR.NO: Etter at avisen Aftenposten mandag publiserte en kronikk, der den norske artisten Lene Marlin (34) skrev at hun forsøkte å ta sitt eget liv, har støttemeldingene strømmet inn.

HYLLES: Lene Marlin hylles for åpenheten rundt sitt eget selvmordsforsøk, etter at hun beskrev situasjonen i en kronikk i Aftenposten. Foto: Stella Pictures
HYLLES: Lene Marlin hylles for åpenheten rundt sitt eget selvmordsforsøk, etter at hun beskrev situasjonen i en kronikk i Aftenposten. Foto: Stella Pictures Vis mer

En rekke norske kjendiser hyller Marlin for åpenheten.

«Lene Marlin er åpen og modig. Jeg tror det kan hjelpe mange som har det tungt», skrev AUF-leder Eskil Pedersen på Twitter. Sondre Lerche og Davy Wathne er også blant kjendisene som støtter Marlin.

Men Lene er ikke den eneste stjernen som har valgt å snakke åpent om selvmordsforsøk.

- Jeg er et offer for mine egne humørsvingninger, kanskje mer enn de aller fleste. Jeg har en tilstand som krever at jeg tar medisiner slik at jeg ikke verken blir for hyper eller for deperimert og tar livet av meg, har den britiske TV-stjernen Stephen Fry tidligere sagt.

Fry har to selvmordsforsøk bak seg.

- Jeg vil gå så langt som å fortelle deg at jeg prøvde å ta livet mitt i fjor. Så jeg er altså ikke alltid glad. Det var nære på. Jeg tok et stort antall piller og drakk enorme mengder med vodka, og miksen av dette gjorde at jeg fikk så store krampetrekninger at jeg brakk fire ribbein - selv om jeg var bevisstløs.

ÅPEN OM SIN TUNGE TID: Skuespilleren og TV-profilen Stephen Fry har vært åpen om at han to ganger har forsøkt å ta sitt eget liv.
ÅPEN OM SIN TUNGE TID: Skuespilleren og TV-profilen Stephen Fry har vært åpen om at han to ganger har forsøkt å ta sitt eget liv. Vis mer

- Heldigvis fant produsenten min meg, fortalte Fry i 2013.

Hundehviskeren Cesar Millan har også opplevd det å nå bunnen.

- Jeg tenkte: Ok, jeg er en fiasko. Det er min egen skyld at dette skjedde. Så jeg tok en haug med piller og prøvde å gjøre slutt på det hele, har han tidligere fortalt.

Millan sier selv at det har hjulpet ham å oppleve grusomhetene.

VAR LANGT NEDE: Hundehviskeren Cesar Millan har tidligere vært åpen om at han har slitt med depresjoner.
VAR LANGT NEDE: Hundehviskeren Cesar Millan har tidligere vært åpen om at han har slitt med depresjoner. Vis mer

- Jeg er glad jeg nådde bunnen for nå kjenner jeg symptomene. Som far vil jeg kunne se tegnene før barna mine eller noe andre i livet mitt får noen form for depresjon. Troen min har blitt sterkere, sa han.

Slet voldsomt

Realitystjernen Tila Tequila har også slitt voldsomt flere ganger i løpet av sitt utsvevende liv. Hun følte seg velsignet etter at hun overlevde forsøket på å ta sitt eget liv.

- Jeg føler at jeg har blitt født på ny. Jeg burde ha vært død og føler meg velsignet som har fått en ny sjanse i livet, og jeg har planer om å omfavne den. Dette var virkelig tøft, men jeg har klart det, sa hun tidligere til bladet Us Weekly.

Skrev bok

I Norge er heller ikke Marlin den første som snakker åpent om selvmordsforsøk. Både Åge Aleksandersen og Jostein Pedersen er blant kjendisene som tidligere har gjort det samme.

Begge to har beskrevet hendelsen.

HUSKER LITE: Åge Aleksandersen har tidligere sagt til VG at han i dag er svært glad for at det gikk bra, da han som 20-åring prøvde å ta sitt eget liv.
HUSKER LITE: Åge Aleksandersen har tidligere sagt til VG at han i dag er svært glad for at det gikk bra, da han som 20-åring prøvde å ta sitt eget liv. Vis mer
- NÅDDE BUNNEN: Tidligere MGP-kommentator Jostein Pedersen har beskrevet sitt mørkeste øyeblikk i boken  «Nesten»
- NÅDDE BUNNEN: Tidligere MGP-kommentator Jostein Pedersen har beskrevet sitt mørkeste øyeblikk i boken «Nesten» Vis mer

Ifølge boka «Åge - historien om en rocker», prøvde Aleksandersen å ta sitt eget liv da han var 20 år gammel, men han husker ikke stort av hendelsen den dag i dag.

- Det var dramatisk, det var jo på håret, kan jeg tenke meg. Men jeg vet fælt lite om det, kort og godt. Jeg bare registrerer at det var sånn, og at jeg sitter her i dag. Det gikk jo bra, og det er jeg glad for. Det er ikke sikkert at det var tanken den gangen, men det vet jeg jo ikke, har han tidligere sagt til VG.

Jostein Pedersen omtalte sin egen situasjon i boken «Nesten». Det var i 2009 han nådde bunnen og prøvde å gjøre slutt på det hele.

«Det er ikke egoisme. Du tenker ikke så langt. For du er så overbevist om at selvmord er det beste for alle parter - og dermed er det ikke egoisme i den forstand - men en desperat, ugjenkallelig handling som uttrykker kjærlighet i sin mest primitive form. Du vil dem alle vel - og de har det bedre uten deg», skrev han i boken ifølge VG.

Marlins kronikk i Aftenposten kan du lese her.

LES OGSÅ: Hylles for åpenhet om selvmordsforsøket

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.