Diana og Charles:

- De møtte hverandre kun 12 ganger før de giftet seg

Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor Diana og Charles så nyforelskede ut i bryllupet sitt. 

JUBELKYSSET: Diana av Wales og prins Charles feiret ekteskapet med å kysse på kirketrappa etter bryllupet. Nå har det imidlertid kommet fram ny informasjon som skal ha det til at de bare møttes 12 ganger før de giftet seg. Foto: NTB scanpix
JUBELKYSSET: Diana av Wales og prins Charles feiret ekteskapet med å kysse på kirketrappa etter bryllupet. Nå har det imidlertid kommet fram ny informasjon som skal ha det til at de bare møttes 12 ganger før de giftet seg. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Den 29. juli i 1981 fulgte en hel verden spente med, da den britiske arveprinsen Charles endelig skulle få sin Diana. De var Storbritannia, om ikke verdens, mest omtalte par og flere gledet seg stort til å lese om alle detaljene.

Det ikoniske bryllupet fanger fortsatt fansen, og det hender til stadighet at det kommer ut bøker, filmer, serier og annen info om både forholdet og bryllupet. Sist i rekka er CBS' tv-spesial med tittelen «Princess Diana: Her Life, Her Death, The Truth».

Spesialen, produsert av 48 Hours og fortalt av det anerkjente ankeret Gayle King, hevder å avsløre flere hemmeligheter fra parets forhold. Det skriver medier som Vogue og Elle.

VAR GIFT: Prinsesse Diana og prins Charles var gift fra 1981 til 1996. Foto: NTB Scanpix          
VAR GIFT: Prinsesse Diana og prins Charles var gift fra 1981 til 1996. Foto: NTB Scanpix           Vis mer

Møttes sjeldent

På formiddagen en julidag i 1981 fikk altså prins Charles sin Diana, foran nærmere 3500 gjester i St. Pauls-katedralen. Det er anslått at nærmere 750 millioner seere fulgte seremonien på tv verden over.

Det vil altså si at imponerende mange fikk med seg kysset på trappa etterpå, Dianas Elizabeth og David Emanuel-kjole og den overdådige kortesjen. Den nye CBS-dokumentaren hevder imidlertid at det ikke er så merkelig at paret virket nyforelskede under seremonien og etterpå.

De skal nemlig bare ha møtt hverandre 12 ganger før de ga hverandre sine «ja». Paret forlovet seg samme år som bryllupet, og da hun var 19 og han var 32 år.

- De hadde bare vært sammen, bokstavelig talt møtt hverandre, 12 ganger før de giftet seg, forteller produsent Susan Zirinsky til Elle og fortsetter:

- Dianas venn, Lana Marks, sa til oss at Diana mot slutten av ekteskapet forklarte at hun bare hadde elsket en mann i livet sitt. Det var Charles, sier Zirinsky videre.

Selv om paret kanskje ikke fikk spesielt mye tid med hverandre i starten, delte de flere dager sammen under bryllupsreisen. Først bar det avsted til Broadlands, der Charles' foreldre tilbrakte sin bryllupsnatt i 1947. De nygifte fløy så til Gibraltar, og dro videre på cruise i elleve dager rundt om i Europa. Bryllupsreisen endte i Skottland.

«SKAL IKKE PUBLISERES»: Dette bildet av en ung Diana Spencer på en sofa sammen med en mannlig venn, har hittil vært upublisert. Nå skal det selges på auksjon. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Sally Bedell Smith, som har skrevet biografi om prins Charles, var en av grunnene til at de to valgte å skille seg i 1996 Camilla Parker Bowles - som i dag er gift med prinsen.

- Sjalusien skapte en skikkelig sprekk i forholdet ganske tidlig, sier hun ifølge Vogue.

- Presset ham

Det skal ha vært prins Philip som presset sin sønn til å fri til Diana i 1981. Det kom fram i nevnte Bedell Smiths bok, «Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life».

Ifølge People og Daily Mail mottok prins Charles et brev fra sin far etter at pressen hadde begynt å spekulere om at han og Diana Spencer hadde tilbrakt to netter sammen før de engang var forlovet.

Diana nektet for at dette stemte, men i brevet sitt til sønnen skrev prins Philip likevel at Dianas rykte sto på spill - og at prins Charles var nødt til å fatte en beslutning om forholdet deres.

Ifølge boka til Bedell Smith, tolket prins Charles brevet som en ordre om å forlove seg med Diana, selv om han ikke var forelsket eller klar for å gifte seg.

- Ikke forelsket

Brevet skal ha fått prinsen til å gjøre som familien ville og fri til Diana. Charles og Phillip snakket nemlig bare sammen gjennom brev på denne tiden. Lignende påstander ble framsatt av forfatter og daværende Time-redaktør Catherine Mayer i den uautoriserte biografien «Charles: The heart of a king», som ble utgitt i 2015.

- Han var ikke forelsket i Diana, han var ikke klar ... Han antok at faren herset med ham, så han leste brevet som et mobbebrev, fortalte en venn av familien, Pamela Hicks, i Bedell Smiths bok.

Diana og Charles fikk sønnene prins William (34) og prins Harry (32) sammen, men i 1992 ble de separert. Fire år seinere kom skilsmissen - ett år før prinsesse Diana ble drept i en bilulykke i Paris

LES OGSÅ: Snakker om sitt store savn etter det vonde bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer