Dødsfall:

De mest sjokkerende kjendis-dødsfallene

Gjennom årene har en rekke kjente personer mistet livet i ulykker og til sykdom. Her er de mest sjokkerende dødsfallene.

DØDSFALL: Heath Ledger er bare en av kjendisene som har mistet livet i ung alder. Her kan du lese om de mest sjokkerende dødsfallene i kjendisverdenen. Foto: NTB Scanpix
DØDSFALL: Heath Ledger er bare en av kjendisene som har mistet livet i ung alder. Her kan du lese om de mest sjokkerende dødsfallene i kjendisverdenen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er ikke til å stikke under stol at verden har mistet mange kjendiser så langt i år. Naya Rivera, Kobe Bryant, Benjamin Keough og Kelly Preston er bare noen av navnene som har prydet forsider verden over med sine tragiske dødsfall hittil i 2020.

Felles for ovennevnte navn er at ingen av disse har gått bort som følge av alderdom - som naturligvis er å forvente. 2020 har nemlig hittil vært året hvor en rekke kjente mennesker har blitt rammet av tragiske ulykker og sykdom - og det i ung alder.

Det er imidlertid ikke bare i år at store deler av verden har sørget over sine favorittkjendiser. Gjennom åra har nemlig internasjonale medier skrevet side opp og side ned om dødsfall som har sjokkert en hel verden.

Lista er lang, og det er nærmest umulig å ramse opp alle. Her kan du imidlertid lese om et knippe av dem.

EMOSJONELL: Talkshow-verten James Corden bryter i tårer etter en samtale med sin kollega Reggie Watts, i kjølevannet av George Floyds dødsfall. Video: Rød Løper/The Late Late Show With James Corden Vis mer

Amy Winehouse 1983 - 2011

Den britiske jazzsangerinnen Amy Winehouse tok verden med storm, og var en av Storbritannias største kvinnelige artister. Mens låter som «Rehab» og «Back To Black» er spilt i hjel på radioer over hele verden, ble hovedpersonen selv druknet i skandaleoppslag.

23. juli var det ni år siden den lille kvinnen med den store stemmen og det store håret ble funnet død i sitt hjem i London - bare 27 år gammel.

IKONISK: Det store svarte håret og den karakteristiske sminken ble Amy Winehouses kjennetegn. Foto: NTB Scanpix
IKONISK: Det store svarte håret og den karakteristiske sminken ble Amy Winehouses kjennetegn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun ble dermed en del av den velkjente «27 Club», sammen med navn som Janis Joplin, Kurt Cobain, Jimi Hendrix og Jim Morrison - som alle har gått bort i en alder av 27.

Dødsårsaken var lenge ukjent, og det florerte rykter om at 27-åringen skal ha dødd av en overdose. Etter at obduksjonen var gjennomført ble det imidlertid klart at ingen ulovlige stoffer var funnet. Det ble derimot klart at Winehouse døde med 4,16 i promille, og dødsårsaken ble dermed alkoholforgiftning.

ALKOHOL: Winehouse døde av en alkoholforgiftning i 2011 - bare 27 år gammel. Foto: NTB Scanpix
ALKOHOL: Winehouse døde av en alkoholforgiftning i 2011 - bare 27 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I etterkant av sin død ble albumet hennes «Back to Black» Storbritannias bestselgende album i det 21. århundre. I 2015 ble også dokumentarfilmen «Amy», som handlet om sangerinnens liv, hedret med en Oscar-statuett.

George Michael 1963 - 2016

1. juledag i 2016 kom den tragiske nyheten om at popstjernen og Wham!-legenden George Michael var død.

Årsaken ble annonsert kort tid etter, og ifølge blant andre BBC skal han ha dødd som følge av sykdom både i hjerte og lever. Sangeren led nemlig av hjertemuskelsykdommen kardiomyopati, med myokarditt, en betennelse i hjertemuskelen. I tillegg hadde han såkalt fettlever, som vil si at det hoper seg opp med fett i levercellene.

HJERTEFEIL: George Michael døde i 2016, som følge av hjerte- og leverfeil. Foto: NTB Scanpix
HJERTEFEIL: George Michael døde i 2016, som følge av hjerte- og leverfeil. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Wham!-vokalisten, hvis fulle navn var Georgios Kyriacos Panayiotou, ble 53 år gammel.

I løpet av «Wham!»-tiden sammen med Andrew Ridgeley fikk han blant annet braksuksess med julelåta «Last Christmas». I løpet av karrieren solgte han over 100 millioner album.

Kobe Bryant

I slutten av januar i år ble en samlet idrettsverden rammet av sjokkbølger, da basketballikonet Kobe Bryant og hans datter Gianna omkom, da helikopteret de satt i havarerte like ved Calabasas i California. Sju andre mennesker ombord måtte også bøte med livet.

LEGENDE: Kobe Bryant er ofte omtalt som Lakers-legende, der han spilte fra 1996-2016. Foto: NTB Scanpix
LEGENDE: Kobe Bryant er ofte omtalt som Lakers-legende, der han spilte fra 1996-2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kobe ble 41 år, mens dattera bare ble 13.

Fans over hele verden har sørget over den falne Lakers-spilleren i ettertid, og han og dattera ble hedret under både Oscar- og Grammy-utdelinga bare kort tid etter dødsfallet.

BLOMSTERHAV: Utenfor Lakers' hjembane, Staples Center, samlet det seg raskt et stort blomsterhav etter Kobes død. Foto: NTB Scanpix
BLOMSTERHAV: Utenfor Lakers' hjembane, Staples Center, samlet det seg raskt et stort blomsterhav etter Kobes død. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Siden ulykka har det stadig dukket opp nye detaljer, men fortsatt stilles det spørsmål ved hvordan dette kunne skje.

Bryant etterlot seg kona, Vanessa, samt barna Natalia (17), Bianka (3) og Capri (1). Sistnevnte ble født bare et drøyt halvår før Bryants død.

Michael Jackson

25. juni 2009 kom nyheten om at «kongen av pop» Michael Jackson, var funnet død. Han ble funnet etter at hadde kollapset i sitt eget soverom. Deretter ble han hastet til UCLA-sykehuset i Los Angeles, og seinere erklært død.

Stjernen rakk å bli 50 år gammel.

Obduksjonen konkluderte med at Jackson døde av en overdose av medikamentene propofol og benzodiazepin. Artistens lege, Conrad Murray, ble dømt og sonet to år i fengsel.

KONGEN AV POP: Michael Jackson døde i 2009, etter å ha kollapset i sitt eget hjem. Foto: NTB Scanpix
KONGEN AV POP: Michael Jackson døde i 2009, etter å ha kollapset i sitt eget hjem. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Som en av verdens mest suksessrike artister gjennom tidene, var det en hel verden av fans som sørget over tapet av Jackson, og den offisielle minnestunden i Los Angeles ble fulgt fra alle verdenshjørner.

Gjennom åra har det dukket opp en rekke grove anklager mot stjernen, blant annet i filmdokumentaren «Leaving Neverland», der han anklages for å ha begått grove overgrep mot to gutter da de var sju og ti år gamle.

De ivrigste av fansen mener likevel at Michael Jacksons bidrag til musikken, både som utøver, komponist og produsent, har vært så viktig, at de ikke vil la de alvorlige anklagene overskygge hans minne.

MICHAEL JACKSON: 25. juni 2019 er det 10 år siden Michael Jackson døde. Slik var nødsamtalen. Vis mer

Prinsesse Diana

Når vi nå har beveget oss inn i august måned, er det hele 23 år siden prinsesse Dianas død sendte sjokkbølger gjennom en hel verden.

Som en nøkkelperson i den britiske kongefamilien var hun nemlig på 80- og 90-tallet på alles lepper, og var en av de mest fotograferte kvinnene i verden.

KONGEN AV POP: Michael Jackson døde i 2009, etter å ha kollapset i sitt eget hjem. Foto: NTB Scanpix
KONGEN AV POP: Michael Jackson døde i 2009, etter å ha kollapset i sitt eget hjem. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prinsessa av Wales døde i den tragiske bilulykka i Pont de l'Alma-tunnelen i Paris i 1997, etter det som sies å være en av verdens mest kjente bilulykker.

I bilen satt Diana, kjæresten Dodi Al-Fayed, sjåføren Henri Paul og sikkerhetsvakta Trevor Rees-Jones. Dodi og Henri døde øyeblikkelig, Trevor ble hardt skadet, og Diana ble erklært død på sykehuset 31. august - 36 år gammel.

KONGEN AV POP: Michael Jackson døde i 2009, etter å ha kollapset i sitt eget hjem. Foto: NTB Scanpix
KONGEN AV POP: Michael Jackson døde i 2009, etter å ha kollapset i sitt eget hjem. Foto: NTB Scanpix Vis mer

6. september blir begravelsen sett av 2,5 milliarder mennesker.

Igjen satt en hel verden i sjokk og bunnløs sorg, og tankene ble raskt rettet mot de to etterlatte barna, William og Harry, som måtte gå gjennom tenåra uten mora si.

Avicii

Da den svenske DJ-en Tim Bergling, bedre kjent som Avicii, døde i april i 2018, var det flere som tok til tårene. Den verdenskjente artisten befant seg da i Omans hovedstad Muscat, og ble 28 år gammel.

ORKET IKKE: Den svenske artisten Avicii, eller Tim Bergling, døde i april 2018 i Omans hovedstad Muscat. Foto: NTB Scanpix
ORKET IKKE: Den svenske artisten Avicii, eller Tim Bergling, døde i april 2018 i Omans hovedstad Muscat. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bergling etterlot seg sørgende fans og familie, og etter at dødsfallet ble kjent dukka det opp nye detaljer om hans liv og om hvordan han døde. Blant annet skrev familien hans et åpent brev.

«Nå orket han ikke mer. Han ville få fred», het det i brevet, ifølge Aftonbladet.

Deretter sto det klart at 28-åringen hadde tatt sitt eget liv.

SLIPPER NY LÅT: Universal Music slipper en ny Avicii-låt, SOS, nesten ett år etter den svenske artistens død. Video: Universal Music Vis mer

I dokumentaren «Avicii: True Stories», som ble sluppet på Netflix i 2017, var artisten åpen om sine problemer med sin fysiske og psykiske helse. Dermed ble det hevdet at det var ekstra sjokkerende at livet hans endte som det gjorde, og mange undret seg over hvorfor stjernen ikke fikk hjelp tidsnok.

Robin Williams

Det var på ettermiddagen, mandag 11. august 2014, at Hollywood og verden for øvrig mottok nyheten om Robin Williams' tragiske bortgang.

Den verdenskjente skuespilleren ble funnet bevisstløs i sitt eget hjem i California tidligere på dagen, men ble erklært død kort tid etterpå.

KOMIKER: Robin Williams omtales fremdeles som en av de fremste komikerne i verden. Han tok sitt eget liv i 2014. Foto: NTB Scanpix
KOMIKER: Robin Williams omtales fremdeles som en av de fremste komikerne i verden. Han tok sitt eget liv i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Williams, som tok sitt eget liv, ble 63 år gammel.

63-åringen led av påbegynnende demens da han gikk bort. Diagnosen ble riktignok stilt først etter Williams' død, og skuespilleren fikk dermed aldri vite hva symptomene handlet om.

- Robin holdt på å miste forstanden og han var klar over det. Kan du forestille deg den smerten han følte mens han opplevde at han selv gikk i oppløsning? Og på grunn av noe han ikke noen gang fikk vite navnet på, eller forstå?, skrev kona, Susan Schneider Williams, i et innlegg hun valgte å kalle «terroristen i hodet til min ektemann».

Vis mer

Heath Ledger

Skuespilleren Heath Ledger føyer seg inn i rekka av Hollywood-kjendiser med triste skjebner.

Han ble nemlig funnet død i leiligheten sin på Manhattan 22. januar i 2008. Det ble slått fast at australieren døde av en utilsiktet overdose av reseptbelagte medikamenter. Ledger ble kun 28 år gammel.

28: Heath Ledger var et stort navn i Hollywood før sin død. I 2008 ble han funnet etter at han hadde tatt en utilsiktet overdose. Foto: NTB Scanpix
28: Heath Ledger var et stort navn i Hollywood før sin død. I 2008 ble han funnet etter at han hadde tatt en utilsiktet overdose. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Blant rollene han huskes best for er cowboyen Ennis Del Mar i «Brokeback Mountain» og Jokeren i «The Dark Knight».

Sistnevnte ble spilt inn kort tid før han døde, og etter sin død ble Ledger tildelt både en Golden Globe og Oscar-statuett for birollen.

Heath Ledger etterlot seg sin den gang to år gamle datter Matilda Rose, nå 14 år, som han fikk med skuespiller Michelle Williams (39). De skilte lag året før han døde.

Naya Rivera

Mandag 13. juli denne sommeren ble «Glee»-stjernen Naya Rivera bekreftet død. Bekreftelsen kom etter fem dagers søk etter skuespilleren, som forsvant fra en båttur med sin fire år gamle sønn i Lake Piru i California.

Rivera ble bare 33 år gammel.

ULUKKE: Naya Rivera ble funnet død i Lake Piru, fem dager etter at hun forsvant. Foto: NTB Scanpix
ULUKKE: Naya Rivera ble funnet død i Lake Piru, fem dager etter at hun forsvant. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge obduksjonsrapporten dreide det seg om en drukningsulykke, ifølge TMZ.

- Det er ingenting fra utredningen eller etterforskningen som tyder på at dop eller alkohol hadde noe med hennes død å gjøre, men det vil bli sendt prøver til doptesting, opplyste politiet ifølge nettstedet.

Under en pressekonferanse kom det frem at politiet mente at Rivera brukte sine siste krefter på å redde sin sønn før hun druknet.

FORSVUNNET: Skal ha forsvunnet fra en båt i California. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Cory Monteith

Som den andre «Glee»-stjernen på denne lista kan man trygt si at seriens stjerner har hatt sin dose av uheldigheter. Cory Monteith ble nemlig funnet død på et hotellrom i 2013 - 31 år gammel.

Datoen for da Monteith ble funnet død - 13. juli - markerer nemlig også dagen da ovennevnte Rivera ble bekreftet død.

OVERDOSE: Cory Monteith ble funnet død på et hotellrom, etter at han hadde tatt en utilsiktet overdose. Han ble 31 år gammel. Foto: NTB Scanpix
OVERDOSE: Cory Monteith ble funnet død på et hotellrom, etter at han hadde tatt en utilsiktet overdose. Han ble 31 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

En dødelig blanding av alkohol og heroin ble funnet i blodet hans under obduksjonen, og livet til 31-åringen sto ikke til å redde da helsepersonell først ankom åstedet.

Kanadieren hadde rollen som Finn Hudson i «Glee» og var med fra første sesong og frem til sin død. Monteith slet med rus allerede som 13-åring, og la seg inn på en rehabiliteringsklinikk seks år seinere.

31-åringen etterlot seg forloveden Lea Michele (33), som han var kjæreste med både i det virkelige liv og i serien.

Vis mer

Elvis Presley

16. august 1977 befant «The King of Rock and Roll» Elvis Presley seg i sitt eget hjem, da han ble funnet av kjæresten Ginger Alden på badet sitt. Han lå på gulvet, og bevegde seg ikke. Til etterforskerne fortalte hun om det skrekkelige synet som møtte henne.

- Det så ut som hele kroppen hans bare hadde frosset til i en sittende posisjon mens han var på do. Han falt sikkert forover, i samme posisjon, og lå rett foran doen. Det var tydelig at han ikke hadde beveget seg siden han traff bakken, sa hun den gang.

HJERTEINFARKT: Elvis Presley døde i 1977, som følge av et hjerteinfarkt. Foto: NTB Scanpix
HJERTEINFARKT: Elvis Presley døde i 1977, som følge av et hjerteinfarkt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Helsepersonell var raskt på stedet, og han ble kjørt til Baptist Memorial Hospital. Livet hans sto ikke til å redde, og musikeren ble erklært død klokka 15:30 på ettermiddagen.

På sykehuset ble det fastslått at Elvis hadde dødd av et hjerteinfarkt.

KJENNEMERKE: Elvis Presley var ofte å se i dette antrekket, som var et av hans kjennemerker. Foto: NTB Scanpix
KJENNEMERKE: Elvis Presley var ofte å se i dette antrekket, som var et av hans kjennemerker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Under obduksjonen av artisten ble det slått fast at over ti ulike reseptbelagte medisiner var i systemet hans under dødstidspunktet. Det var imidlertid ingen tegn til at noe av det han hadde tatt var av dødelig kvantitet.

Han etterlot seg dattera Lisa Marie Presley (52), som han fikk sammen med Priscilla Presley (75).

Whitney Houston og Bobbi Kristina Brown

11. februar 2012 ble sanglegenden Whitney Houston funnet bevisstløs i et badekar på rom 434 på det luksuriøse Beverly Hills Hotel i Los Angeles.

Ambulansearbeidere forsøker å gjenopplive den 48 år gamle sangeren, uten hell. En av de mest prisbelønte kvinnelige artistene i historien ble deretter erklært død.

LEGENDE: Whitney Houston har fått legendestatus etter sin død. Hun er nemlig å anse som en av tidenes beste sangerinner. Foto: NTB Scanpix
LEGENDE: Whitney Houston har fått legendestatus etter sin død. Hun er nemlig å anse som en av tidenes beste sangerinner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge rettsmedisinerens første obduskjonsrapport var dødsårsaken drukning, og det hele ble sett på som en ulykke. Men også hjertesykdom og kokainbruk var medvirkende faktorer i det som til slutt krevde artistens liv.

Bare noen år etter ble familien preget av et nytt, hjerteskjærende dødsfall. Whitneys egen datter, Bobbi Kristina Brown, skulle nemlig lide samme skjebne som moren.

Bobbi Kristina ble funnet bevisstløs i sitt eget badekar den 31. januar 2015, og ble etter kort tid lagt i respirator. Sommeren etter kom beskjeden om at hun var død, bare 22 år gammel.

SAMME SKJEBNE: Både mor og datter ble funnet bevisstløse i et badekar. Begge mistet livet. Foto: NTB Scanpix
SAMME SKJEBNE: Både mor og datter ble funnet bevisstløse i et badekar. Begge mistet livet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Der fremgikk det at dødsårsaken var en kombinasjon av drukning og diverse rusmilder.

Rettsmedisinerne ved Fulton County omtalte dødsfallet som uspesifisert, ettersom de var ute av stand til å avgjøre om hun døde som følge av en ulykke, selvmord eller drap.

Brittany Murphy

Like før jula i 2009 kom nyheten om at Hollywood-stjernen Brittany Murphy hadde dødd, brått og uventet, bare 32 år gammel.

Ifølge nettstedet TMZ mottok nødsentralen i byen et nødanrop fra Murphys hjem klokka åtte om morgenen søndag 20. desember.

32: Brittany Murphy ble funnet død i sitt eget hjem i 2009. Hun ble 32 år gammel. Foto: NTB Scanpix
32: Brittany Murphy ble funnet død i sitt eget hjem i 2009. Hun ble 32 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den fullstendige obduksjonsrapporten, som kom i februar 2010, konkluderte med at skuespilleren sluttet å puste som følge av lungebetennelse, anemi - og inntak av ulike medisiner, som smertestillende og febernedsettende.

Knappe fem måneder etter Murphys dødsfall, døde også ektemannen hennes gjennom to og et halvt år, Simon Monjack. Omstendighetene rundt dødsfallet hans minnet om Murphys, hvis død har vært preget av mystikk siden den desemberdagen i 2009.

FEM MÅNEDER: Bare måneder etter Murphys død, mistet også ektemannen Simon Monjack livet av svært lignende grunner. Foto: NTB Scanpix
FEM MÅNEDER: Bare måneder etter Murphys død, mistet også ektemannen Simon Monjack livet av svært lignende grunner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den unge skuespilleren hadde vært å se i flere titalls roller før sin død, og hadde gjort seg bemerket i filmer som «Clueless», «Girl, Interrupted», «8 Mile» og «Sin City».

Prince

En hel verden var i sorg da artistlegenden Prince ble funnet død, 57 år gammel.

Artisten døde i sitt hjem utenfor Minneapolis 21. april 2016 av en overdose av det svært sterke smertestillende opioidet fentanyl.

Påtalemyndigheten i delstaten Minnesota etterforsket i ettertid hvordan Prince fikk tak i stoffet som tok livet av ham. Etterforskningen viste at Prince trodde han tok vanlig smertestillende piller, ikke fentanyl.

IKON: Artistlegenden Prince er å anse som en av de aller største gjennom tidene. Han rakk bare å bli 57 år gammel, og døde som følge av en fentanyl-overdose. Foto: NTB Scanpix
IKON: Artistlegenden Prince er å anse som en av de aller største gjennom tidene. Han rakk bare å bli 57 år gammel, og døde som følge av en fentanyl-overdose. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter en to år lang etterforskning fastlo påtalemyndigheten at ingen ville bli siktet i saken.

Artisten slo for alvor gjennom med musikken til filmen «Purple Rain» i 1984, og ga i løpet av karrieren ut nesten 40 album, samt at han solgte over 100 millioner eksemplarer.

Prince vant også sju Grammy-priser og en Oscar for beste filmmusikk. I tillegg havnet han på Rolling Stones' liste over historiens største artister.

Freddie Mercury

24. november i år er det hele 29 år siden den legendariske Queen-vokalisten Freddie Mercury tapte livet til aids - 45 år gammel.

BART: Slik var det vanlig å se Freddie Mercury. Barten ble imidlertid borte kort tid før hans død. Foto: NTB Scanpix
BART: Slik var det vanlig å se Freddie Mercury. Barten ble imidlertid borte kort tid før hans død. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Artisten, som var godt kjent for de markante overtenna, barten og ville sceneopptredener, ble stadig i verre forfatning mot slutten av livet. Han ble tynnere og barten forsvant.

Ryktene om at legenden hadde aids sirkulerte lenge i pressen, og allerede i 1986 ble det spekulert på om han var smittet. Ryktene ble i flere år avkreftet av sangeren selv, før han 22. november skrev en pressemelding der sykdommen ble bekreftet.

KJENT STIL: Mercury er kjent for sine ville sceneopptredener og gullstrupe. Her er han avbildet på scenen i forbindelse med Live Aid. Foto: NTB Scanpix
KJENT STIL: Mercury er kjent for sine ville sceneopptredener og gullstrupe. Her er han avbildet på scenen i forbindelse med Live Aid. Foto: NTB Scanpix Vis mer

23. november ble pressemeldinga publisert, og dagen etter døde 45-åringen i sitt eget hjem. Dødsårsaken var bronkopneumoni, en lungebetennelse i den ene eller begge lungene, som følge av aids.

Freddie Mercury var på mange måter en av 80-tallets mest markante skikkelser, og med Queen definerte han god musikk med låter som «Bohemian Rhapsody» og «Radio Ga Ga».

Ikke få husker den dag i dag tilbake til den legendariske konserten i forbindelse med «Live Aid». Øyeblikket er også brukt i den Oscar-belønnede filmen «Bohemian Rhapsody» fra 2019, der man fikk et eksklusivt innblikk i bandet, og Freddie Mercury, sitt liv.

LES OGSÅ: - Levde bare på kjøttdeig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer