Barnestjernenes dødsfall:

De mest sjokkerende barnestjerne-dødsfallene

Hadde en lovende karriere før døden brutalt inntraff.

UNGE TALENTER SOM GIKK BORT ALTFOR TIDLIG: Gjennom årenes løp har vi mistet en rekke barnestjerner. Noen ble brutalt drept, noen døde av sykdom mens andre ble skutt. Her er de mest sjokkerende barnestjerne-dødsfallene. Foto: NTB Scanpix
UNGE TALENTER SOM GIKK BORT ALTFOR TIDLIG: Gjennom årenes løp har vi mistet en rekke barnestjerner. Noen ble brutalt drept, noen døde av sykdom mens andre ble skutt. Her er de mest sjokkerende barnestjerne-dødsfallene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag 7. juli kom den triste nyheten om at Disney-stjernen Cameron Boyce (20) brått hadde gått bort. Dødsfallet rystet Hollywood, og barnestjernen etterlot familie, fans og skuespillerkolleger i stor sorg.

Det tragiske dødsfallet til den unge stjernen skyldtes et epilepsianfall 20-åringen hadde fått i søvne.

Disney-stjernens bortgang stiller seg i rekken av flere barnestjerner som mistet livet i ung alder.

Disse barnestjernene hadde hele livet foran seg og hadde allerede fått en god start på skuespillerkarrieren, men så inntraff døden og livet endte på tragisk vis.

Mange lar seg prege når stjerner går bort, men stjerner som dør i ung alder er spesielt sjokkerende. Her kan du lese om noen av de unge talentene som gikk bort så altfor tidlig.

Rob Knox (1989-2008)

Den 18 år gamle britiske skuespilleren Robert Arthur Knox spilte karakteren Marcus Belby i storfilmen «Harry Potter og halvblodsprinsen».

18-åringen var akkurat ferdig med filminnspillingen da han ble knivstukket til døde under en slåsskamp utenfor baren Metro i Sidcup, Kent i mai 2008.

Ifølge Mirror skal Rob ha blandet seg inn i slåsskampen for å forsvare broren Jamie, før han ble knivdrept av 21-årige Karl Bishop.

I SORG: Barnestjernen etterlot seg faren Colin, broren Jamie og moren Sally Knox. Her er familien avbildet kort tid etter at drapet fant sted i 2008. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Barnestjernen etterlot seg faren Colin, broren Jamie og moren Sally Knox. Her er familien avbildet kort tid etter at drapet fant sted i 2008. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det skjedde rett foran meg, jeg så ikke kniven, men jeg så at Rob prøvde å ta kniven bort fra ham, fortalte broren Jamie under «Jeremy Kyle Show» i fjor, ifølge Mirror.

Videre fortalte drapsofferets bror at Bishop veivet kniven rundt seg, og at han først oppdaget at broren hadde blitt knivstukket da han snudde seg.

- Han sa: «Jeg har blitt knivstukket, jeg har blitt knivstukket», fortalte broren videre.

TRAGEDIE: Dødsfallet til Rob Knox gikk hardt inn på familien. Her er han avbildet til høyre sammen med moren Sally og broren Jamie Knox. Foto: NTB Scanpix
TRAGEDIE: Dødsfallet til Rob Knox gikk hardt inn på familien. Her er han avbildet til høyre sammen med moren Sally og broren Jamie Knox. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I rettssaken kom det frem at drapsmannen, Karl Bishop, var kjent for å bære med seg kniver, og at han hadde tatt med seg to kniver fra kjøkkenet sitt som han brukte til å myrde «Harry Potter»-skuespilleren.

Bishop fikk livstid for mordet av den 18 år gamle skuespilleren, og for å ha skadet tre andre ofre under handlingen.

Han hevdet selv i retten at han ikke hadde tenkt å skade noen - men at han handlet i selvforsvar, etter at han ble omringet av en gruppe unge mennesker som gikk til angrep på ham, skrev The Guardian i 2009.

DRAPSREDSKAPET: Dette er en av knivene som ble brukt under drapet på barnestjernen Rob Knox i 2008. Foto: NTB Scanpix
DRAPSREDSKAPET: Dette er en av knivene som ble brukt under drapet på barnestjernen Rob Knox i 2008. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sawyer Sweeten (1995-2015)

Den amerikanske barnestjernen Sawyer Sweeten, best kjent fra rollen som Geoffrey Barone i den velkjente tv-serien «Alle Elsker Raymond», hadde en lovende karriere i ung alder.

I tv-serien spilte han ett av de tre barna til Ray Barone (Ray Romano) og Debra Barone (Patricia Heaton). Tvillingbroren hans, Sullivan Sweeten (24), og søsteren hans, Madilyn Sweeten (28), spilte rollene som de to andre barna - Michael og Ally.

Den unge skuespilleren spilte i tv-serien fra 1996 til 2005.

Sweeten tok sitt eget liv i familiens hjem, to uker før bursdagen sin i 2015. Barnestjernen var bare 19 år gammel på tidspunktet han døde.

SØSKEN: Her er Sawyer Sweeten avbildet sammen med tvillingbroren Sullivan og storesøster Madylin Sweeten i 2004. Foto: NTB Scanpix
SØSKEN: Her er Sawyer Sweeten avbildet sammen med tvillingbroren Sullivan og storesøster Madylin Sweeten i 2004. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hele Sawyers familie er fullstendig knust av denne tragedien, sa en kilde nær situasjonen til Radar Online den gang.

Ifølge Mirror skal barnestjernen ha fått et mentalt sammenbrudd da han var hjemme på besøk hos familien sin, og under obduksjonen ble det funnet cannabis i blodet til 19-åringen.

2005: Tvillingbrødrene Sawyer og Sullivan ble med i tv-serien «Everyboy Loves Raymond» da de bare var 16 måneder gamle. Her er de avbildet sammen med flere av skuespillerkollegaene. Foto: NTB Scanpix
2005: Tvillingbrødrene Sawyer og Sullivan ble med i tv-serien «Everyboy Loves Raymond» da de bare var 16 måneder gamle. Her er de avbildet sammen med flere av skuespillerkollegaene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Patricia Heaton (61), som altså spilte Sawyers mor i TV-serien, sendte sine tanker til den gjenværende familien på sin Twitter-profil kort tid etter dødsfallet:

«Hele besetningen i «Alle elsker Raymond» er i sjokk. Bønner for Sawyer-familien».

«Sawyer Sweeten var en morsom og usedvanlig gløgg ung mann. Han er blitt borte for oss altfor tidlig», skrev Heaton i to ulike Twitter-innlegg.

Heather O'Rourke (1975-1988)

Barnestjernen Heather O'Rourke ble for alvor kjent da hun spilte rollen som Carol Anne Freeling i Steven Spielbergs ikoniske grøsserfilm «Poltergeist» i 1982. Grøsseren handler om en families hjem som blir terrorisert av et overnaturlig vesen.

Heather var også å se i de to oppfølgerne til grøsserfilmen, før hun ble feildiagnostisert med sykdommen Crohns. Dette er en kronisk betennelse i mage-tarmkanalen, ifølge NHI.

FIKK HJERTEINFARKT: Barnestjernen døde kort tid etter en operasjon som skulle fjerne blokkeringen i tarmen. Foto: NTB Scanpix
FIKK HJERTEINFARKT: Barnestjernen døde kort tid etter en operasjon som skulle fjerne blokkeringen i tarmen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da barnestjernen plutselig kollapset i 1988 innså legene at hun egentlig hadde hatt en langvarig blokkering i tarmen, og at det var årsaken til at hun var syk. Det ble gjennomført en operasjon for å fjerne blokkeringen, men operasjonen gikk ikke som planlagt.

Operasjonen førte til at barnestjernen fikk septisk sjokk, og hun døde av et påfølgende hjerteinfarkt i en alder av bare 12 år.

BLE FEILDIAGNOSTISERT: Barnestjernen fikk påvist Chrons sykdom, men det skulle vise seg at det var en blokkering i tarmen som gjorde henne dårlig. Foto: NTB Scanpix
BLE FEILDIAGNOSTISERT: Barnestjernen fikk påvist Chrons sykdom, men det skulle vise seg at det var en blokkering i tarmen som gjorde henne dårlig. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Judith Barsi (1978-1988)

Amerikanske Judith Eva Barsi var en kjent barnestjerne på 1980-tallet. Hun begynte skuespillerkarrieren i TV, hvor hun stadig dukket opp i reklamer og serier.

Barsi spilte også i filmene «Jaws: The Revenge», «The Land Before Time» og «All Dogs Go To Heaven». I de to sistnevnte filmene ga hun stemme til animerte filmkarakterer.

I en alder av ti år hadde hun rukket å tjene opp mot 100 000 dollar i året, noe som tilsvarer rundt 900 000 norske kroner i dagens valuta. Pengene brukte hun blant annet til å hjelpe foreldrene sine med å kjøpe et hus i West Hollywood.

BRUTALT DRAP: Barnestjernen Judith Eva Barsi ble myrdet av sin egen far mens hun lå og sov. Kort tid etter drepte han også sin egen kone. Her er barnestjernen avbildet i filmen «Jaws:The Revenge». Foto: NTB Scanpix
BRUTALT DRAP: Barnestjernen Judith Eva Barsi ble myrdet av sin egen far mens hun lå og sov. Kort tid etter drepte han også sin egen kone. Her er barnestjernen avbildet i filmen «Jaws:The Revenge». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Oppveksten til barnestjernen var turbulent med en far som var alkoholiker og utøvde vold. Tiåringen skal blant annet ha blitt så traumatisert under oppveksten at hun dro ut sine egne øyevipper.

Etter å ha spilt i animasjonsfilmen «Ducky» i 1988, ble hun og moren Maria Virovacz Barsi brutalt myrdet av faren og ektemannen, József Barsi.

Lille Judith ble observert for aller siste gang da hun var ute å syklet en julimorgen i 1988. Samme kveld skjøt faren datteren i hodet mens hun sov, før han myrdet sin egen kone.

Han tilbrakte deretter to dager hvor han angivelig vandret rundt i huset før han helte bensin over likene til datteren og kona, og satte fyr på dem. Etter dette tok han sitt eget liv i familiens garasje.

Mya-Lecia Naylor (2002-2019)

Den engelske skuespilleren, modellen og sangeren Mya-Lecia Naylor var kjent for sine roller som Fran i TV-serien «Millie Inbetween» og som Mya i TV-serien «Almost Never».

Barnestjernen døde plutselig den 7. april i år, i en alder av bare 16 år. Ifølge Mirror fortalte skuespillerens nabo at Naylor hadde «kollapset» før hun døde. Det var den britiske barne-TV-kanalen CBBC som delte den triste nyheten om barnestjernens plutselige dødsfall.

«Vi er så lei oss over å fortelle dere at Mya-Lecia Naylor dessverre er gått bort. Vi vil savne henne noe helt enormt, og vi er sikre på at dere står sammen med oss når vi nå sender all vår kjærlighet til hennes familie og venner», sto det i uttalelsen på Instagram.

Også ensemblet i TV-serien «Almost Never» var i stor sorg etter stjernens bortgang, og delte et bilde av Naylor på Instagram hvor de blant annet kondolerte til nær familie, venner og alle som var glade i 16-åringen.

Årsaken til dødsfallet er foreløpig ikke kjent.

Michelle Thomas (1968-1998)

Michelle Doris Thomas var en amerikansk skuespiller og komiker, som begynte karrieren med å vinne flere talentkonkurranser som tenåring.

Hun var best kjent for rollen som Theo Huxtablkes kjæreste, Justine Phillips, i «The Cosby Show». Hun var en del av komiserien i tre år før hun dukket opp i musikkvideoene til Boyz II Men.

I 1993 fikk hun rollen som Myra Monkhouse i tv-serien «Family Matters», der hun spilte kjæresten til nerdete Steve Urkel (Jaleel White).

Michelle Thomas ble diagnostisert med en sjelden form for magekreft i 1997, året før den populære serien ble tatt av lufta. Kreftsvulsten, som var på størrelse med en sitron, ble operert vekk kort tid før hun fikk rollen som Callie Rogers Stark i såpeoperaen «The Young and the Restless».

KREFTEN KOM TILBAKE: Michelle Williams hadde en lovende skuespillerkarriere før hun døde brått etter at magekreften kom tilbake. Foto: NTB Scanpix
KREFTEN KOM TILBAKE: Michelle Williams hadde en lovende skuespillerkarriere før hun døde brått etter at magekreften kom tilbake. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 1998 kom magekreften tilbake og Thomas måtte nok en gang operere. Etter at hun ble sjekket ut av sykehuset reiste hun hjem til New Jersey for å tilbringe Thanksgiving med familien sin, ifølge People.

Få uker senere, den 22. desember samme år, døde 30-åringen av kreftsykdommen. Hun var omringet av familie og venner på Memorial Sloan-Kettering Cancer Center i New York. Thomas ble senere samme måned begravd i Montclair, New Jersey.

Matthew Garber (1956-1977)

Den britiske barnestjernen Matthew Garber spilte rollen som Michael Banks i suksessfilmen «Mary Poppins» i 1964. Til tross for stor suksess med sistnevnte film valgte han å ta avstand fra skuespillerkarrieren i en alder av bare ti år.

Uten å være klar over det ble Garber smittet av hepatitt under et besøk i India i 1976. Idet han kom hjem, året etter, fikk han beskjed om at sykdommen hadde spredd seg til bukspyttkjertelen.

BRÅ DØD: Barnestjernen Matthew Garber ble smittet av hepatitt under et besøk i India. Her er han avbildet i musikalfilmen sammen med Dick Van Dyke, Julie Andrews og Karen Dotrice.
BRÅ DØD: Barnestjernen Matthew Garber ble smittet av hepatitt under et besøk i India. Her er han avbildet i musikalfilmen sammen med Dick Van Dyke, Julie Andrews og Karen Dotrice. Vis mer

Barnestjernen døde på sykehuset Royal Free i Hampstead, London, da han var bare 21 år gammel som følge av komplikasjonene med bukspyttkjertelen.

MUSIKALSTJERNE: Matthew Garber spilte rollen som Michael Banks i Disney-filmen som vant Oscar for beste filmklipp, beste originalmusikk, beste sang og beste visuelle effekter. Foto: NTB Scanpix
MUSIKALSTJERNE: Matthew Garber spilte rollen som Michael Banks i Disney-filmen som vant Oscar for beste filmklipp, beste originalmusikk, beste sang og beste visuelle effekter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter dødsfallet ble det spekulert på om Garber hadde blitt smittet av hepatitt ved å bruke narkotiske stoffer. Dette ble senere avkreftet av barnestjernens bror, Fergus, som mente at årsaken til sykdommen var at Garber hadde spist «infisert kjøtt».

LES OGSÅ: To mystiske dødsfall med 16 års mellomrom

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer