VENEZIA
VENEZIAVis mer

De mest romantiske byene

Romantikken blomstrer i storbyene, men hvor får du mest kjærlighet for pengene? Her er Se og Hørs kåring.

SEHER.NO: En isolert strand i Thailand, en ”hemmelig” gresk øy, en fjelltopp i Rondane eller en slottsmiddag i en liten fransk middelalderby – garantert romantiske opplevelser. Men disse er ikke nødvendigvis så lett tilgjengelige. En storby er derimot enklere å oppsøke, og velger du rett skal det ikke være vanskelig å pleie kjærligheten.
Les her om verdens mest romantiske storbyer – ifølge oss.

1. Venezia
Venezia er en eneste stor romantisk klisjé, og vi elsker denne helt særegne kanalbyen. Om det er gondoltur på Canal Grande, badeutflukt til Lido, et glass spumante på Markus-plassen eller rett og slett å gå seg vill i mylderet av smågater og smug, er Venezia en ufattelig romantisk by!
Her bor dere: Tradisjonsrike Bauer (www.bauervenezia.com) fra 1880, i enden av Canal Grande, deluxerom fra 765 euro (6100 kroner) per natt for to personer.
Mest romantisk: ”English Afternoon Tea” på Cafè Florian. 25 euro er dyrt, men dette er noe du gjør for opplevelsens skyld – og for romantikkens skyld. Gull, speil, freskomalerier i tak og på vegger og dyprøde fløyelsstoler, setter stemningen.

2. Paris
Paris er også til de grader romantikkens by. En spasertur i Luxembourg-parken, båttur på Seinen, picnic i Bourgogne-skogen eller kafébesøk i St. Germain-distriktet er bare toppen av et veldig stort isfjell.
Her bor dere: Ritz, på place du Vendome, der du kan være med på kokkekurs med hotellets enestående chefer. Deluxerom fra 810 euro (6400 kroner) per natt for to personer.
Mest romantisk: Se filmen ”Moulin Rouge” før dere reiser. Med utsikten over det gamle Paris fersk på netthinnen, skal dere ta turen opp til høyden Montmartre på kveldstid, sette dere på en utkikkspost og skue utover den vakre byen mens dere kysser og holder lanke.

3. Roma
Blant noen tusen år gamle ruiner, på skjønne piazzaer med fantastiske fontener, og selvsagt også den vesle plassen foran Trevifontenen, er det en smal sak å pleie kjærligheten. I små bakgater kan dere nyte ”Lady og Landstrykeren”-aktige måltider under stjernene, og kanskje kommer et par italienere med trekkspill og mandolin og gjør kvelden fullkommen.
Her bor dere: Hotel Eden, ligger i via Ludovisi, 500 meter fra Spansketrappen og en rekke andre attraksjoner. Superior-rom fra 360 euro (2900 kroner) per natt for to personer.
Mest romantisk: Det kryr av små delikatesseforretninger i Roma. Fyll deres egen lille nistekurv med mat og vin og ha picnic i Villa Borghese-parken, det fantastisk idylliske grøntområdet over Spansketrappen.

4. Lisboa
I likhet med Roma ligger Lisboa på syv høydedrag, og aller flottest utsikt får du fra Castelo de São Jorge, det gamle slottet som troner vakkert på toppen av den portugisiske hovedstaden. Etter en rundtur på slottet bør dere spasere ned, og finne en koselig lunchrestaurant dere kan høre den lokale musikkformen fado – garantert stemningsfullt.
Her bor dere: Lapa Palace var tidligere privateid, bygget i 1870 til greven av Valenças, men det usedvanlig staselige huset ble omgjort til hotell i 1992. De fantastiske hagene med svømmebasseng og eksotiske planter er et eventyr. Rom med utsikt over byen og elven fra 390 euro (3100 kroner) per natt for to personer.
Mest romantisk: Ta en kort togtur ut til en av de to berømte badebyene Estoril og Cascais, som ligger ca. 15 og 30 kilometer utenfor byen. Spis et deilig skalldyrmåltid og spaser hånd i hånd langs stranden.

5. Edinburgh
Det er noe med storbyer med gamle slott, og Edinburgh er ikke noe unntak – det er rett og slett dønn romantisk både å ta turen opp til slottet og nyte utsikten, og å sitte nede i byen og skue opp på det eldgamle slottet. Den spøkelsesaktige stemningen i gamlebyen gjør for øvrig Edinburgh til et perfekt reisemål for kjærestepar i høst- og vintersesongene.
Her bor dere: The Howard midt i byen, på Great King Street, er nærmest uovertruffent for romantisk luksus. Prisene starter på 275 pund (3000 kroner) for et dobbeltrom per natt for to personer).
Mest romantisk: Utsikten fra Arthur’s Seat er enda bedre enn fra slottsmurene. Utkikkspunktet ligger i Holyrood Park med utsikt til det kongelige slottet Holyroodhouse og utover hele byen. Her er det fint å være kjærestepar.

6. Barcelona
I utgangspunktet virker kanskje ikke Barcelona som den mest romantiske byen i verden, men den har til de grader sine sider. Spasere langs bystranden uansett årstid, besøke den utrolige Güell-parken eller Tibidabo-høyden for å nyte utsikten, sitte med hvert deres glass cava på en bortgjemt plaza utenfor turistløypa eller utforske de trange smugene i bydelen El Born, er noen gode forslag.
Her bor dere: Hotel Arts i den olympiske havnen er stedet for romantisk luksus og velvære med sin fantastiske plassering i den olympiske havnen. Deluxerom med havutsikt fra 430 euro (3400 kroner).
Mest romantisk: I det moderne havneområdet Port Vell og i den olympiske havnen ligger restaurantene på rekke og rad. Her skal dere en vakker solskinnsdag (som det er mange av i Barcelona) dele en stor og velsmakende porsjon paella.