«The Real Housewives»:

De mest dramatiske skilsmissene

Utroskap, fengselsdommer og sexmeldinger. Det er mange grunner til at «The Real Housewives»-stjernene har skilt seg.

NYSKILT: «The Real Housewives»-stjernene har sørget for mange skilsmisser opp gjennom årene. Sist ut er Erika Jayne, som i fjor kunngjorde at hun og ektemannen Tom Girardi hadde skilt lag. Foto: Presley Ann / Getty Images / AFP / NTB
NYSKILT: «The Real Housewives»-stjernene har sørget for mange skilsmisser opp gjennom årene. Sist ut er Erika Jayne, som i fjor kunngjorde at hun og ektemannen Tom Girardi hadde skilt lag. Foto: Presley Ann / Getty Images / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Fra New York til New Jersey - til Beverly Hills og Atlanta - «The Real Housewives»-konseptet har med årene spredd seg over hele USA og blitt en populær realityfavoritt over hele verden.

I «The Real Housewives» får vi følge husfruenes hverdagsliv - som er preget av overdådig luksus, dramatikk, svindyre kjoler og mer eller mindre vanskelige kjærlighetsforhold.

Og nettopp det siste har sørget for mang en overskrift i sladrepressen gjennom programmets historie. Husfruene har blitt skilt én etter én opp gjennom årene - og her har vi samlet de mest dramatiske skilsmissene siden «The Real Housewives of Orange County» gikk på lufta for første gang i 2006.

ANKLAGES: «The Real Housewives of Beverly Hills»-profilen Denise Richards anklages for å ha ligget med venninnen, Brandi Glanville. Video: Hayu hos TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Slo ned som en bombe

Vi begynner med den ferskeste skilsmissen, sjokkbruddet mellom Erika Jayne (49) og Tom Girardi (82). Nyheten slo ned som en bombe i november i fjor, da 49-åringen tok ut skilsmisse etter hele 20 års ekteskap.

Det var Jayne som tok beslutningen, angivelig fordi den over 30 år eldre ektemannen hadde vært utro med flere kvinner i løpet av ekteskapet.

LEDIG: Thomas Girardi og Erika Jayne annonserte skilsmissen i fjor. Foto: Eugene Powers / Splash News / NTB
LEDIG: Thomas Girardi og Erika Jayne annonserte skilsmissen i fjor. Foto: Eugene Powers / Splash News / NTB Vis mer

Stjerneparet giftet seg i 1999 etter å ha møttes på den berømte kjendisrestauranten Chasen's i West Hollywood. Den gang serverte 49-åringen drinker på utestedet, mens Tom Girardi var stamgjest.

Eksparet har vernet godt om privatlivet opp gjennom årene, og det var først tidligere i juni Erika Jayne selv uttalte seg om det vonde samlivsbruddet.

- Det er så mange lag i denne skilsmissen. Det er så jævla komplisert. Det er veldig vanskelig å forklare, sa hun i første episode av «The Real Housewives of Beverly Hills», gjengitt av People.

Hun fortsatte:

- Jeg trodde jeg skulle holde hånden til den mannen til han dør.

SVENSKE HOLLYWOODFRUER: En hyggelig middag mellom de svenske hollywoodfruene blir alt annet enn hyggelig når de fire kvinnene braker sammen. Video: TV3 Vis mer

Knusende fengselsdom

Lykken skulle heller ikke vare for «The Real Housewives of New Jersey»-stjernen Teresa Giudice (49) og Joe Giudice (49). De kunngjorde samlivsbruddet i desember 2019, og i september det påfølgende året ble skilsmissen sluttført.

2013: Her er Teresa og Joe Giudice hånd i hånd i 2013. Foto: Mediapunch / REX / Shutterstock / NTB
2013: Her er Teresa og Joe Giudice hånd i hånd i 2013. Foto: Mediapunch / REX / Shutterstock / NTB Vis mer

De giftet seg i 1999, og fikk fire barn i løpet av ekteskapet. Firebarnsforeldrene har imidlertid fått mest oppmerksomhet for en stor bedragerisak i 2014. Da ble ekteparet dømt for 41 tilfeller av grovt bedrageri, noe de begge erkjente straffskyld for.

Joe Giudice satt bak lås og slå i tre år, mens kona slapp ut etter elleve måneder, ifølge People. Realitystjernen har i ettertid beskrevet fengselsoppholdet som tøft, særlig på grunn av savnet etter barna.

Det verste var å være borte fra minstedatteren Audriana (12), har hun tidligere uttalt.

- Jeg tenkte: «Herregud, kommer hun til å glemme meg?» Jeg har lyst til å gråte når jeg tenker på det. Jeg har aldri vært borte fra barna mine, de er livet mitt, sa 49-åringen.

SVINGER SEG: Skuespiller og reality-profil, Lisa Rinna, har begynt å danse på Instagram, og det er det ikke alle som setter pris på. Video: Lisa Rinna/ Rød Løper Vis mer

- Utro med barnepiken

Da «The Real Housewives of Orange County»-stjernen Meghan King (36) giftet seg med den tidligere baseballproffen Jim Edmonds (50) i 2014, var hun nok ikke forberedt på hva som skulle skje noen år senere.

I 2019 ble det kjent at Edmonds hadde sendt meldinger med seksuell karakter til andre kvinner. Trebarnsforeldrene sto tilsynelatende stødig i stormen, men allerede i oktober samme år tok 36-åringen ut skilsmisse etter fem års ekteskap.

Rykter om en affære med familiens tidligere barnepike skal ha vært dråpen, ifølge People. Disse ryktene har både Edmonds og barnepiken avvist.

Skilsmissen er fortsatt ikke sluttført på grunn av coronapandemien, som fører til forsinket behandling av mange saker i rettssystemet.

Fant tilbake til hverandre

«The Real Housewives»-historien er stappfull av skakkjørte ekteskap og knuste hjerter. Mer romantisk er imidlertid fortellingen om NeNe Leakes (53) og Gregg Leakes (66).

«The Real Housewives of Atlanta»-stjernen giftet seg med 66-åringen i 1997, men i 2010 havarerte ekteskapet. Året etter ble skilsmissen sluttført.

I 2013 fant de imidlertid tilbake til hverandre, og giftet seg på nytt i et bryllup som fikk masse tv-tid i realityserien «I Dream of NeNe: The Wedding».

SAMMEN IGJEN: NeNe og Gregg Leakes fant tilbake til hverandre etter skilsmissen. Her er de i 2013, samme år som gjenforeningen. Foto: Broadimage / REX / Shutterstock / NTB
SAMMEN IGJEN: NeNe og Gregg Leakes fant tilbake til hverandre etter skilsmissen. Her er de i 2013, samme år som gjenforeningen. Foto: Broadimage / REX / Shutterstock / NTB Vis mer

Senere skal ekteparet Leakes møte motbør nok en gang. I 2019 fikk realitystjernens ektemann påvist tykktarmskreft i tredje stadium, samtidig som det gikk rykter om at ekteskapet begynte å skrante for andre gang, ifølge People.

Ekteparet sto imidlertid sterkt sammen gjennom sykdomstiden, og er fortsatt gift. Sammen har de sønnen Brentt (22).

Million-oppgjør

Når store stjerner skiller seg, er det ofte også mye penger involvert. Det ble tydelig da «The Real Housewives of Orange County»-stjernen Shannon Beador (57) og ektemannen David Beador (56) skilte lag i 2019.

Realitystjernen tok ut skilsmisse etter mye brudulje og frem og tilbake. Blant annet hevdet Shannon i sesong ti at ektemannen hadde vært utro. Trebarnsforeldrene prøvde likevel å redde ekteskapet med åpen dialog og terapi, og fornyet til og med ekteskapsløftene.

KJEMPESUM: Shannon Baeador kom økonomisk godt ut av skilsmissen. Her er eksparet i 2017. Foto: Matt Baron / REX / NTB
KJEMPESUM: Shannon Baeador kom økonomisk godt ut av skilsmissen. Her er eksparet i 2017. Foto: Matt Baron / REX / NTB Vis mer

Det var ikke nok, og i 2017 søkte 57-åringen om skilsmisse, etter 17 år som mann og kone. Kjærligheten holdt altså ikke, men man kan trygt si at Shannon Beador kom godt ut av skilsmisseoppgjøret.

Da skilsmissen ble ferdigstilt i 2019, ble det kjent at realitystjernen fikk utbetalt svimlende 1,4 millioner dollar av ektemannen, noe som tilsvarer nesten 12 millioner norske kroner. I tillegg får hun en månedlig sum på 10 000 dollar, cirka 85 000 norske kroner.

De ble også enige om å ha delt omsorg for de tre barna.

SLO AN: Rosemarie Vega og Ed Brown ble et populært par å følge og gikk viralt etter opptredenen i «90 Days Fiancé». Nå snakker Rose ut om livet etter programmet. Video: Rød Løper/Discovery+. Vis mer

- Tatt på fersken

Det skorter ikke på utroskap i «The Real Housewives»-universet. «The Real Housewives of New York»-stjernen Ramona Singer (64) skal etter sigende ha tatt ektemannen på fersken med en elskerinne i 2014, ifølge People.

Mario Singer ble tatt med buksene nede på sommerstedet deres i The Hamptons, som er en lekegrind for New Yorks sosietet om sommeren. Husfruen skal ha gitt ektemannen mange sjanser forut for eskapadene, men sommerflørten ble dråpen som fikk begeret til å renne over for Ramona Singer.

Kort tid etterpå søkte hun om skilsmisse, og dermed var det 22 år lange ekteskapet historie.

OVER OG UT: En affære skal være årsaken til at Mario og Ramona Singer skilte lag. Her i 2009. Foto: Charles Sykes / REX / NTB
OVER OG UT: En affære skal være årsaken til at Mario og Ramona Singer skilte lag. Her i 2009. Foto: Charles Sykes / REX / NTB Vis mer

- Torturkammer

«The Real Housewives of New York City»-fruen Bethenny Frankel (50) og Jason Hoppy (50) har stått for den mest langtekkelige skilsmissen i realitykonseptets historie.

De giftet seg i 2010, men bare tre år senere ønsket Frankel å skilles. Det ble starten på en åtte år lang runde i rettssystemet. Det var først i januar i år at skilsmissen endelig ble sluttført - til tross for at en økonomisk avtale var på plass allerede i juli 2016.

Konflikten bunnet i hvem som skulle ha omsorgen for datteren Bryn (11), som kom til verden i 2010.

Bethenny Frankel sammenlignet ekteskapet med Hoppy som et torturkammer da det sto på som verst. 50-åringen har også uttalt at hun fryktet for sin egen sikkerhet i tiden etter separasjonen i 2013.

2010: Alt så rosenrødt ut da Frankel og Hoppy giftet seg, men det oppstod raskt problemer. Foto: Bdg / REX / Shutterstock / NTB
2010: Alt så rosenrødt ut da Frankel og Hoppy giftet seg, men det oppstod raskt problemer. Foto: Bdg / REX / Shutterstock / NTB Vis mer

Åtte år i fengsel

Det er flere «The Real Housewives»-ekteskap som har gått opp i røyk på grunn av kriminalitet og fengselsdommer. «The Real Housewives of Atlanta»-stjernen Phaedra Parks (47) og forretningsmannen Apollo Nida (42) skilte veier i 2014.

Samme år erkjente Nida straffskyld for grovt bedrageri og identitetstyveri, noe som resulterte i en fengselsdom på åtte år, skriver People.

Bruddet kom som en overraskelse både på fansen og de andre husfruene, men Parks' fokus var å være en god mor for sønnene deres.

- Jeg vil aldri snakke negativt om Apollo. Når alt kommer til alt er Apollo faren til barna våre. Jeg vil at de skal lage sin egne meninger om hvordan han er som far, sa hun til People i 2017.

LES OGSÅ: Snakker ut etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer