- De kom for å si at døden ikke var så vanskelig

Den suksessrike komikeren overlever på minimalt med søvn...

<strong>SØVNLØS:</strong> Kristian Valen har hatt søvnproblemer hele livet, men lar seg ikke stoppe av mangelen på søvn - den takler han med hjertemedisiner, spinning eller alkohol. Her avbildet på «God Kveld Norge»- fest i 2009. Foto: Stella Pictures
SØVNLØS: Kristian Valen har hatt søvnproblemer hele livet, men lar seg ikke stoppe av mangelen på søvn - den takler han med hjertemedisiner, spinning eller alkohol. Her avbildet på «God Kveld Norge»- fest i 2009. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den norske komikeren og artisten Kristian Valen (36), som nylig meldte at han gir seg i TVNorge til fordel for NRK, er en suksessrik entertainer med en rekke jern i ilden.

Han er omtrent like kjent for sine mange medieoppslag som parodiene og de humoristiske rollefigurene, og det er neppe rart at Valen blir gjenstand for mye oppmerksomhet - for han har nok av tid å ta av. 36-åringen har nemlig svært store problemer med å få sove!

- Jeg går gjerne flere dager uten søvn i det hele tatt, forteller han i et intervju med Dagbladet Magasinet. Før intervjuet hadde han jobbet hele natten, før han klarte å sove halvannen time utpå formiddagen.

Ifølge Valen selv har han slitt med å få sove helt siden han var liten, og den blide artisten har lært seg å takle søvnløsheten, på ulike måter. Alkoholinntak er imidlertid sjelden en av dem, da han isåfall må være helt «drita» for å sovne.
 
- Etter fem-seks dager må jeg poppe en betablokk for å roe ned pumpa.Jeg fikk dem av legen for et år siden fordi jeg hadde høyt blodtrykk. På søndag skal jeg sette meg på spinningsykkelen såpass lenge at jeg forhåpentligvis får meg fire timers søvn, forklarer han til Dagbladet Magasinet.

Valen må bruke betablokker, en medisintype som brukes til å behandle høyt blodtrykk og hjerterytmeforstyrrelser, fordi det rett og slett kan være svært usunt å få for lite søvn. For etter tilstrekkelig mange døgn uten søvn begynner kroppen paradoksalt nok å gå på høygir.

- Det er derfor jeg bruker betablokkene. Da begynner pumpa å slå, da kommer feberen. Det noen leger tror er panikkanfall, er bare maskinen som rebooter seg sjøl. Så vil jeg være borte i 20 sekunder, før jeg er tilbake igjen, forteller han til Dagbladet Magasinet.
 
36-åringen har selv et relativt uanstrengt forhold til søvnløsheten, selv om han gjerne skulle vært den foruten. Andre, både Valens far og flere leger, har hatt større vansker med å forstå hvordan han og helsa hans takler mangelen på søvn.

- En gang var jeg på Ullevål da det [rebooten] skjedde. Da kom det faen meg en prest og en psykolog som skulle forberede meg på at døden ikke var så vanskelig. De trodde jeg var i siste fase av leverkreft, sier Valen i intervjuet og rister på hodet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - David er sexgal  


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer