- De kalte meg svarting, neger og brunost

«Robinson»-deltager Marthe Broby Follaug mener år med mobbing gjorde henne sterkere.

LAG SØR: Marthe er en del av lag sør i Vinter-Robinson og synes konkurransen og intrigene var mentalt slitsomt.  Foto: TV3
LAG SØR: Marthe er en del av lag sør i Vinter-Robinson og synes konkurransen og intrigene var mentalt slitsomt. Foto: TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Hver søndag kjemper Skiensjenta Marthe Broby Follaug (22) mot snø og kulde i Vinter-Robinson på TV3. Den livsglade og energiske jenta skaper liv rundt seg i leiren, men livet har ikke alltid vært like lett for 22-åringen.

Marthe har biologisk norsk mor og afrikansk far og tre måned gammel ble hun adoptert av en familie i Skien.

- Det var ikke alltid like lett å vokse opp med nye søsken på en ny skole. Jeg tok alltid egne valg og tenkte mye på veien videre, og jeg følte meg veldig annerledes, sier Follaug til Seoghør.no.


Hudfargen gjorde at Marthe skilte seg ut fra de andre klassekameratene og hun opplevde mye mobbing i oppveksten.

- En guttegjeng pleide å mobbe meg. De kalte meg svarting, neger og brunost og ba meg dra tilbake dit jeg kom fra. På barneskolen tok jeg det veldig innover meg. Senere på ungdomsskolen og videregående klarte jeg å tulle med det selv og fikk mer selvironi, sier Marthe.

Mobbingen påvirket henne i stor grad, men Skiensjenta klarte etter hvert å snu den negative oppmerksomheten til noe positivt og vokste på de dårlige minnene.

- I dag er jeg en veldig sterk jente med bein i nesa. Jeg tror de tidlige erfaringene gjorde meg tøffere og det er jeg takknemlig for i dag. Jeg reiser meg opp igjen hver gang jeg faller og det skal mye til før jeg knekker sammen.

Follaug jobber i dag som barnehageassistent og telefonselger i hjembyen Skien og holder på med en selvbiografisk bok om barndommen som heter «Mammas engel».


Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Ble frosset ut av Vinter-Robinson 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer