Tori Spelling:

- De kalte meg en frosk

Tori Spelling forteller åpenhjertig at hun har fått gjennomgå av nettrollene opp gjennom.

ÅPENHJERTIG: I et innlegg på Instagram skriver Tori Spelling at hun har blitt mobbet for utseendet sitt opp gjennom årene. Foto: Andrew H. Walker / REX / NTB
ÅPENHJERTIG: I et innlegg på Instagram skriver Tori Spelling at hun har blitt mobbet for utseendet sitt opp gjennom årene. Foto: Andrew H. Walker / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tori Spelling (47) var en av skuespillerne i den populære ungdomsserien «Beverly Hills 90210» som rullet over TV-skjermene på 1990-tallet. Sammen med skuespillere som Shannen Doherty, Brian Austin Green og avdøde Luke Perry ble hun et populært tenåringsidol som følge av seriens store suksess.

Serien ble laget av Spellings berømte far, tv-legenden Aaron Spelling, og gjorde stor suksess frem til slutten i 2000. Til tross for den store populariteten, forteller Tori Spelling nå åpenhjertig om at hun ble mobbet på internett mens innspillingen pågikk.

TV-STJERNE: Tori Spelling (stående ytterst til venstre) sammen med flere av sine «Beverly Hills 90210»-kolleger på 1990-tallet. Foto: Fotos International/ REX/ NTB
TV-STJERNE: Tori Spelling (stående ytterst til venstre) sammen med flere av sine «Beverly Hills 90210»-kolleger på 1990-tallet. Foto: Fotos International/ REX/ NTB Vis mer

I et innlegg på Instagram snakker 47-åringen ut om hvor skadelig det var - både følelsesmessig og mentalt - å bli utsatt for mobbing i så ung alder. Blant kommentarene som gikk igjen, var at hun lignet en frosk og hadde utstikkende øyne.

«Jeg pleide å hate øynene mine. Da jeg begynte i '90210' som 16-åring, hadde jeg lav selvtillit. Så kalte nettrollene (ja, vi hadde dem den gang også) meg frosk og at jeg hadde utstikkende øyne. Å bli satt under lupen som ung jente i sine formative år, var vanskelig», skriver Spelling i det ærlige innlegget.

Gråt på settet

I innlegget har Spelling delt tre bilder av seg selv, blant dem to bilder fra sine yngre dager. I mange år ba hun sminkører og stylister om å sminke øynene hennes mindre, skriver hun videre.

Det hendte også at hun satt på TV-settet og gråt på grunn av utseendet sitt.

DEN GANG DA: Her er Tori Spelling i 1995. Foto: Shutterstock / NTB
DEN GANG DA: Her er Tori Spelling i 1995. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

I innlegget har hun også delt et bilde av seg selv på forsiden av magasinet Rolling Stone, der hun gjenskapte den berømte dusjscenen fra filmen «Psycho» fra 1960.

- Jeg forsto først hvilken ressurs øynene mine var da jeg spilte inn «Skrik 2», og da jeg gjenskapte den berømte dusjscenen fra Psycho. Øynene mine var avgjørende for det bildet, skriver Spelling åpenhjertig.

Tori Spelling skriver også at hun får spørsmål om hvorfor hun bare viser en side av ansiktet sitt på Instagram - og at hun stadig opplever å høre negative ting om utseendet.

«Noen skriver sårende ting. Ja, det er et valg. Det er mitt valg. Fordi en sårbar, uskyldig og spent jente viste hele ansiktet sitt da hun var 16, og ble spist levende», skriver Spelling.

Skuespilleren påpeker også at nettmobbing var et stort problem også den gang, men at det nå er verre enn noen gang. Avslutningsvis advarer Spelling folk mot å kommentere folks utseende og kropp i sosiale medier.

Barna også mobbet

Spelling har de fem barna Liam, Stella, Hattie, Finn og Beau sammen med ektemannen Dean McDermott (53). I et innlegg på Instagram i februar, skrev «Beverly Hills»-stjernen at deres to eldste barn har måttet bytte skole som følge av mobbing.

Barna deres har så godt som vokst opp i rampelyset, og selv om det utad kan late til at de lever et glamorøst liv med skuespillerforeldrene, ser virkeligheten ut til å være noe helt annet.

OFFENTLIG FAMILIE: Tori Spelling og ektemannen sammen med sine fem barn. Foto: NTB
OFFENTLIG FAMILIE: Tori Spelling og ektemannen sammen med sine fem barn. Foto: NTB Vis mer

«Mine to førstefødte. De har vært gjennom så mye mobbing at jeg ikke lenger kan sitte stille i båten og ikke uttrykke meg», skrev hun innledningsvis i et innlegg med et bilde av Liam og Stella som små.

Stjernen skrev at som liten var hennes nå elleve år gamle datter ikke annet enn et uskyldig lite vesen som ga ubetinget kjærlighet, var ærlig, nysgjerrig og snill.

«Hennes vakre hjerte var fullt av håp. Fra hennes siste år på barneskolen til hennes første år på ungdomsskolen har dette mennesket måttet takle nok mobbing for hele livet», skrev Spelling.

Også Stellas ett år eldre bror, Liam, skal ifølge moren ha hatt det vanskelig på skolen. Han skal i motsetning til søsteren ha blitt fortalt av rektoren at han var både lat og umotivert.

Mobbingen har imidlertid ikke bare foregått på skolene. Den mye omtalte familien har nemlig stått i kritikkstorm flere ganger, og på sosiale medier har de flere ganger fått stygge kommentarer slengt etter seg.

I fjor så faren i huset, Dean McDermott, seg lei, og slo tilbake mot nettrollene, ifølge E! News.

«Jeg er helt forskrekket og i avsky over kommentarene som blir skrevet om mine barn. Kroppsskam og mobbing. Hva er galt med dere?», raste han i sosiale medier den gang.

LES OGSÅ: Slik ser hun ikke ut lenger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer