- De kalte meg barnemorder

Skuespilleren Sølje Bergman var ikke forberedt på den grove netthetsen etter at hun avslørte at hun ikke vil vaksinere barna sine.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I mars vakte skuespiller Sølje Bergman (40) oppsikt med å si at hun verken vil vaksinere sine barn mot meslinger, røde hunder eller kusma.

Sammen med «Into The White»-skuespiller Stig Henrik har Sølje barna Lily-Maxine (7), Rosalind (5) og Indie-Lucia (3).

Utspillet skapte storm i sosiale medier og flere har rast mot skuespilleren.

Se video øverst i artikkelen!

Til Seoghør.no sier Sølje at hun ble overrasket over hvor hatefulle enkelt av meldingene var.

Hun er ikke i tvil om at hva som var verst å høre:

KONTROVERSIELL: Sølje Bergman og hennes mann Stig Henrik Hoff stod fast på sitt i vaksine-debatten. Foto: NTB Scanpix
KONTROVERSIELL: Sølje Bergman og hennes mann Stig Henrik Hoff stod fast på sitt i vaksine-debatten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- At de kalte meg barnemorder. Det er drøyt. Det virker kanskje overlegent å si det, men det er ingen som har sagt noe negativt til meg i person. Det er bare på nettet, så folk tør ikke i virkeligheten. Men det har gått bra med meg, sier hun.

Flere leger og medisinske eksperter har advart foreldre mot å ikke vaksinere barna.

Men den selvsikre «Hotel Cæsar»-skuespilleren angrer ikke på uttalelsene.

— Jeg ante jo ikke dette før jeg begynte på det, jeg visste jo ikke at det skulle gå den veien. Se på meg jeg er jo glad jeg. Jeg står med rak rygg gjennom det. Det er så mye jeg kan si om det, men jeg ville gjort det en gang til, sier hun til Seoghør.no.

Takker Stig Henrik for støtten

Sølje takker sin partner Stig Henrik Hoff for uvurderlig støtte, da det stormet som verst.

- Jeg hadde en mann som støttet meg og enormt mange som støttet meg, så det har veldig mye å si faktisk. Men jeg ble helt tatt på senga av alt oppstyret.

- Jeg var heldigvis kjapp på å heve meg over det. Jeg kan stå for det jeg mener og diskutere opp og ned i mente, men dumskap blir jeg ikke med på, sier hun.

Stig Henrik og Sølje er ikke redde for at de tre døtrene deres skal bli alvorlig syke av velkjente barnesykdommer.

- Barn må få anledning til å være syke. Jeg frykter hverken meslinger, røde hunder eller kusma. La kroppen styre selv. Den blir jo bare sterkere av å ta opp kampen mot virus og bakterier på en naturlig måte. Det skaper immunitet for alltid. Vaksiner må man ta livet ut, har Sølje tidligere sagt til Se og Hør.

LES OGSÅ: Her blir Magnus Moan vippet av pinnen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer