«Love Island»-profil Anna Vakili:

- De kaller meg en feit hval

Realityprofilen har opplevd massiv netthets etter deltakelsen i britiske «Love Island».

UTSATT FOR NETTHETS: Etter at realityprofilen Anna Vakili var med i den britiske utgaven av realityprogrammet Love Island har hun fått flere stygge kommentarer om utseendet sitt. Foto: NTB Scanpix
UTSATT FOR NETTHETS: Etter at realityprofilen Anna Vakili var med i den britiske utgaven av realityprogrammet Love Island har hun fått flere stygge kommentarer om utseendet sitt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er ikke ukjent at flere av deltakerne i ulike realityserier får mye oppmerksomhet både under og i etterkant av deltakelsen. Flere av dem får mange følgere i sosiale medier, og oppnår kjendisstatus i etterkant av tv-opptredenen.

Men berømmelsen kommer også med en bakside. Opp gjennom årene har det vært flere tilfeller der realitystjerner har blitt utsatt for netthets. Spesielt i sosiale medier, der man har muligheten til å være anonym, er det flere som fyrer løs hva enn de har på hjertet - og det er ikke alltid positivt.

Det har realityprofil Anna Vakili (29) fått erfare etter at hun deltok i den britiske utgaven av realityserien «Love Island». Programmet blir spilt inn i solfylte omgivelser, og det blir dermed naturlig for deltakerne å kle seg i badetøy mens de soler seg ved bassengkanten. Og det er nettopp kroppen 29-åringen nå får hets for.

STYGGE KOMMENTARER: Realityprofilen forteller at hun blant annet har blitt kalt for en «feit hval» og at flere mener hun er overvektig. Foto: NTB Scanpix
STYGGE KOMMENTARER: Realityprofilen forteller at hun blant annet har blitt kalt for en «feit hval» og at flere mener hun er overvektig. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nettroll

Da Vakili nylig gjestet tv-programmet «Loose Women» fortalte hun åpenhjertig om kritikken hun har mottatt etter realitydeltakelsen, ifølge Metro.

- Det er nettroll som kaller meg feit, noe jeg var forberedt på fra starten av fordi det er en enkel ting å si. Sammenlignet med de andre er jeg større, sier Vakili i programmet.

Ifølge realityprofilen har hun blant annet blitt kalt en «feit hval», og blitt kritisert for å være overvektig. 29-åringen påpeker likevel at også hun får mye positiv respons på sosiale medier.

På Instagram har hun 1,1 millioner følgere, hvor rundt 70 prosent av tilbakemeldingene er positive, ifølge henne selv.

- Mange kvinner har skrevet at de elsker hvor sterk jeg er, men som sagt, du slipper ikke unna nettrollene, fortsetter hun.

Vakili, som er født og oppvokst i London, var blant dem som var med i realityprogrammet fra starten av, men røk ut etter 52 dager i villaen.

Adelén Steen på Ekebergsletta for å spille veldedighetskamp i Norway Cup. Snakker om nettmobbing. Mats Zucarello Aasen om trening, ishockey-karrieren så langt og ungdommens dataspilling i dag. Vis mer

Hetset på nettsamfunn

Det er imidlertid ikke bare i Storbritannia at realitydeltakere får kjørt seg i sosiale medier. Også jer til lands har flere opplevd å få hets etter å ha vært å se på tv-skjermen.

HENGES UT: - Jeg har fått veldig mye verre beskjeder enn dette over telefon, sa Grunde Myhrer. Bildet viser noen av meldingene som ble delt på Jodel. Foto: Privat
HENGES UT: - Jeg har fått veldig mye verre beskjeder enn dette over telefon, sa Grunde Myhrer. Bildet viser noen av meldingene som ble delt på Jodel. Foto: Privat Vis mer

Tidligere «Paradise Hotel»-deltaker Grunde Myhrer (23) er én av dem. I 2017 fortalte han om mobbingen han hadde blitt utsatt for etter at han sjekket inn på hotellet for andre gang. Han var den første som røk ut av Paradise Hotel, etter en felles beslutning hos jentene, men sjekket senere inn igjen på luksushotellet.

Etter at han kom tilbake i programmet begynte hatmeldingene å strømme inn.

Den gang fortalte Myhrer til Se og Hør at mye av hetsen kom gjennom nettsamfunnet Jodel og bildedelingstjenesten Instagram, men at han også opplevde at folk kom bort til ham på gata og pekte, lo og sa stygge kommentarer.

- Det går på utseendet mitt, ting jeg sier, hvordan jeg snakker og hvordan jeg er. Det er alt fra at jeg er en taper, ekkel, creepy, at jeg fortjente å ryke, til mye grovere ting.

- Noen har også truet med at jeg bør se ut av vinduet, fordi de står utenfor, sa Myhrer den gang.

GRAVID: Modellen Belle Lucia får hets i kommentarfeltet på Instagram etter at hun la ut et bikinibilde av seg selv, 6 måneder på vei i graviditeten. Vis mer

Hetset for utseendet sitt

Også i Sverige har «Ullared»-profilen Ola Conny Wallgren (55) fått stygge kommentarer på nett.

I et intervju med Aftonbladet fortalte Wallgren at han daglig blir møtt med brede smil og hyggelige ord i jobben sin, men at han også opplever mer negative ting.

- Flere har meninger om at jeg har skjegg og langt hår og sier at jeg ikke ser bra ut, sa 55-åringen til avisen, og fortsatte:

- I og med at jeg jobber i butikk kan jeg ikke være frekk tilbake, men jeg pleier å svare at alle må få se ut som de vil. Jeg pleier å si at om jeg ikke hadde sett ut som jeg gjør, hadde jeg kanskje aldri vært der jeg er i dag.

OPPLEVER HETS: Ola-Conny Wallgren (t.v) forklarte at han er klar i sin tale når noen kommenterer utseendet hans. Her sammen med TV-makkeren Morgan Karlsson. Foto: Andreas Fadum
OPPLEVER HETS: Ola-Conny Wallgren (t.v) forklarte at han er klar i sin tale når noen kommenterer utseendet hans. Her sammen med TV-makkeren Morgan Karlsson. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Han forklarte imidlertid at han selv har hatt komplekser for sitt eget utseende de siste årene.

For noen år siden mistet han moren sin, og kort tid etter tok hans daværende forhold slutt.

TRENING: Ting gikk ikke helt etter planen da Ola-Conny Wallgren skulle på trening. Video: Dplay Vis mer

- I de siste sesongene av «Ullared» ser jeg helt for jævlig ut. Jeg hadde en livskrise. Jeg stresset så mye. Jeg var på sykehuset hver dag med mora mi og var der til tolv på natten, så jobbe tidlig dagen etter. I tillegg var jeg i et forhold som ikke var så bra. Til slutt tok det slutt. Jeg mistet håret på den ene siden av hodet. Jeg hadde ingen lugg. Jeg hørte ofte at jeg så sliten ut, forklarte han.

LES OGSÅ: - Folk truer både på Snapchat, nettforum og på telefon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer