De heteste kjendistabbene

Nå er de udødeliggjort for all framtid.

FÅR "PRIS": Prisen for det pinligste masse-sjekkeforsøket tildeler forfatter Olav Viksmo-Slettan ingen ringere enn selvpineren John Arne Riise og hans pikante SMS-tabbe i 2005. Foto: SCANPIX
FÅR "PRIS": Prisen for det pinligste masse-sjekkeforsøket tildeler forfatter Olav Viksmo-Slettan ingen ringere enn selvpineren John Arne Riise og hans pikante SMS-tabbe i 2005. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: Norske kjendiser skulle nok gjerne sett at deres pinlige flauser forsvant i glemmeboka. men så heldige er de ikke. Nå er tabbene nemlig foreviget i to bøker, skriver Dagbladet.

Høydepunktet på Stordalens maskeradeball i fjor var da Bjørn Dæhlie slo seg løs på strippestanga, skriver Magnus Rønningen i boka "Oppskriften". I boka gir han svaret på hva som skal til for å bli kjendis og hva kjendiser absolutt ikke må gjøre hvis de vil beholde statusen.

- At Bjørn Dæhlie danset rundt en svingstang er ikke akkurat en flause. det er mer en gladtabbe. Jeg trodde egentlig dette var ute i avisene for lenge siden, sier Rønningen til avisen.  

Og:

- Det som skjedde var at Stordalens fest tok litt av utpå natta. Bjørn Dæhlie var som vanlig først i sporet, og begynte å danse rundt svingstanga som stod på scenen. Det var ikke snakk om stripping, og han beholdt alle klærne på, forteller Rønning, som selv var på festen.

I boka vier forfatteren også mye plass til en analyse av Kåre Conradis mye omtalte SMS-bilder - som ble spredd til det norske folk da mobiltelefonen hans kom på avveie i 2006.

- det er få tabber som er så alvorlige at de skader karrieren til kjendiser. For Conradi betydde det bare at imaget hans ble utfylt, og han fikk vist en litt annen side av seg selv, sier Rønningen.

Også NRK-profil Olav Viksmo-Slettan kommer med bok om kjendiser denne uka. Viksmo-Slettan har gått grundig gjennom tabbearkivet til norske kjendiser i boka "Norske blinkskudd. Pinlige øyeblikk og fantastiske flauser".

Prisen for det pinligste masse-sjekkeforsøket tildeler han ingen ringere enn selvpineren John Arne Riise og hans pikante SMS-tabbe.

I august 2005 ble det nemlig kjent at fotballspiller Riise hadde sendt et tyvetalls sjekkemeldinger på SMS til en rekke norske kjendisjenter.

Blant kvinnene fant man navn som Barbro Fagerbakk, Renate Eggen, Kathrine Sørland, Angelique Mellouk, Aylar Lie, Helene Rask og Lene Alexandra Øien. Alle meldingene hadde en tilnærmet lit ordlyd, kunne VG avsløre. Saken fikk enorm oppmerksomhet i mediene.

Forfatteren omtaler også Mira Craig, som opplevde alle artisters mareritt da hun stagedivet under en egen konsert, mens publikum trakk seg unna.

Hendelsen skjedde i august 2006, da Mira Craig hadde sitt første store karrieremessige høydepunkt som oppvarmer for The Fugees i Oslo.

Etter fire låter bestemte hun seg for å avslutte med å hoppe ut i det hun trodde var et folkehav. 2,5 meter senere lå hun på betonggulvet med en knust kneskål. Mira måtte gå på krykker i tre uker...

Heldig var vel heller ikke Eli Hagen da hun kjørte sin ektemann Carl I. Hagen til middag på Slottet. På hjemturen tok hun en for skarp sving og raste ned slottstrappen i mellom 10-20 km/t. Etter at hun kom hjem, låste hun ytterdøren og satte seg ned i en stol. Snart kom pressen på døren. Men hun lukket ikke opp.

- Hadde jeg lukket opp, ville jeg bare brutt sammen i gråt. Da hadde avisene fått de bildene jeg absolutt ville unngå, sa hun til VG i 2001. "Jeg kunne dødd av skam", skriver hun i sin bok "Elskerinne, sekretær og hustru".

Har du et kjendistips? Tips oss her!

LES OGSÅ: - Dette er ikke en tabbe