Michelle Obama:

- De har måttet ofre mye av barndommen sin

Den tidligere førstedamen hyller døtrene sine.

LIVET I DET HVITE HUS: Michelle Obama snakker åpenhjertig om hvordan det var å oppdra barn i Det hvite hus. Her er familien avbildet i 2012. Foto: NTB Scanpix
LIVET I DET HVITE HUS: Michelle Obama snakker åpenhjertig om hvordan det var å oppdra barn i Det hvite hus. Her er familien avbildet i 2012. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I 2009 trådte Barack Obama (57) inn i rollen som USAs president, og dermed flyttet han inn i Det hvite hus sammen med kona Michelle Obama (55) og deres to døtre, Malia (20) og Sasha (17).

Der ble familien på fire værende i to presidentperioder, altså hele åtte år, før Donald Trump (72) overtok stafettpinnen og ble landets 45. president fra 2017.

Å leve i verdens kanskje mest berømte, hvite hus er det ikke mange som kan se for seg. I alle fall ikke når man er henholdsvis ti og syv år gamle, som Malia og Sasha var da faren ble president.

DET HVITE HUS: I 2009 flyttet Obama-familien inn i Det hvite hus i Washington D.C. Der ble de boende i åtte år. Foto: NTB Scanpix
DET HVITE HUS: I 2009 flyttet Obama-familien inn i Det hvite hus i Washington D.C. Der ble de boende i åtte år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Normalt liv

Det tidligere presidentparet forsøkte imidlertid å gi de to jentene et så normalt liv som mulig - til tross for at situasjonen naturlig nok var noe annerledes, noe Michelle Obama nylig snakket om i Conan O'Briens podcast, «Conan O'Brien Needs a Friend».

I podcasten beskriver hun at de som foreldre forsøkte sitt beste for å skape en slags kokong av normalitet i en ellers ganske så «crazy», unormal verden.

NYTT LIV: Sasha og Malia var henholdsvis sju og ti år gamle da de flyttet inn til Det hvite hus. Her avbildet med mamma Michelle samme år, i 2009. Foto: NTB Scanpix
NYTT LIV: Sasha og Malia var henholdsvis sju og ti år gamle da de flyttet inn til Det hvite hus. Her avbildet med mamma Michelle samme år, i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- I åtte år sa vi til dem: «Det er greit, det kommer til å gå fint. Dette er normalt, bare gå på skolen. Det er menn med våpen med dere. Dere er trygge, ikke klag. Dere får mat, ikke klag», forteller hun og legger til:

- Det handlet mye om å la dem bli værende i sin realitet. Vi sørget for å dra på foreldresamtaler, og vi var alltid med på sportsarrangementer på skolen.

Saken fortsetter nedenfor.

Hyller døtrene

For ekteparet var det også viktig å la de to døtrene gjøre det alle andre barn gjorde. Derfor inviterte de ofte vennene deres på overnatting i Det hvite hus.

55-åringen forteller at Malia og Sasha ved flere anledninger uttalte at «ingen vil komme til Det hvite hus», men at de likevel hadde overnattingsbesøk.

- De trodde at ingen ville komme, og jeg sa bare: «Du tar feil, min venn». Men i deres øyne handlet det jo egentlig om at de ikke ville være hjemme hele tiden, og heller ville dra hjem til noen andre.

FAMILIE: Barack og Michelle Obama forsøkte å gi døtrene et så normalt liv som mulig mens de levde i Det hvite hus. Her er familien avbildet i 2016. Foto: NTB Scanpix
FAMILIE: Barack og Michelle Obama forsøkte å gi døtrene et så normalt liv som mulig mens de levde i Det hvite hus. Her er familien avbildet i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den tidligere førstedamen setter pris på og hyller døtrene for hvordan de taklet livet i Det hvite hus - der de tross alt tilbragte store deler av barndommen sin.

- Jeg hyller barna mine for hvordan de har håndtert det hele. De har måttet ofre mye av barndommen sin ved å leve på den måten. I en så ung alder, hvordan skal man forholde seg til alt? Det er de som har gått ut i verden hver dag, og forsøkt å være normale jenter, sier hun.

UVENTET: Michelle Obama kastet glans over Grammy-utdelingen i februar. Klipp: Thea Hope Vis mer Vis mer Vis mer

Nytt liv

Etter åtte år i Det hvite hus, flyttet Obama-familien til en langt mindre, men fortsatt fasjonabel bolig, bare tre kilometer unna sin forrige adresse.

Teglsteinvillaen på 760 kvadratmeter, som blant annet inneholder ni soverom, to kjøkken, peisestue og kontor, skal være familiens hjem fram til yngstedatteren Sasha har fullført videregående skole.

Malia har siden den gang flyttet ut, og er for tiden student ved Harvard University.

Det første året leide de huset, men i 2017 punget de ut omtrent 70 millioner kroner, da de bestemte seg for å kjøpe villaen.

- Nå har jeg en dør og en ringeklokke, og folk blir overrasket når det er jeg som kommer til døren og åpner, sa den tidligere førstedamen om sin nye tilværelse under et besøk på Ellen DeGeneres' talkshow i fjor, og la til:

- Og de to hundene våre vet ikke hva en ringeklokke er, så når noen ringer på skjønner de ikke noe som helst.

LES OGSÅ: Snakker endelig ut om den pinlige gave-utvekslingen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer