FJERNE NETTHETS: Tone Damli Aaberge er blant de norske kjendisene som har fått hets og usaklig kritikk på nettet, og tatt seg nær av det. Foto: Stella Pictures
FJERNE NETTHETS: Tone Damli Aaberge er blant de norske kjendisene som har fått hets og usaklig kritikk på nettet, og tatt seg nær av det. Foto: Stella PicturesVis mer

- De har ingenting i bransjen å gjøre

TV-kjendis mener andre kjendiser tåler alt for lite.

TJUVHOLMEN (SEHER.NO): Det begynner å bli en vane, at norske kjendiser blir hetset, direkte mobbet, på diverse nettfora og i sine egne blogger på internett.

Senest i januar bestemte den flotte Sogndal-jenta, Tone Damli Aaberge (20), seg for å fjerne diskusjonsforumet på bloggen sin etter å ha opplevd flere mildt sagt ukoselige meldinger. 20-åringen har heller ikke lagt skjul på at hun er oppgitt og lei av netthetsen.

- Vi bestemte oss for å fjerne muligheten for å poste innlegg ettersom det kom mer dritt enn positive innlegg. Det er synd, men vi håper vi kan åpne forumet etter hvert, fortalte Thomas Moen, kreativ sjef i selskapet iPublish til Se og Hør den gang.

Tone er langt fra alene om å ta den usaklige kritikken ille opp. En artist-kollega som Mira Craig, for eksempel, har flere ganger snakket om det hun betegner som norsk jantelov.

"Studio 5"-programleder, Mina Hadjian, mener norske kjendiser har mye å gå på når det kommer til å bli hånet i diverse fora og i pressen.

- De har ingenting å gjøre i denne bransjen hvis de bryr seg om sånn type kritikk. Og det er litt sånn i Norge - norske kjendiser tar seg faktisk nær av det, sier hun til Seher.no.

Torsdag kom Mina sammen med flere av de andre "Studio 5"-kjendisene når TVNorge avholdt sin høstlansering på Aker Brygge i Oslo. Og den norske TV-profilen var som vanlig pratsom da hun snakket med pressen.

Selv har Hadjian flere ganger opplevd hets og kritikk på høyt plan. Men ifølge den tatoveringsglade 33-åringen, har hun selv ingen ingen problemer med å takle nettopp det.

- Det bryr meg der terningen er, og den sitter sånn cirka akkurat der rumpesprekken starter. Eller det vil si... jeg kan ta meg nær av det på en måte, det kan påvirke meg hvis andre reagerer på noe som har vært skrevet eller hevdet, mener hun.

Fredag gikk Mina Hadjian også hardt ut mot politiet, som hun mener bør finne seg annet å gjøre enn å gjennomføre en razzia mot Maria Eliassen, som i mai innrømmet at hun var ruset på TV.

- Det er helt spinnvilt, ren og skjær galskap. Når det foregår så mye annet dritt man kan ta tak i, da forstår jeg virkelig ikke hvordan politiet kan bruke ressursene sine på noe sånt. Jeg forstår det bare ikke, sa hun til Seher.no.
 
Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring oss på vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Kysset på kjendisfest