- De gjorde «Jakten» dritkjedelig

Utvalgt frier er ikke nådig mot produksjonen - og nå opplever TV 2 tidenes dårligste seertall.

KRITISK: - Istedenfor å lage krangler som ikke har funnet sted, burde de fokusert på andre ting som ville vært mye morsommere for seere. Seerne kunne fått et morsomt produkt, men isteden blir det bare dritkjedelig, sier Mari Edvardsen (nummer to fra v Foto: TV 2
KRITISK: - Istedenfor å lage krangler som ikke har funnet sted, burde de fokusert på andre ting som ville vært mye morsommere for seere. Seerne kunne fått et morsomt produkt, men isteden blir det bare dritkjedelig, sier Mari Edvardsen (nummer to fra v Foto: TV 2 Vis mer
SEHER.NO: I «Jakten på kjærligheten» denne høsten har norske TV-seere fått muligheten til å bli bedre kjent med blant andre Jostein Sundby (50) og hans utvalgte friere. Jostein valgte til slutt ut Mari Edvardsen (43), og i mandagens episode fikk man se at han ga henne et smykke under reisen de hadde sammen til Amsterdam.

Til Seher.no avslører Edvardsen at hun synes årets sesong av den populære bonderomantikken har vært langt fra severdig.

- Framstillingen av «Jakten på kjærligheten» har vært forferdelig kjedelig i år, sier hun til Seher.no.

Tidligere i høst spilte produksjonen på den pågående «konflikten» mellom Mari og en av de andre frierne, Gry Kristoffersen. Problemet er bare at det, ifølge Mari, aldri har vært noen konflikt mellom dem.

- Istedenfor å lage krangler som ikke har funnet sted, burde de fokusert på andre ting som ville vært mye morsommere for seerne. Seerne kunne fått et morsomt produkt, men isteden blir det bare dritkjedelig. Klipperne burde gjort en bedre jobb, raser hun.

Den første sesongen av «Jakten på kjærligheten» ble sendt på TV i 2004. Den gang hadde serien i gjennomsnitt 933.000 seere. Tall Seher.no har fått fra TV 2, viser at årets sesong er tidenes dårligste seermessig med «bare» 752.000 seere i snitt. Vel og merke uten den avsluttende episoden kommende mandag med i beregningen.

I fjor hadde serien sin nest dårligste sesong, med 784.000 seerne i snitt. Seerandelen er også fallende, og har gått fra 58,8 prosent i 2004 til 40,8 i 2010.

Årsaken kan være enkel. «Jakten»-frieren mener i hvert fall at det har funnet sted flere øyeblikk på gården som hadde fortjent en bedre skjebne enn det som faktisk har blirtt vist.

- I de få sekundene vi har vist oss på gården til Jostein, ser det jo ut som at det bare har vært diskusjoner. Men samtidig finnes det så mange øyeblikk med latter og moro. Når vi ble med på dette fikk vi beskjed om at vi ikke trengte være redde, at dette er et snilt program - og at ingen skulle drites ut. Isteden gjør de akkurat det, mener Josteins frier.

- Har du tatt opp dette med produksjonen, Mari?

- Nei, det har jeg ikke, og det gidder jeg heller ikke. Men hvis de spør, så skal de få svar.

Edvardsen mener produksjonen nå bør gå i seg selv.

- Vi er jo dem vi er, men her har man klipt bort det som er underholdende, mens man heller legger til ting som er tatt helt ut av sin sammenheng. Det brukes tid på uinteressante ting, jeg skjønner rett og slett ikke hvor klipperne har vært hen, sier Mari Edvardsen til Seher.no.

Presseansvarlig for «Jakten på kjærligheten» i TV 2, Katrine Wergeland, mener at ingenting blir iscenesatt i serien, men innrømmer at konflikter av og til med viten og vilje trekkes fram i konseptet.

- I «Jakten» følger vi deltagerne tett, og noen ganger kan det oppstå situasjoner som kan se ut som større konflikter enn de er. Men vi iscenesetter ikke samtaler, sier hun til Seher.no.

Tidenes svakeste seertall til tross: Fra TV 2-hold er man ikke skuffet over produktet norske TV-seere har fått se til denne høsten.

- I 2004 var tallene vanvittig høye, men nå har det seg også sånn at konkurransesituasjonen i dag er en ganske annen enn tidligere. Seertallene for «Jakten» i år er høye når man sammenligner dem med ulike andre konsepter på andre kanaler. I TV 2 er vi veldig fornøyde med seertallene i år, forteller Katrine Wergeland til Seher.no.

TV-seerne må fortsatt vente i spenning før de får svaret på om Jostein og Mari utviklet et kjærlighetsforhold etter at TV-kameraene ble slått av. Men til Seher.no legger ikke Mari skjul på at de to koste seg på ferie i Amsterdam.

- Det var jo såpass nytt da, og vi kjente jo hverandre ikke så godt. Vi hadde det veldig koselig, men det var for tidlig å si om vi kom til å bli kjærester eller ikke, forteller hun til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Dette kom aldri fram på TV