- De fleste kvinner vil ikke snakke om det

Den svenske artisten Kikki Danielsson avslørte alvorlig helseproblem på Twitter.

HER ER HENNES SENGEHEMMELIGHET: Kikki viser fram snorkemaskinen hun bruker hver natt på Twitter. Den blåser luft inn inn i nesa hennes.  Foto: Twitter
HER ER HENNES SENGEHEMMELIGHET: Kikki viser fram snorkemaskinen hun bruker hver natt på Twitter. Den blåser luft inn inn i nesa hennes. Foto: Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Den svenske artisten Kikki Danielsson (60) la mandag ut et bilde av seg selv på den sosiale nettsiden Twitter, hvor hun er koblet til en snorkemaskin.

Der viser hun frem den spesielle maskinen, som hun bruker i senga hver eneste natt for å få hjelp til å puste.

«Dette er snorkemaskinen min. Alle vennene mine har villet se den. Nå har jeg testet fire av disse maskinene, og så ut som et grisetryne med én av dem», skriver hun.

Kiki ble diagnosert med den alvorlige lidelsen søvnapné i 2010. Et syndrom hvor man slutter å puste minst ti ganger i timen. Hver pustestopp varer i minst ti sekunder.

Pasienter med søvnapné får utskrevet en snorkemaskin, som holder pustingen i gang, og forhindrer pustestans og snorking.

- Det kan være livsfarlig når hjernen ikke får oksygen, men mange kvinner vil ikke snakke om at de snorker. Som om det liksom skulle være unormalt, sier sangerinnen.

I tillegg til søvnapné, har Kikki flere ting å bekymre seg over for tiden. Blant annet lider hun av revmatisme. Og tidligere i år ble det kjent at svenske myndigheter hadde siktet den folkekjære artisten Kikki Danielsson (59) for narkotikasmuglig, etter at hun åpnet et brev som inneholdt det forbudte stoffet Diazepam. Artisten hevdet selv hun mente å bestille sovepiller.

I 2006 brøt Kikki sammen på tv, da hun fant ut at halvparten av kroppsvekten var fett. Siden den gang, har hun jobbet for å gå ned i vekt.

- Overvekt kan forårsake søvnapné, og en del som har gått ned i vekt slipper å bruke snorkemaskin. Derfor er det et av mine egne mål, sier Kikki.Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Kiki måtte opptre i rullestol  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer