Gunilla Persson:

- De får ikke en krone av meg

Gunilla Persson skylder hundretusener hjemme i Sverige.

GJELDSKRAV: Gunilla Persson skylder den svenske staten i overkant av en halv million svenske kroner. Det har hun ingen planer om å betale. Foto: NTB Scanpix
GJELDSKRAV: Gunilla Persson skylder den svenske staten i overkant av en halv million svenske kroner. Det har hun ingen planer om å betale. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Gunilla Persson (60) har gjennom flere sesonger vært en av de mest omtalte og kontroversielle profilene i tv-programmet «Svenske Hollywoodfruer».

Persson har i mer enn 30 år tilsynelatende levd et liv i sus og dus med en inntekt som rekker til salt i grøten, og vel så det. Hjemme i Sverige har hun imidlertid et utestående gjeldskrav til staten på i overkant av en halv million svenske kroner, et beløp som stadig vokser seg større.

Akkurat det bryr stjernen seg lite om.

- Uriktige opplysninger

Det er Expressen som har fått innsyn i stjernens gjeldskrav hos den svenske staten. Det totale beløpet, som altså i dag er på mer enn 500 000 svenske kroner, inneholder gamle krav om tilbakebetaling av foreldrepenger, barnebidrag og sykepenger. Alt i perioden mellom 2006 og 2013.

Den svenske Försäkringskassan, som tilsvarer Nav i Sverige, har kommet frem til at 332 000 kroner var feilaktig utbetalt som følge av «uriktige opplysninger» fra Persson.

HOLLYWOODFRUE: Seerne har i flere sesonger kunnet følge Gunilla Perssons luksusliv i Los Angeles i tv-serien «Svenske Hollywoodfruer». Hjemme i Sverige skylder hun i overkant av en halv million kroner. Foto: NTB Scanpix
HOLLYWOODFRUE: Seerne har i flere sesonger kunnet følge Gunilla Perssons luksusliv i Los Angeles i tv-serien «Svenske Hollywoodfruer». Hjemme i Sverige skylder hun i overkant av en halv million kroner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Blant disse var utbetaling av sykepenger, til tross for at hun ikke bodde i Sverige, skriver avisen. Tv-stjernen skal blant annet selv ha uttalt i flere intervjuer at hun ikke har bodd i Sverige på over 30 år.

Da Försäkringskassan ikke lyktes med å innhente pengene fra Persson, skal saken ha endt i tingretten i Stockholm. Persson møtte aldri opp i retten, og dermed vant staten frem i en såkalt uteblivelsesdom. Retten slo også fast at Persson måtte betale saksomkostningene på i overkant av 44.000 svenske kroner. Dermed ble det nye skyldbeløpet i overkant av 377.000, skriver Expressen.

GOD TONE: Gunilla Persson blir satt ut av Kristin Gjelsviks utsagn under middagsselskapet. Vis mer

Siden har renter og inkassokrav gjort at beløpet i dag overstiger en halv million svenske kroner.

- En personlig vendetta

Persson bekrefter til avisen at hun er kjent med kravet. Hun har imidlertid ingen planer om å tilbakebetale beløpet, ettersom hun hevder at hun ikke har gjort noe ulovlig.

- Försäkringskassan kaller jeg for Fornedringskassen, skal hun ha uttalt i høst tv-programmet« Svenske Hollywoodfruer i fokus» i høst, noe som kan oversettes til «ydmykelseskassen».

- Måten de oppfører seg på mot folk er jo ikke klok. De har trakassert meg i lang tid og har anmeldt meg til politiet for at jeg mottok foreldrepenger og barnebidrag for Erika, da hun var liten, uttalte hun.

«Svenske Hollywoodfruer»-stjernen hadde svenskekongen som kavaler. Vis mer

Til Expressen hevder hun at det hele dreier seg om en personlig vendetta mot henne, og at hun aldri er blitt kontaktet av myndighetene. Hun hevder også at hun ikke var klar over at hun var stevnet for retten.

Finner ingen verdier

I et forsøk på å få tilbakebetalt pengene, skal namsfogden utenlandsteam i Sverige ha forsøkt å komme over verdier som tv-profilen kan ha. Blant annet har de vært i kontakt med selskapet Nordic Entertainment Group Sverige, som er ansvarlige for tv-programmet «Svenske Hollywoodfruer» i Sverige, uten hell.

Klipp fra TV3-programmet "Svenske Hollywoodfruer": Åsa Vesterlund kaster ut Gunilla Persson etter at hun har gått over streken flere ganger. Vis mer

Utenlandsteamet har forgjeves forsøkt å nå Persson med kravet i brevform, uten hell. Nå bekrefter namsfogdens utenlandsteam at de i april har avsluttet saken, ettersom de ikke finner noen verdier i Sverige som tilhører 60-åringen.

- Pengene mine betales ikke ut i Sverige. Da får de komme til Amerika og forsøke å få ut pengene mine her, sier hun blant annet til Expressen og legger til:

- Å få noen penger fra meg, går ikke. Det tror jeg de forstår.

LES OGSÅ: Fraktet til sykehus i all hast

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer