Taylor Swift:

- De fant en hjernesvulst

Sangfuglen gir en oppdatering på morens helsetilstand.

VOND TID: Taylor Swift og moren Andrea står hverandre svært nær. Her er de to sammen på rød løper under Country Music Awards i Las Vegas i 2007. Foto: NTB Scanpix
VOND TID: Taylor Swift og moren Andrea står hverandre svært nær. Her er de to sammen på rød løper under Country Music Awards i Las Vegas i 2007. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Våren 2015 kom avslørte Taylor Swift (30) at moren hennes, Andrea Finlay (61), hadde blitt diaginosert med kreft.

Nyheten kom i april, like før popstjernen skulle legge ut på verdensturneen «1989». I et følelsesladd innlegg på sin egen nettside avslørte Swift den gang selv at moren var blitt syk.

- Vanligvis når ting skjer med meg bearbeider jeg følelsene mine ved å skrive musikk, og så får dere høre om det mye senere. Men dette er noe familien min og jeg synes dere skulle få vite allerede nå, delte hun blant annet med fansen.

Begge foreldrene kreftsyke

De siste årene har «You Belong With Me»-sangeren forholdt seg taus om morens sykdom, men i mars i fjor fortalte 30-åringen at kreften hadde kommet tilbake. Samtidig åpnet hun opp om at det hadde vært flere tøffe stunder innad i familien.

- Jeg har måttet lære å takle alvorlig sykdom i familien min. Begge foreldrene mine har hatt kreft, og mamma kjemper fremdeles mot kreften nok en gang. Det har lært meg at det finnes to typer problemer, de som er ekte og alle de andre. Mammas kreft er et ekte problem, fortalte hun til Elle.

Tirsdag kommer Taylor Swift med nok hjerteskjærende oppdatering. Legene har funnet en svulst på morens hjerne.

Uviss fremtid

Det er i et intervju med magasinet Variety om hennes kommende dokumentar «Miss Americana», hvor et av temaene er morens kamp mot sykdommen, at sangfuglen deler den vonde nyheten.

- Mens hun fikk behandling for kreften fant de en hjernesvulst. Alle symptomer en person går gjennom når de har svulst på hjernen er totalt ulikt det vi har vært gjennom med kreften hennes tidligere. Så det har vært en veldig vanskelig tid for oss som familie, forteller hun.

Videre deler Swift at moren alltid har vært den viktigste støttespilleren hennes når det kommer til nesten alle valg hun tar i livet, og at kreften dukket opp for andre gang mens innspillingen av «Miss Americana» holdt på.

I august lanserte artisten albumet «Lover», og mens hun vanligvis turnerer verden rundt i månedsvis for å promotere ny musikk, så har hun denne gangen valgt å kutte kraftig ned på turnéaktivitetene.

- Vi vet ikke hva som kommer til å skje videre. Vi vet ikke hvilken behandlingsform vi skal velge, forteller hun.

MOR OG DATTER: Taylor Swifts mor Andrea er alvorlig syk. Foto: NTB Scanpix
MOR OG DATTER: Taylor Swifts mor Andrea er alvorlig syk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Grunnen til at Swift valgte å åpne seg om morens sykdom i 2015 var fordi hun ville oppfordre fansen sin til å minne sine travle foreldre om å dra til legen å sjekke seg. Det var nemlig bare tilfeldig at moren selv oppdaget kreften for fem år siden.

- Til jul i år ønsket jeg meg som en av gavene fra mamma at hun skulle dra til legen å ta en helsesjekk slik at jeg kunne slutte å bekymre meg for henne. Hun følte seg helt fin i forkant. Det var ingen røde flagg, men hun dro likevel til legen for å betrygge min bror og meg.

- Resultatene har kommet, og det er med tungt hjerte at jeg forteller dere at mamma har fått kreft, delte hun altså i mars 2015.

BACK: Taylor Swift har holdt en veldig lav profil den siste tiden. I forbindelse med sitt nye album gjestet hun «The Ellen Show». Vis mer

LES OGSÅ: TV-profilen røper operasjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer