Nils Ole Oftebro:

- De er vokst opp i garderoben på teateret

Nils Ole Oftebro mener at sønnene har sett de negative sidene av skuespilleryrket.

BERØMT FAMILIE: 21 år gamle Jonas Oftebro er sønnen til skuespillerparet Nils Ole Oftebro og Anette Hoff. Foto: Andreas Fadum
BERØMT FAMILIE: 21 år gamle Jonas Oftebro er sønnen til skuespillerparet Nils Ole Oftebro og Anette Hoff. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Mens skuespiller Nils Ole Oftebro (72) har vært aktiv i bransjen helt siden 60-tallet, har de to sønnene Jakob (31) og Jonas (21) gjort suksess på lerretet de seneste årene.

I den nye filmen «Los Bando Immortale» spiller Nils Ole og Jonas far og sønn, der 21-åringen har sin aller første hovedrolle.

At 72-åringen er stolt over at begge de to sønnene har fulgt i hans fotspor, er det liten tvil om - særlig fordi guttene i tidlig alder fikk se de tøffe sidene av yrket.

- Det er jo hyggelig at de har sett noe godt i mors og fars jobb. Men de er jo på en måte ødelagt også. De er vokst opp i garderoben på teateret og har sett hvor mye stress som er forbundet med yrket. Man går opp til eksamen hver eneste dag og må tilbringe mange kvelder borte fra familien. Men Jonas er så heldig at han er klok også. I motsetning til oss andre, har han gode karakterer, så han har flere valgmuligheter, sier Nils Ole til VG.

Saken fortsetter under bildet.

TALENTFULL DUO: Brødrene Jakob og Jonas har begge gjort suksess som skuespillere de siste årene. Foto: NTB scanpix
TALENTFULL DUO: Brødrene Jakob og Jonas har begge gjort suksess som skuespillere de siste årene. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Mange dører står åpne

Jonas, som også er sønnen til «Hotel Cæsar»-stjernen Anette Hoff (56), begynte på profesjonsstudiet i psykologi i fjor, men har nå tatt pause fra studiet på grunn av skuespillerjobben.

Han mener for øvrig at han ikke har dårlig tid med å bestemme seg for hvilken vei han vil gå til slutt.

- Jeg vil ikke si «i motsetning til de andre i familien». Men det er sant at jeg har vært heldig med karakterene. Det er fint at mange dører står åpne. Men det gjør det desto mer vanskelig å vite hvilken av dem man bør gå inn gjennom, forklarer 21-åringen til avisa.

Saken fortsetter nedenfor.

DEN GANG DA: Jonas (t.v) som Kjell, sammen med Fridtjof Tangen som Benny (t.h.) og Thomas Stene-Johansen som Egon i Olsenbanden Jr. mestertyvens skatt. Dette bildet er fra 2010. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Jonas (t.v) som Kjell, sammen med Fridtjof Tangen som Benny (t.h.) og Thomas Stene-Johansen som Egon i Olsenbanden Jr. mestertyvens skatt. Dette bildet er fra 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- De har aldri presset meg inn i dette

Rollen i «Los Bando Immortale», som er en «feelgood»-komedie, er Jonas' aller første hovedrolle, men han har god erfaring fra filmene «Bølgen», «Olsenbanden Jr.» og «Børning 2».

Han har tidligere fortalt til Dagbladet at han verken har blitt presset eller påvirket av mor eller far til følge deres karrierevalg.

- Altså, jeg kan jo ikke gjøre noe med min familie, selv om jeg selvfølgelig er preget av den. Men de har aldri presset meg inn i dette, eller dratt i tråder for at ting skal ordne seg for meg. Kanskje hjelper det som en fot i døra, men resten av jobben er det jeg som må gjøre. Et navn kan ikke spille en scene, har han sagt.

Han forklarte videre at hans berømte far imidlertid har gitt noen gode råd på veien mot skuespilleryrket.

- Pappa kan si at det ikke er bra nok, at jeg må få opp tempo og skjerpe meg når jeg leser med ham. Det ligger mye hjelp i det, men det er ikke noen gratisbillett i å være en del av denne familien.

Ny kjæreste

For et par måneder siden avslørte den unge skuespilleren at det ikke bare er karrieren som går så det suser om dagen. Også på det private planet har Jonas gode grunner til å smile.

Da han møtte opp på den røde løperen under premieren av «Fast & Furious 8» i april, kom han hånd i hånd med søte Olly Johanne Lid.

- Ja, vi er kjærester. Ellers vil vi ikke si så mye utover det, sa de begge litt sjenert til Seoghør.no.

Brødrene Oftebro har laget en overraskelse til kveldens kveldens Amanda-show. Video: Pål Nordseth / Sveinung U. Ystad Vis mer

LES OGSÅ: - For meg var det kjempetøft

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer