Kate Winslet:

- De er vettskremt for at legningen skal bli kjent

Kate Winslet tar et oppgjør med casting-kulturen i Hollywood i nytt intervju.

HELT ÆRLIG: Kate Winslet sier hun kjenner flere skuespillere som ikke tør å avsløre legningen sin i frykt for å miste jobber. Foto: Ken McKay/ITV/REX/NTB
HELT ÆRLIG: Kate Winslet sier hun kjenner flere skuespillere som ikke tør å avsløre legningen sin i frykt for å miste jobber. Foto: Ken McKay/ITV/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært en myte i en årrekke - skuespillere reiser til Hollywood for å finne lykken, men tør ikke stå frem med en annen legning enn heterofil, i frykt for å ikke bli castet til ulike roller.

Akkurat denne teorien kastet skuespiller Kate Winslet (45) nytt lys over, da hun nylig stilte opp i et intervju med The Sunday Times, ifølge People.

Selv er hun godt kjent med alle kriker og kroker av Hollywood, etter nesten tretti år i bransjen. Derfor er det kanskje ekstra oppsiktsvekkende at hun først nå velger å prate om det som for mange anses som et problem i filmbransjen.

Har en klar mening

Selv er Winslet aktuell med en lesbisk karakter i den kommende filmen «Ammonite». Der spiller hun den britiske paleontologen Mary Anning, og det romantiske dramaet fokuserer på en romanse mellom Anning og Charlotte Murchison, spilt av Saoirse Ronan (26).

Det er ikke sjelden at det oppstår diskusjoner rundt hvorvidt heterofile bør få spille lesbiske eller homofile roller. Flere argumenterer med at det allerede er vanskelig nok som lesbisk eller homofil å få en heterofil rolle - og at heterofile derfor bør la vær å ta på seg disse rollene av respekt.

- IDIOTER: Jan Thomas ble opprørt - og skamfull - da han hørte historien om Edvin som ble slått ned på bussen, angivelig fordi han er homofil. Video: Dorholt / Langsem / Rydning Vis mer

Winslet har derimot ikke dårlig samvittighet.

- Vi kunne hatt en samtale om hvordan jeg føler det er å spille lesbisk og muligens ta rollen fra noen andre, men jeg er ferdig med å ikke være ærlig rundt hva jeg faktisk mener, og jeg vet den rollen ikke ble tilbudt noen andre. Ved å ta på meg denne rollen hadde jeg en mulighet til å en LGBTQ-historie inn i folks stuer, sier hun i intervjuet.

Gjemmer legningen

Winslet er også klar i sin tale om hvordan hun mener Hollywood behandler folk annerledes basert på folks legning. Hun mener at man heller bør fokusere på en endring innad i filmbransjen, fremfor å reservere enkelte roller til enkelte mennesker kun basert på deres legning.

- Jeg kan ikke fortelle deg hvor mange unge skuespillere jeg kjenner - noen velkjente, andre debutanter - som er vettskremt over at legningen skal bli kjent og at det vil kunne stå i veien for at de skal få spille en heterofil rolle. Det hører ikke hjemme noen steder, sier hun til avisen.

Videre tar hun et hardt oppgjør med bransjen.

- Det er dårlige nyheter. Hollywood må droppe den utdaterte dritten om «Kan han spille heterofil fordi han tilsynelatende er homofil?». Det burde nesten vært ulovlig, sier hun, og legger til at praksisen og tankegangen er mer utbredt enn man skulle tro.

Kaster klærne

Som nevnt har Winslet tatt på seg rollen som en lesbisk kvinne - og det er visstnok ikke mangel på romantikk i filmen. Det skal også være snakk om nakenscener, noe den 45 år gamle skuespilleren ikke skal ha hatt noe problem med.

AKTUELL: Kate Winslet spiller mot Saoirse Ronan i den kommende filmen «Ammonite». Foto: Agatha A. Nitecka/AP/NTB
AKTUELL: Kate Winslet spiller mot Saoirse Ronan i den kommende filmen «Ammonite». Foto: Agatha A. Nitecka/AP/NTB Vis mer

- Det var veldig tydelig for meg at karakterene hadde noen svært lidenskapelige øyeblikk sammen, så dette var noe både Saoirse (Saoirse Ronan, journ.anm.) og jeg ville videreformidle. Og for meg, i den alderen jeg er i nå, så føltes det faktisk veldig bra, innrømte hun tidligere i år, ifølge Contact Music.

I samme intervju kunne hun også fortelle at hun i utgangspunktet hadde sett for seg å være ferdig med nakenscener på dette tidspunktet.

- Jeg ble overrasket over hvordan det føltes for meg. Jeg har alle disse strekkmerkene og arrene, og jeg er eldre. Det er en annen kropp enn for 20 år siden. Men det var noe fantastisk over å dele dette, og snakke det samme språket, med en annen kvinne, sa hun.

LES OGSÅ: Deler gladnyhet ett år etter tragedien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer