Kate Winslet:

- De er vettskremt for at legningen skal bli kjent

Kate Winslet tar et oppgjør med casting-kulturen i Hollywood i nytt intervju.

HELT ÆRLIG: Kate Winslet sier hun kjenner flere skuespillere som ikke tør å avsløre legningen sin i frykt for å miste jobber. Foto: Ken McKay/ITV/REX/NTB
HELT ÆRLIG: Kate Winslet sier hun kjenner flere skuespillere som ikke tør å avsløre legningen sin i frykt for å miste jobber. Foto: Ken McKay/ITV/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært en myte i en årrekke - skuespillere reiser til Hollywood for å finne lykken, men tør ikke stå frem med en annen legning enn heterofil, i frykt for å ikke bli castet til ulike roller.

Akkurat denne teorien kastet skuespiller Kate Winslet (45) nytt lys over, da hun nylig stilte opp i et intervju med The Sunday Times, ifølge People.

Selv er hun godt kjent med alle kriker og kroker av Hollywood, etter nesten tretti år i bransjen. Derfor er det kanskje ekstra oppsiktsvekkende at hun først nå velger å prate om det som for mange anses som et problem i filmbransjen.

Har en klar mening

Selv er Winslet aktuell med en lesbisk karakter i den kommende filmen «Ammonite». Der spiller hun den britiske paleontologen Mary Anning, og det romantiske dramaet fokuserer på en romanse mellom Anning og Charlotte Murchison, spilt av Saoirse Ronan (26).

Det er ikke sjelden at det oppstår diskusjoner rundt hvorvidt heterofile bør få spille lesbiske eller homofile roller. Flere argumenterer med at det allerede er vanskelig nok som lesbisk eller homofil å få en heterofil rolle - og at heterofile derfor bør la vær å ta på seg disse rollene av respekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer