Dorthe Skappel i «Skal vi danse»:

- De er veldig redde for at det skal skje igjen

Jon og datteren satt på første rad, da programlederen entret parketten for første gang.

IMPONERTE: Dorthe Skappel imponerte både ektemannen Jon og datteren Marthe med sin aller første opptreden i «Skal vi danse». Likevel glemmer de ikke hennes deltakelse i «Isdans» Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
IMPONERTE: Dorthe Skappel imponerte både ektemannen Jon og datteren Marthe med sin aller første opptreden i «Skal vi danse». Likevel glemmer de ikke hennes deltakelse i «Isdans» Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer
Publisert

Lørdag kveld var tolv spente og nervøse kjendiser klare for sesongpremieren på «Skal vi danse».

En av årets mest profilerte deltagere er mangeårig «God kveld Norge»-programleder Dorthe Skappel (55).

TV-divaen legger ikke skjul på at hun er langt utenfor komfortsonen, men hun fikk gode tilbakemeldinger for sin debut-dans. I salen satt ektemannen Jon (56) og datteren Marthe (28) og heiet.

LES MER: Ukens Se og Hør er i salg nå!
LES MER: Ukens Se og Hør er i salg nå! Vis mer

- Mamma var helt fantastisk. Hun er kjempflink, og det hadde jeg egentlig forventet også, sier Marthe til Se og Hør.

Sommerfugler i magen

Den vakre programlederen blir gjerne forbundet med glitter og glamour, men foretrekker sitt ujålete familieliv hjemme på Ekeberg. Hun er også stolt mormor til datteren Marias (32) tre barn Sophia (8), Lieben (6) og Winter (9 md).

I forkant av premieren har 55-åringen både gledet og gruet seg, og sammenlignet følelsen med den barnebarnet hadde første skoledag.

- Det var som jeg var seks år igjen, fortalte hun i programmet, og la til:

- Jeg fulgte mitt lille barnebarn til første skoledag. Hun tviholdt i hånden min, og sa «det er så mange sommerfugler i magen». Og da sa jeg «akkurat sånn har jeg det også».

Flyttet ut av soverommet

I begynnelsen var familien skeptisk til Dorthes deltagelse i danseprogrammet. Da hun var med i TV-konkurransen «Isdans» i 2007, gikk det nemlig helt galt, og programlederen var nær ved å brekke nakken.

- Mine nærmeste er veldig redd for at det skal skje igjen. Når historikken er knall og fall hver gang jeg er med på noe som helst, så skjønner jeg jo at at de var skeptiske til tanken, forteller Skappel til Se og Hør, men legger til at hun nå har familiens fulle støtte.

Dorthes nattlige dansetrening derimot, har ført til frustrasjon hos ektemannen.

- Nå har Jon flyttet ut av soverommet, og jeg ligger der alene. Jeg tror han har gitt opp, sier Skappel til TV 2.

ÅRETS DELTAKERE: Disse tolv kjendisene skal svinge seg på parketten til høsten. Bakerst f.v.: Jan Gunnar Solli, Aune Sand, Marianne Krogness, Frank Løke, Morten Hegseth, Aleksander Sæterstøl og Martine Lunde. Foran fra venstre: Einar Nilsson, Amalie Snøløs, Sophie Elise Isachsen, Dorthe Skappel og Thea Næss. Vis mer

Bor uten familien

At de intense ukene med dansetrening går utover privatlivet, er det ingen tvil om. Mestermaler og «Tid for hjem»-profil Einar Nilsson (54) har lagt alt fokuset på dansen.

I «Skal vi danse»-perioden bor han i Oslo, mens familien blir hjemme i Bergen. Det tror han kan være like greit.

- Jeg tenker ikke på annet enn dans, så jeg tror det hadde vært skikkelig ubehagelig å bo sammen med meg nå. Jeg hadde bare snakket om meg selv, beina mine, dansen og holdningen. Jeg tror familien er glad for at jeg er borte, spøker han.

I salen satt kona Line og døtrene Regne (21), Frida (21) og Sara (15).

- De ga meg veldig gode tilbakemeldinger, og var både overraskede og stolte av meg, forteller Einar.

STOR «FANKLUBB»: Einar Nilsson hadde med seg mange familiemedlemmer. F.v.: Døtrene Regne og Frida (21), kona Line, datteren Sara (15), nevøen Conrad (16) og svigerinne Ann-Kristin. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
STOR «FANKLUBB»: Einar Nilsson hadde med seg mange familiemedlemmer. F.v.: Døtrene Regne og Frida (21), kona Line, datteren Sara (15), nevøen Conrad (16) og svigerinne Ann-Kristin. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer

Gulljente

Kickbokser Thea Næss (33) var en som fikk aller best tilbakemelding fra dommerne.

- Jeg er helt overveldet. Jeg har kost meg veldig på trening, og synes det er kjempegøy å danse. Jeg skjønner at jeg har lagt lista litt høyt nå, og neste uke kan det selvsagt bli et helt annet resultat, sier Thea til Se og Hør.

Mangeårig dommer Trine Dehli Cleve (57) spår en svært spennende sesong, etter å ha sett deltagerne i første program.

- Det er mange fine typer, som har mye å by på. Under premieren var mange nervøse, men det er selvfølgelig helt normalt.

- Var du like streng i dag som du er ellers?

- Man vil jo ikke «drepe» folk i starten, men samtidig må man være ærlig. Ettersom ukene går, henger poengene høyere enn de gjør i dag. De skal få noe å strekke seg etter, lover dansedommeren.

GLEDER SEG: Dommerne Trine Dehli Cleve (57), Tore Petterson (38), og Merete Lingjærde (56) ser frem til resten av sesongen. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
GLEDER SEG: Dommerne Trine Dehli Cleve (57), Tore Petterson (38), og Merete Lingjærde (56) ser frem til resten av sesongen. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer

LES OGSÅ: - Som mor håper jeg at hun ikke melder seg på noe sånt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer